Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μάστερ τα πενταετή πτυχία των μηχανικών του ΕΜΠ


Michanikos.gr

Recommended Posts

Με τη σφραγίδα της πρυτανείας

Μάστερ τα πενταετή πτυχία των μηχανικών του ΕΜΠ

 

 

1022204_b.jpg

Ο πρύτανης του ΕΜΠ Κ.Μουτζούρης

 

 

 

Με μάστερ θα ισοδυναμούν στο εξής τα πενταετή πτυχία μηχανικών που χορηγεί το Πολυτεχνείο της Αθήνας με επικύρωση των πρυτανικών του αρχών, οι οποίες με αυτή την «αντάρτικη» μέθοδο παρακάμπτουν το υπουργείο Παιδείας που εδώ και χρόνια τούς έχει υποσχεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση αλλά δεν την έχει προχωρήσει.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κ.Μουτζούρης ανακοίνωσε στη διάρκεια συνόδου των προέδρων και κοσμητόρων των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας που έγινε στα Χανιά, εδώ και λίγες ημέρες το ίδρυμα χορηγεί στους αποφοίτους του συμπληρωματικά πιστοποιητικά μαζί με το πτυχίο, στα οποία αναγράφεται ότι οι 5ετείς σπουδές των Πολυτεχνικών Σχολών αντιστοιχούν σε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Σε συνεννόηση, δε, με το Τεχνικό Επιμελητήριο, όπως είπε ο πρύτανης, θα ακολουθήσουν και προσφυγές στη Δικαιοσύνη για το ίδιο ζήτημα, προκειμένου το υπουργείο να σταματήσει να ολιγωρεί και να εξαναγκαστεί να προχωρήσει στη ρύθμιση.

 

Η αναβάθμιση του πτυχίου των Πολυτεχνείων σε μάστερ αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων των Πολυτεχνείων της χώρας, που θεωρούν ότι υποβαθμίζονται συγκριτικά με τα Πολυτεχνεία άλλων χωρών, στα οποία οι σπουδές 5ετούς διάρκειας καταλήγουν σε πτυχίο και μάστερ, ενώ στη χώρα μας σε απλό πτυχίο.

 

Το υπουργείο Παιδείας, επί Μαριέττας Γιαννάκου ακόμα, είχε τοποθετηθεί θετικά στο αίτημα των Πολυτεχνικών Σχολών, όμως έκτοτε το ζήτημα πάγωσε και επανήλθε χθες στην επικαιρότητα με την απόφαση του Πολυτεχνείου Αθήνας, που ουσιαστικά παραγκωνίζει το υπουργείο Παιδείας και χορηγεί στους αποφοίτους του τη δυνατότητα να κάνουν απευθείας διδακτορικές σπουδές στα ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια.

 

Ανάλογες κινήσεις αναμένονται το επόμενο διάστημα και από τα υπόλοιπα Πολυτεχνεία και Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας, καθώς οι πρυτάνεις και οι κοσμήτορές τους αποφάσισαν πλέον να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να πιέσουν με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην έκδοση του απαιτούμενου Προεδρικού Διατάγματος για την επίσημη αναγνώριση της ισοτιμίας.

 

 

Πηγή: www.In.gr

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 298
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Ο χρήστης michanikos.g είναι ένας απλός χρήστης και ΔΕΝ έχει καμία σχέση με admin/mod/smod

 

επι της ουσίας νομίζω το ΕΜΠ νομίζω από παλιότερα έκανε κάτι αντίστοιχο αλλα δεν νομίζω οτι γίνονται δεκτά από πουθενά αυτά τα πσιτοποιητικά

Link to comment
Share on other sites

Ο χρήστης michanikos.g είναι ένας απλός χρήστης και ΔΕΝ έχει καμία σχέση με admin/mod/smod

 

o michanikos.gr που ποστάρει? και ένας που τον διαβάζει που το ξέρει αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη....εγω που ειχα παρει Μαστερ απο το εξωτερικο (ΗΠΑ ) , αλλα το ΔΙΚΑΤΣΑ δεν μου το αναγνωρισε ως Μαστερ τοτε (1997), μετα απο 12 χρονια ξαφνικα θα μου πει αααααααα τωρα το αναγνωριζουμε; Και οι 2-3 θεσεις δημοσιου που εχασα γιατί μου τις 'εφαγαν' αλλοι με μεταπτυχιακό; Δε παμε καλα.

Link to comment
Share on other sites

Γουστάρω Ελλαδιστάν, γουστάρω καφενεία (βλέπε ΕΜΠ) γουστάρω αναρχία (και υποτίθεται γεννήθηκε στην Γαλλία), θέλω ρε παιδί μου ο καθένας να κάνει ότι γουστάρει και όποτε γουστάρει. Αφού έχουμε παιδεία ρε δικέ μου !!!! Είμεθα εμείς μόνο και το χάος !!!! Οι υπόλοιποι μόνο για να υπάρχουν....

Ο άλλος που το βγήκε ο κ@#$@!ς στο εξωτερικό για να πάρει master ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ???????

Link to comment
Share on other sites

Αναμενόμενο είναι να διαμαρτύρεστε οι ΤΕ και οι του εξωτερικού, αλλά έτσι είναι παιδιά, τι να κάνουμε! Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Εφόσον με 5 χρόνια σπουδές, οπουδήποτε στον κόσμο, θεωρούν και βεβαιώνουν ότι σου έδωσαν και master, ο μόνος αρμόδιος να το αποφασίσει και να το εφαρμόσει, ήταν το Πολυτεχνείο και όχι το ΥΠΕΠΘ. Κάτι πρέπει να κάνει τη διαφορά επιτέλους. Δε μπορεί πάντα να επιχειρείται ισοπέδωση προς τα κάτω στην Ελλάδα με "ανωτατοποιήσεις" και "αναγνωρίσεις-ισοτιμίες". Οι ικανοί δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Την πελατεία τους δεν τη χάνουν. Για το δημόσιο όμως, όπου καλώς ή κακώς κριτήριο είναι τα τυπικά προσόντα, το δίκαιο είναι να προτιμάται κάποιος που (ενδεχομένως) "έλιωσε" 2-4 (πρακτικά) χρόνια παραπάνω από τον Α-ΤΕΙ των 3,5 ετών ή τον εκ Ρουμανίας ή Ιταλίας ο οποίος ίσως πλήρωσε για να πάρει ένα bachelor και του επιτρέπουν να αυτοαποκαλείται μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Ρε Pappos,τί φωνάζεις φίλε,αυτά τα είχαμε εξαντλήσει στο θρεντ με τα ΤΕΙ.

 

MENG δίνουν,όχι MSC.........Αυτοί που λες στο εξωτερικό παίρνουν MSC........κ εμείς εδώ τί να το κάνουμε το MENG?Ξέρεις κανένα να στο πληρώσει? xaxaxaxaxaxaxaxa!!!!!!!!Υποτίθεται ότι με αυτοδίκαιο MENG δεν χρειάζεται σε περίπτωση που θέλει κάποιος να προχωρήσει σε διδακτορικό,πρώτα να περάσει από τη διαδικασία του Μαστερ.......

 

Βλακείες με λίγα λόγια,τζάμπα κουράζεις τις αρτηρίες σου πρωί πρωί....:lol:

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.