Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μάστερ τα πενταετή πτυχία των μηχανικών του ΕΜΠ


Michanikos.gr

Recommended Posts

Φίλε επειδή είσαι νέο μέλος,σε ενημερώνω ότι αντίστοιχο θρεντ με το δικό σου έχει κλειδωθεί.

 

Προς τους mods:είδατε τί εννοώ όταν μιλάω για ''σκούπα''?........

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 298
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

@avgoust ανέφερες σε άλλο thred τα εξής :

(Αντιδράτε όμως προς λάθος κατεύθυνση. Δεν νομοθετεί το ΤΕΕ. Μπορεί να έχει τις απόψεις του και να θέλει να τις επιβάλλει. Η ΕΕΤΕΜ έχει τις δικές της και θέλει κι αυτή να τις επιβάλλει.

 

Τελικά όμως οι νόμοι συντάσσονται και ψηφίζονται από κυβερνήσεις.

 

Εαν οι κυβερνήσεις αδρανούν , ή ψηφίζουν νόμους οι οποίοι καταρρίπτονται εν όλω ή εν μέρει ως αντισυνταγματικοί , δεν είναι ευθύνη του ΤΕΕ.)

 

Την διάβασες την ανακοίνωση του ΕΜΠ και του Πρύτανη ?

Εδώ ποιός νομοθετεί ? το ΥΠΕΠΘ και το ΥΠΕΣ ή το ΕΜΠ+ΤΕΕ ??

Αποφασίζομαι και ...νομοθετούμε. Α ρε Ελλάδα

Link to comment
Share on other sites

@chris12

όπως σου ανέφερε και ο φίλος zavi το θέμα έχει συζητηθεί ήδη εδώ. Το θέμα όντως έχει κλειδωθεί προσωρινά. Ο λόγος δεν ήταν το θέμα αλλά ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετωπίζουμε. Οι προσβολές και οι ειρωνίες απλά δεν είναι αποδεκτές.

 

@[email protected]

H πρόταση σου έχει σημειωθεί. Σε περίπτωση που ληφθεί κάποια απόφαση που θα αλλάξει τη δομή του φόρουμ θα ενημερωθείτε.

 

@everybody

Το παρών μένει ανοικτό σε περίπτωση που έχει κάποιος να προσθέσει κάτι. Αν η επιχειρηματολογία κινηθεί στα συνήθη επίπεδα (ύβρεις, προσβολές, ειρωνίες) των θεμάτων που σχετίζονται με τα επαγγελματικά δικαιωμάτα, θα κλειδωθεί. Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

παιδιά είναι θέμα χρόνου να νομοθετηθεί όπως επίσης να συμβεί και στα μεγάλα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρα(βλ.Αριστοτέλειο)

 

είναι κάτι το εντελώς δικαιολογημένο μια που στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού υπάρχει 3χρόνια Bachelor+2Master αν δεν κάνω λάθως

 

Αναμενόμενο είναι να διαμαρτύρεστε οι ΤΕ και οι του εξωτερικού, αλλά έτσι είναι παιδιά, τι να κάνουμε! Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Εφόσον με 5 χρόνια σπουδές, οπουδήποτε στον κόσμο, θεωρούν και βεβαιώνουν ότι σου έδωσαν και master, ο μόνος αρμόδιος να το αποφασίσει και να το εφαρμόσει, ήταν το Πολυτεχνείο και όχι το ΥΠΕΠΘ. Κάτι πρέπει να κάνει τη διαφορά επιτέλους. Δε μπορεί πάντα να επιχειρείται ισοπέδωση προς τα κάτω στην Ελλάδα με "ανωτατοποιήσεις" και "αναγνωρίσεις-ισοτιμίες". Οι ικανοί δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Την πελατεία τους δεν τη χάνουν. Για το δημόσιο όμως, όπου καλώς ή κακώς κριτήριο είναι τα τυπικά προσόντα, το δίκαιο είναι να προτιμάται κάποιος που (ενδεχομένως) "έλιωσε" 2-4 (πρακτικά) χρόνια παραπάνω από τον Α-ΤΕΙ των 3,5 ετών ή τον εκ Ρουμανίας ή Ιταλίας ο οποίος ίσως πλήρωσε για να πάρει ένα bachelor και του επιτρέπουν να αυτοαποκαλείται μηχανικός.

 

έχεις απόλυτο δίκαιο tpanag. Ιδιαίτερα το γεγονός των "αυτοαποκαλούμενων" Μηχανικών έχει καταντήσει ελαφρώς γελοίο μέσα στην Ελλάδα..

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Παναγιώτης

Link to comment
Share on other sites

Το Imperial College (Αγγλία) δίνει κατευθείαν MEng στα 4 χρόνια και στα 5 δίνει MSc.

Το ΕΜΠ θεωρεί το δίπλωμα αντίστοιχο του MEng και όχι του MSc όπως θα έπρεπε. Αλλιώς ας τις κάνουν τις σπουδές τετραετείς και να δίνουν πάλι MEng.

Link to comment
Share on other sites

Ο απόφοιτος ΗΜΜΥ έχει απεριοριστα επ. δικαιώματα στην πληροφορική πλέον και ας σπουδασε πχ τηλεπικοινωνίες. Θέλετε να μου πείτε πως θα πρέπει να παίρνει προβάδισμα από απόφοιτο πανεπιστημίου πληροφορικής επειδή αυτός έχει Meng και ο άλλος όχι;

 

Επίσης στο imperial college σπουδάζεις ένα αντικείμενο για να εργaστείς σε ένα αντικείμενο. Δεν έχω δει software engineer ακομα να μπορεί να υπογράφει υποσταθμούς μέσης τασης. Οπότε καλώς παίρνει το Meng. Αν ο απόφοιτος πολυτεχνείου είχε και αυτός επαγγελματικά δικαιώματα σε 1 κατεύθυνση τότε φυσικά να πάρει Meng. Έτσι όπως είναι το σύστημα είναι σαν να παίρνει 4-5 Meng...

Link to comment
Share on other sites

Ας πάρει τότε MSc στον τομέα που ειδικεύτηκε με επαγγελματικά δικαιώματα απεριόριστα σ' αυτόν και μειωμένα στους υπόλοιπους τομείς.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν έχουμε κ λέμε:

 

Το meng είναι ένα πιστοποιητικό σπουδών ισότιμο του διπλώματος-μπορεί κ κατώτερο.Δεν είναι πιστοποιητικό μετεκπαίδευσης.Οι Έλληνες διπλωματούχοι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι το κατέχουν κ ότι το κατείχαν από τη μέρα που αποφοίτησαν.Του βάζουμε τώρα κ τον βρεττανικό του τίτλο κ κάτι έγινε....Διότι το δίπλωμα είναι αντίστοιχο του diploma,πιστοποιητικό που παίρνουν όσοι κάνουν απόπειρα MSC κ δεν πιάνουν τα standards του προγράμματος σπουδών.Άρα-κατά τη γνώμη μου, Meng<diploma<MSC.Παρακαλώ να επιβεβαιωθώ αν τα λέω σωστά.

 

Το Meng αποκτάται με ΤΕΤΡΑΕΤΗ ΚΥΚΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ.Επομένως,θα έπρεπε να αποδωθεί στους ΑΤΕΙ.

 

Το εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι ο κύριος Πρύτανης το παρουσιάζει ως κατόρθωμα!!!Δηλαδή τόσο καιρό δεν είχα δίπλωμα κ τώρα έχω?.........Άσε μας ρε φίλε στην ησυχία μας,για μαλάκες μας πέρασες??Ή διψάς απεγνωσμένα για χειροκρότημα σε ανταπόδωση ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΥ ΑΕΡΑ?........

 

Αν θες να το παίξεις σπουδαίος,να δούμε αν σου βαστάει να δώσεις MSc....τότε θα χειροκροτήσω κ εγώ,κ θα κρατάω την κοιλιά μου από το γέλια!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Χάρη συμφωνώ αλλά

1 συμφωνούν όμως όλοι οι άλλοι να χάσουν τόσα προνόμια;

2 Πόσοι πήραν ροές εύκολες ξέροντας ότι θα τα έχουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα απεριόριστα ούτως ή άλλως.

3 Πως να έχεις μειωμένα δικαιώματα πχ στην Πληροφορική;

4 Στο Δημόσιο τι γίνετε; Δε θα πρέπει να φεύγει κόσμος από τις θέσεις τους επειδή τελικά η ροή που επέλεξαν δεν έχει σχέση με το αντικείμενο;

5 Θα υπάρξει μετεκπαίδευση; Με ποιο θεσμικό πλαίσιο;

6 Θα τα δεχτεί το ΤΕΕ όλα αυτά που τόσα χρόνια εκθειάζει το "ενιαίο πτυχίο";

 

Όταν ένα σύστημα έχει φτιαχτεί με "περίεργες" νοοτροπίες δεν μπορείς να το εξορθολογίσεις εύκολα. Εγώ δεν το βλέπω να γίνετε πάντως. Αν γίνει όμως μία τέτοια εξέλιξη μόνο θετική μπορεί να είναι

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας δει προγράμματα σπουδών Αγγλικών Πανεπιστημίων την εποχή που ήμουνα ακόμα φοιτητής μπορώ να πω για εκείνη την εποχή, που ακόμα δεν είχαν ξεφυτρώσει τα μεταπτυχιακά και στην Ελλάδα, ότι δίπλωμα=MSc. Οτιδήποτε λιγότερο θεωρώ ότι αδικεί τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

 

Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει η τομή. Το πιθανότερο είναι οι παλιοί ευνοημένοι μηχανικοί να μη χάσουν κανένα δικαίωμα, αλλά οι νεότεροι να μην έχουν τα δικαιώματα που έχουμε σήμερα. Αυτό θα γίνει μόνο εάν βέβαια αντιγραφεί πλήρως το Αγγλοσαξωνικό σύστημα (Μπολόνια δε θέλαμε), ενωθούν ή ισοτιμηθούν πλήρως ΤΕΙ και ΑΕΙ (σχολές μηχανικών), γίνουν τετραετείς οι σπουδές (MEng) και αποδίδεται το MSc στη συνέχεια σ' όποιο τομέα ακολουθήσει ο καθένας. Τα επαγγελματικά δικαιώματα θα δίνονται κατόπιν εξετάσεων στο "Επαγγελματικό Σύνδεσμο Μηχανικών" που ετοιμάζεται να φτιάξει το ΤΕΕ και θα είναι περιορισμένα για τους κατόχους MEng σ' όλους τους τομείς των τωρινών αντίστοιχων τμημάτων και απεριόριστα στους κατόχους MSc στο τομέα του μάστερ.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.