Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έκρηξη στα 235,50 ευρώ/MWh (+34,10%) της τιμής χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας - Συναγερμός και για την ενεργειακή επάρκεια


Engineer

Recommended Posts

Σοκ και δέος προκαλούν οι επιπτώσεις στις τιμές της ενέργειας μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ήδη η αγορά της επόμενης μέρας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας δείχνει τη μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας για την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στα 235,50 ευρώ/MWh. Μέσα σε μία ημέρα η αύξηση είναι 34,10%, ενώ και η τιμή του φυσικού αερίου TTF ξεπέρασε πια τα 120 ευρώ/MWh και εκτινάχθηκε στα 121,90 ευρώ/MWh, και είναι υψηλότερη πάνω από 36,4% σε σχέση με τη χθεσινή μέρα.

Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο

Η κατάσταση αυτή σηματοδοτεί συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς το πλήγμα που δέχεται η ελληνική οικονομία είναι βαρύ. Σε μία περίοδο κατά την οποία το ενεργειακό κόστος έβαινε προς αποκλιμάκωση, η τάση αυτή ανακόπτεται βίαια με την ενεργειακή κρίση να φουντώνει ξανά. Η κυβέρνηση αναμένεται να συνεχίσει την επιχορήγηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, αν και αναζητά ενιαία ευρωπαϊκή αντιμετώπιση. Το θέμα, όπως έγραψε σήμερα το πρωί ο ΟΤ θα το αναδείξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. με θέμα την Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή συναγερμός έχει σημάνει και για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας. Ο πρωθυπουργός μετά την πρωινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ όπου συμμετείχε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός διαβεβαιώνοντας για την ενεργειακή επάρκεια.

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων
Ωστόσο αύριο το πρωί ο κ. Σκρέκας συγκαλεί εκτάκτως την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων.  Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί  στις 08:30, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου, του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιου Δαγούμα, του προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, Μάνου Μανουσάκη, του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνου Ξιφαρά και της διευθύνουσας συμβούλου του ΔΕΣΦΑ Μαρίας Ρίτα Γκάλι.

Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων θα συγκαλείται ανά τακτά διαστήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, και όσο διαρκεί η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία. Επί τάπητος θα μπαίνουν τα δεδομένα αναφορικά με τις ροές φυσικού αερίου στη χώρα και το ύψος και η διάρκεια των αποθεμάτων.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.