Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Πιθανολογώ ότι το παράδειγμα που δημοσίευσε ο συνάδελφος δεν είναι μοναδικό και πιστεύω ότι παρόμοια, ίσως όχι τόσο επικίνδυνα, λάθη γίνονται συχνά από μελετητές είτε από άγνοια είτε ακόμη και από λάθος.

Ήμουν πάντα της άποψης ότι, τουλάχιστον οι στατικές μελέτες, πρέπει να περνούν από έλεγχο από την Πολεοδομία, όπως γινόταν παλαιότερα και όχι να υποβάλλονται με ευθύνη μηχανικού. 

Το έχω συζητήσει με συναδέλφους και ο αντίλογος είναι ότι δεν είναι δυνατός ο έλεγχος μιας στατικής μελέτης χωρίς κάποιος να "τρέξει" το στατικό πρόγραμμα που χρησιμοποίησε ο μελετητής. Ωστόσο, ακόμη και ο έλεγχος της γενικής διάταξης που γινόταν, μαζί με το τσεκάρισμα των ελέγχων θεωρώ ότι είχε αποτέλεσμα, ή τουλάχιστον αποφεύγονταν σημαντικά λάθη.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε δεν νομίζω να "περνούσε" ποτέ από την πολεοδομία, ενώ τώρα ευχόμαστε ο μελετητής να ήξερε τι έκανε και να κάνουμε λάθος όλοι οι υπόλοιποι. Εν τω μεταξύ το έργο μπορεί να έχει ήδη ολοκληρωθεί......

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 44
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η συγκεκριμένη μελέτη φανερώνει άγνοια μόρφωσης του φορέα. Μπορώ να υποθέσω ότι ο (νέος κι άπειρος?) συνάδελφος πιέστηκε από το μελετητή των αρχιτεκτονικών, κι επειδή ενδεχομένως είχε ανάγκη τη συγκεκριμένη δουλειά, αλλά και μια μόνιμη συνεργασία, έβαλε το κεφάλι του στον τορβά.

Οι στατικές μελέτες ουδέποτε ελέγχονταν λεπτομερώς από την Πολεοδομία. Μόνο οι παραδοχές και κάποια αποτελέσματα. 

Το ότι δεν βλέπαμε τέτοια εκτρώματα παλαιότερα, οφείλεται σε πολλούς λόγους. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, cvlengnr said:

Ειναι βολικό να πω "την ευθύνη έχει ο μελετητης ας κάνει κάτι αυτος"

 

Σε περίπτωση που είσαι επιβλέποντας έχεις την υποχρέωση να απορρίψεις τη μελέτη. Και για τον τύπο και για την ουσία. Αν προσπαθήσουν να στην επιβάλλουν κάνεις παραίτηση γράφοντας ξεκάθαρα το λόγο.

@tetris είχα την τύχη στις αρχές να πέσω σε πολύ έμπειρο μελετητή που έκανε τον έλεγχο στατικών και έμαθα πολλά πράγματα, καταλαβαίνω όμως ότι μάλλον στάθηκα τυχερός.

Κατά τα άλλα η έλευση του υπολογιστή και των προγραμμάτων τουλάχιστον στην ελλάδα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα των μελετών. Άλλο καλός χειριστής άλλο καλός μελετητής.

 

Edited by zazeng
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι συντονιστες να το κοιταξουν. Δεν μπορει να κρινεται κατι απο μια φωτο χωριν κανενα αλλο στοιχειο (που  δεν φαινεται στην αναρτηση).Και εν πασει περιπτωσει αλλο να ρωτα καποιος για δικη του μελετη αλλο για μελετη τριτου.

Και αληθεια αν ο μελετητης εκανε παρεμβαση θα μπορουσε μεσω του φορουμ να καταληξει καπου αυτη η ιστορια;

  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω τώρα το θέμα και έχω μείνει κόκκαλο. Έχω δει διαφορα όπως κ όλοι αλλά αυτό είναι πραγματικά άμεσα επικίνδυνο ακόμα και για το ξεκαλουπωμα . Εμένα μου ζήτησαν πρόβολο 40μ μήκος και 5μ πλάτος. Επελεξα να αφήσω τη δουλεια. Και όμως συνάδελφος είπε προ υπολογισμών οτι με Zollner πλάκα κ πρόβολο περί τα 40~45εκ πάχος  γίνεται.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.