Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ολοκληρώθηκε η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στην Macquarie Asset Management


GTnews

Recommended Posts

Ολοκληρώθηκε η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ με την κατάθεση 1.320 εκατ. ευρώ από την Macquarie Asset Management που είχε αναδειχθεί πλειοδότης στον διαγωνισμό που προηγήθηκε.

Όπως διευκρινίζει η μητρική ΔΕΗ, το τίμημα έχει προσαρμοστεί ώστε να απεικονίζει τη μεταβολή στην Καθαρή Αξία του Ενεργητικού του ΔΕΔΔΗΕ έως την 28.2.2022, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης Αγοράς Μετοχών. 

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαχειριστή μετά την παραίτηση των μελών, με την εξαίρεση του κ. Μάνου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας και του κ. Μασούρα, εκπρόσωπου των εργαζομένων, και την εκλογή των νέων μελών από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του μετόχου του ΔΕΔΔΗΕ  συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

- Μιχαήλ Κεφαλογιάννης, πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος

- Αναστάσιος Μάνος, διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

- Stéphane Brimont, μη εκτελεστικό μέλος,

- Arthur Rakowski, μη εκτελεστικό μέλος,

- Mark Mathieson, μη εκτελεστικό μέλος,

- Ουρανία Αικατερινάρη, μη εκτελεστικό μέλος,  

- Ευάγγελος Αγγελετόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος,

- Αλέξανδρος Πατεράκης, μη εκτελεστικό μέλος,

- Σωτήριος Χατζημιχαήλ, μη εκτελεστικό μέλος έλος,

- Γεωργία Χριστοδουλοπούλου, μη εκτελεστικό μέλος,

- Κωνσταντίνος Μασούρας, μη εκτελεστικό μέλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων

Ο Γεώργιος Στάσσης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, δήλωσε: «Η πώληση του 49% της συμμετοχής της ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ στη Macquarie Asset Management, τον μεγαλύτερο διαχειριστή υποδομών παγκοσμίως, με μία ελκυστική αποτίμηση η οποία αντανακλά τη μακροπρόθεσμη αξία του ΔΕΔΔΗΕ, παρέχει τα αναγκαία εφόδια στη μεγαλύτερη θυγατρική μας, για τη μετάβαση σε μια νέα εποχή με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων για το εθνικό μας δίκτυο, το οποίο είναι ιδιαιτέρως αναγκαίο για τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους της Ελλάδας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλα τα αποχωρούντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες που παρείχαν και ιδιαιτέρως τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Νικόλαο Μπακατσέλο για τη συνεισφορά του στον συνεχιζόμενο εταιρικό μετασχηματισμό του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία οδήγησε σε αυτή τη συναλλαγή - ορόσημο».

Ο Stéphane Brimont, επικεφαλής στην Macquarie Asset Management για τις χώρες Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Ελλάδα, δήλωσε: «Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε στενά με τη ΔΕΗ για να αυξήσουμε τις επενδύσεις στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να συμβάλλουμε στην υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων της Ελλάδας για την ενέργεια και την απανθρακοποίηση, να κάνουμε πιο ευέλικτο το ενεργειακό σύστημα και να δημιουργήσουμε αξία για τους πελάτες. Ο μακροπρόθεσμος χαρακτήρας της επένδυσής μας θα διασφαλίσει ότι θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στη βιώσιμη ανάπτυξη του ΔΕΔΔΗΕ για τα επόμενα χρόνια». 

Ο Αναστάσιος Μάνος, διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, δήλωσε: «Η συμμετοχή της Macquarie στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με 49%, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τον ΔΕΔΔΗΕ. Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας κίνηση μέσω της οποίας ο ΔΕΔΔΗΕ ενισχύεται σημαντικά, αποκτά την υποστήριξη και την τεχνογνωσία ενός διεθνώς ισχυρού εταίρου και μπαίνει σε μια τροχιά δυναμικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τα πρότυπα της βιωσιμότητας. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ότι ο νέος μέτοχος θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ακόμη πιο δυναμική και ταχύτερη ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του ΔΕΔΔΗΕ σε μια σύγχρονη εταιρεία πρότυπο. Αυτό είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τη χώρα μας, καθώς μέσω του μετασχηματισμού του ΔΕΔΔΗΕ, αναβαθμίζεται η διαχείριση δικτύων στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας, σε ένα κομβικό μάλιστα σημείο, με την ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή μετάβαση σε πλήρη εξέλιξη».


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.