Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση οικοπέδου σε οικισμό μικρότερο των 2000 κατοίκων


Recommended Posts

μα ολα αυτα (άρθρο 417 του κτηριοδομικού -άρθρο 2 ΝΔ 690/1948 παρ1 ν 651.1977) αναφερονται σε σχεδια πολεων, οχι οικισμους κατω των 2000 κατοικων.

 

edit προφανως κι αν υπαρχει κτισμα υπαρχουν περιορισμοι αλλα εν γενει σε αδομητη εκταση εντος οριων οικισμου <2000 κατοικων δεν γνωριζω να υπαρχει απαγορευση κατατμησης σε μη αρτια. (μαζοχιστικο μεν αλλα δεν απαγορευεται)

Edited by MoonLooP
Link to comment
Share on other sites

Εγώ όταν διαβάζω για οικόπεδα , με βάση τον ορισμό οικόπεδο κατα ΓΟΚ και ΝΟΚ  θεωρώ και τα εντός των οικ < 2000 κατ Εγώ προσωπικά , αν και δεν μου έχει τύχει γιατί ποιος να θέλει να κάνει μη άρτιο οικόπεδο , δεν  θα το έκανα για τον φόβο των Ιουδαίων 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

εσυ! και μονο εσυ ισως!

 

αλλα να μην εισαι σιγουρος 100% για αυτα που λες τοτε

 

διαβασε αν θες και πιο πισω στο ιδιο θεμα (#20)

Link to comment
Share on other sites

Θα ξαναρωτήσω αύριο τον δν/ντή πάλι γιατί όπως έγραψα πιο πάνω δεν είναι μόνο δική μου γνώμη Θα το ψάξω το συγκεκριμένο έγγραφο της ερμηνείας του Υπεχωδε , αλλά εγώ διαβάζοντας το κτηριοδομικό δεν βγάζω το ίδιο συμπέρασμα γιατί γράφει γενικά για οικόπεδα και δεν γράφει κατά κυριολεξία "οικόπεδα εντός σχεδίου¨" τουλάχιστον στην παρ 1 Βέβαια γενικά ο Ν 690 /1948 αναφέρεται σε εντός σχεδίου πόλης ... αλλά πάλι γενικά όταν λέμε εντός σχεδίου πόλης διατάξεις περιλαμβάνουμε όλα εκτός από τα εκτός σχεδίου Τέλος πάντων   Μου φαίνεται κουφό ο νομοθέτης να εξαιρεί κάποια οικόπεδα αφού με αυτό θα άνοιγε το δρόμο για δημιουργία αυθαιρέτων σε μικρότερα τμήματα ειδικά σε τέτοιου είδους οικισμούς  Αλλά προφανώς αγνοώ το παραπάνω έγγραφο 46755/9042/31-7-1987 του Γ4β ΥΠΕΧΩΔΕ , επομένως οφείλω μια συγνώμη για την άγνοιά μου 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

ας δουμε και αυτο απο την Λεμπεση

[σελ.19]

οτι η απαγορευση του 690 /48   ισχυει για εντος σχεδιου και εντος οικισμου...

 

[με   ειδικη αναφορα για την απαγορευση στη ζωνη των 500μ.απο τα ορια οικισμων προ 23]

 

 

επισης απαντα σε  τεθεν πριν μερικες μερες ερωτημα

για τις προυποθεσεις  αποτμηση   τμηματος απο γηπεδο εκτος σχδιου στο οποιο εχει ηδη ανεγερθει οικοδομη..

 

http://www.teeam.gr/teeam/images/stories/eishghseis/shmeiwseis_sem.pdf

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

άρα έχω δίκιο ότι δεν επιτρέπεται η κατάτμηση σε μη άρτια εντός οικισμών ή δεν έχω καταλάβει καλά σύμφωνα με το κείμενο κ Λεμπέση ?

Link to comment
Share on other sites

ας δουμε και αυτο απο την Λεμπεση

[σελ.19]

οτι η απαγορευση του 690 /48   ισχυει για εντος σχεδιου και εντος οικισμου...

 

 

 

απο που προκυπτει αυτο??? δεν βλεπω να κανει καμια αναφορα σε οποιαδήποτε νομοθετικη διαταξη. απλα το πεταει ξεκαρφωτα.

(και να με συγχωρει η κα Λεμπεση αλλα απο τη στιγμη που στερουνται ρυμοτομικου σχεδιου οικισμοι πως ειναι δυνατον να μιλαμε για ισχυ ιδιων διαταξεων.)

 

αν γνωριζεις απο που προκυπτει θα το ηθελα ...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ νομίζω ότι πρέπει να μπαίνουμε στο πνεύμα του νομοθέτη Γιατί να εξαιρούσε τα οικόπεδα εντός οικισμών αφού έτσι θα δημιουργούσε συνθήκες για κατάτμηση της γης και ενδεχομένως δημιουργία αυθαίρετης δόμησης ?  Αφού αυτό προσπαθεί να το αποφύγει για τα εντός ζώνης στους οικισμούς γιατί να το επιτρέψει μέσα σε αυτούς ? Μου ακούγεται παράλογο Και πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι όταν τα νομοθετούσαν αυτά δεν υπήρχαν οι οικισμοί κάτω από 2000 κατ παρά μόνο αυτοί προ του 1923 και επίσης τότε για ότι δεν ήταν εκτός σχεδίου , εκφράζονταν λέγοντας "σύμφωνα με τις διατάξεις της εντός σχεδίου δόμησης "Το βλέπω και εγώ ακόμα και σήμερα σε πολλά τοπογραφικά στις δηλώσεις του Ν651 /77 και 1337/83 να αναφέρονται έτσι και στα οικόπεδα εντός οικισμών  

 

Εντάξει υπάρχει ένα ερμηνευτικό έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ που προσωπικά εγώ δεν γνώρίζα Για μένα αυτό δεν σημαίνει τίποτα Ακόμα και η κ Λεμπέση να μου το έγραφε όπως στο έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ , εγώ προσωπικά δεν θα έκανα κατάτμηση και θα το εξηγούσα με τους πιο πάνω λόγους στο πελάτη μου και ας την έχανα την δουλειά Γιατί με την ερμηνεία μου , κατά την γνώμη μου δεν γίνομαι συνένοχος στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος ακόμα και αν αυτό αποτελεί  ένα παραθυράκι του νόμου 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα, με έχει απασχολήσει και εμένα το παρόν θέμα.

Πέρα από την προσωπική ερμηνεία του καθενός σημασία έχει τι ερμηνεία δίνουν και οι πολεοδομίες που είναι οι καθέ αυτό υπεύθυνες.

Στην πολεοδομία της περιοχής μου, έχουν την άποψη ότι ο 690/48 αφορά και τους οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων που στερούνται  σχεδίου πόλεως καθώς αναφέρεται γενικώς στην έννοια του οικοπέδου.

Οι διατάξεις για οριοθέτηση οικισμών < 2000 κατοίκων είναι αρκετά μεταγενέστερες αυτού. Επίσης και η απόφαση του ΣτΕ 1688/81 η οποία αναφέρεται στα εκτός σχεδίου είναι προ του διατάγματος του 1985 για τους οικισμούς οπότε και δεν αφορούσε αυτούς.

 

Το μόνο υποστηρικτό έγγραφο υπερ της κατάτμησης εντός οικισμών <2000 κατ. είναι το έγγραφο του 1987 του Γ4β του ΥΠΕΧΩΔΕ που αναφέρθηκε. Το ψάχνω και αδυνατώ να το βρω. Το έχει κάποιος διαθέσιμο;

Link to comment
Share on other sites

Εγγρ-46755/9042/31-7-87 (Δνση Γ4 ΥΠΕΧΩΔΕ) 

Διευκρινίσεις για το Αρθ-2 του ΝΔ-690/48

 

Αναφερόμενοι στο Εγγρ-829/1282/87 σας, σας πληροφορούμε τα εξής: 

Οι διατάξεις του Αρθ-2   του ΝΔ-690/48 "Περί συμπληρώσεως των περί σχεδίων πόλεων διατάξεων" (ΦΕΚ-133/Α/8-5-48) δεν έχει εφαρμογή στους οικισμούς προ του 1923 που δεν έχουν ρυμοτομικό σχέδιο, ούτε στις εκτός σχεδίου περιοχές. Ως εκ τούτου δεν απαγορεύεται η δημιουργία μη αρτίων γηπέδων εκτός σχεδίου επιφανείας κάτω των 4000 μ2 και εντός ζώνης πάνω από 1000 μ2 εκτός και αν απαγορεύεται από άλλες ειδικές διατάξεις (πχ ΖΟΕ).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΩΔΕ

         Διεύθυνση Γ4, Τμήμα Β

Edited by Pavlos33
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.