Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σχέδιο πόλης ή οικισμός κάτω των 2000 κατοίκων;


archAD

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

έχω το εξής να λύσω. Μου ήρθε πελατισσα που αγόρασε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης αλλά είναι αυτή η "πόλη" κάτω των 2000κατοίκων, πριν την αγορά είχε πάρει όρους δόμησης, τους οποίους μου έδειξε, και της γραφουν πάνω 240τμ μεγιστο λόγω οικισμού <2000 και μετά της εκαναν διόρθωση με στυλό πάνω στο χαρτί της υπηρεσίας ότι πάει βάση σχεδίου, και εβγαινε 257,7τμ. Η διόρθωση δεν έχει μονογραφή της υπηρεσίας, και θα αναγκαστω να ζητήσω το πρωτότυπο απο την υπηρεσία για να το συγκρίνω.

Αλλά αναμένοντας αυτό κάναμε ερώτηση στην αντιστοιχη υπηρεσία, και πήραμε για απάντηση: μία "Κατα 90% πιστευω πρεπει να παει με το σχέδιο πόλης" και άλλη μία "δεν είμαι σίγουρη πρέπει να το δω εκτεταμμένα". 

Έχει κάποιος αντίστοιχη γνώση; εφόσον υπάρχει σχέδιο πόλης αναιρεί οτιδήποτε άλλο; το ΦΕΚ για <2000κατοίκων είναι για τους οικισμούς που στερούνται σχέδιο πόλης;

Και κατ'επέκταση αν ισχύσει αυτό για τα τετραγωνικά, σημαίνει πως ούτε Συμβούλιο Αρχιτεκτονικης πρέπει να περάσει ως κάτω των 2000κατοίκων;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

Προσπάθησα να βρω κάποιο θέμα να τα συνδυάζει δεν βρήκα, αν υπάρχει ας μεταφερθεί το ερώτημα εκει.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνα από τα βασικά. Λάβε την απόφαση οριοθέτησης και μέσω αυτής θα δεις και το διάταγμα ρυμοτομίας. Αν, δεν αναφέρει κάτι σχετικό με το ερώτημά σου η απόφαση, θα ελέγξεις και για την ύπαρξη, τυχόν μεταγενέστερης τροποποιητικής απόφασης. Το σίγουρο είναι ότι εφόσον υπάρχει ρυμοτομικό εν ισχύ, θα πρέπει να τηρηθεί σε ότι αφορά τις οικοδομικές γραμμές. Από κει και πέρα , όταν βρείς τα απαραίτητα στοιχεία συζητάμε και για τον επιτρεπόμενο ΣΔ.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Συμφωνώ με τον Παύλο.... Σε πρώτη φάση θα ψάξεις για την απόφαση του Νομάρχη που αφορά  την οριοθέτηση του οικισμού (και τις τυχόν μεταγενέστερες τροποποιήσεις της!).... εκεί θα αναφέρεται ποια είναι η αρτιότητα και τι όροι δόμησης ισχύουν για τα οικόπεδα εντός του οικισμού για κάθε καθεστώς... εάν υπάρχου διαφορετικά καθεστώτα, και τα οικόπεδα εντός του ρυμοτομικού έχουν διαφορετικούς Ο.Δ. από τα ''απλά οικόπεδα'', θα αναγράφεται ξεκάθαρα ΚΑΙ θα αναφέρεται και το συγκεκριμένο διάταγμα ρυμοτομίας που ισχύει (π.χ. κλασική περίπτωση οι οικισμοί<2000κατ. σε περιοχές με Διανομές του Υπουργείου Γεωργίας που οριοθετήθηκαν με το 181Δ΄ και εμπεριέχουν ρυμοτομικό συνοικισμού... - εκεί τα οικόπεδα του συν/μού έχουν δικούς τους Ο.Δ. με ξεχωριστή αποφ. Νομάρχη, ενώ τα πρώην κληροτεμάχια που βρέθηκαν πλέον εντός του αριθμημένου ορίου πάνε συνήθως με το 181Δ'. ). Σε κάθε περίπτωση αφού υπάρχουν ενδοιασμοί, θα πρέπει να λάβεις επίσημη έγγραφη απάντηση από την ΥΔΟΜ της περιοχής...

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα!

Έχω παρόμοια περίπτωση!  Θέλουμε να κάνουμε τοπογραφικό εντός οικισμού Δρυμού Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίο έχει και σχέδιο πόλης (παραχωρητήρια από την Κοινωνική Πρόνοια ). Το Φεκ της οριοθέτησης που επισυνάπτω αναφέρει πως η αρτιότητα ισχύει από το σχ.πόλης και οι υπόλοιποι όροι δόμησης από το 181Δ/1985. Εν τέλει σε αυτές τις περιπτώσεις ποιο είναι το πολεοδομικό καθεστώς?Σχέδιο πόλης ή οικισμός? Η ρυμοτομία της περιοχής ισχύει?δηλαδή υφίσταται το προκήπιο? Το εν λόγω σχέδιο πόλης της Πρόνοιας έχετε καθόλου υπόψη που υπάγεται και που θα μπορούσα να το αναζητήσω με το Φεκ του? Έχω ένα απόσπασμα το οποίο έχει ανακτηθεί από τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, το οποίο είναι σε πολύ κακή κατάσταση και δεν αναφέρεται το Φεκ.

Ευχαριστώ!

image.png.367774fe39121599519ac1432aaafd58.png

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.