Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λογισμικό για πολυώροφά (5-6 οροφών) κτήρια από οπλισμένο σκυρόδεμα


N1kola5

Recommended Posts

Συνάδελφοι σας χαιρετώ, 

Χρησιμοποιώ μέχρι τώρα το πρόγραμμα Statics της multisoft, είμαι πολύ ευχαριστημένος σε μελέτες γενικά για ότι αφορά κατοικίες αλλά κατά την γνώμη μου υστερεί έναντι αλλων λογισμικών σε μελέτες πολυώροφων κτηρίων.

Θα ήθελα να προχωρήσω σε αναβάθμιση λογισμικού μόνο για πολυώροφα κτήρια από οπλισμένο σκυρόδεμα. Με βάση την εμπειρία σας ποιο λογισμικό θεωρείται το ιδανικότερο και εύχρηστο για στατική μελέτη πολυώροφων.

Ευχαριστώ, θα εκτιμήσω ιδιαίτερα την γνώση σας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα @N1kola5,

Δεν καταλαβαίνω την διάκριση ενός λογισμικού ανάλογα με τον αριθμό των ορόφων.

Με το statics έχω δουλέψει στο παρελθόν και το θεωρώ ένα καλό (τίμιο καλύτερα) ''μπετατζίδικο'' πρόγραμμα, με όλα τα καλά και κακά που συνεπάγεται αυτό (γρήγορο, όχι αρκετά διαφανές και ''σιδερώνει καλά'' όπως λέγαμε - είχε τσεκαριστεί συγκριτικά και με άλλα προγράμματα + ελέγχους στο χέρι -). Επίσης, είχε ένα αρκετά πλήρες manual (βιβλίο) ώστε να ξεκινήσεις να κατανοείς τις δυνατότητές του, οι οποίες όντως είναι κάπως περιορισμένες ή καλύτερα είναι προσανατολισμένες ώστε να επιλύουν φορείς με απλή γεωμετρία.

Σήμερα χρησιμοποιώ το ΡΑΦ και είμαι ευχαριστημένος (έως εκεί ώστε να μην εκληφθεί ως αιτία πολέμου).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, Θα συμφωνήσω ότι είναι ένα αρκετά καλο πρόγραμμα, απλα συγκριτικά και με αλλους συνάδελφους βλέπω ότι σε ιδια κλίμακας κτήρια οι οπλισμοί οπου απαιτούνται από το statics κυρίως σε κοιτωστρωσης είναι πολύ πάνω του κανονικού. Συνεπώς και πολύ ακριβότερο  κατασκευαστικά.

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)
Link to comment
Share on other sites

Για να γίνει σύγκριση πρέπει εκτός από το μοντέλο να δείτε και τις παραδοχές επίλυσης, τους συνδυασμούς φόρτισης κλπ που θεωρεί κάθε πρόγραμμα/μελετητής (ας μην το ανοίξουμε αυτό το θέμα, είμαι βέβαιος ότι θα έκανες ότι καλύτερο μπορούσες).

Είναι αλήθεια ότι γενικά υπολογίζει αυξημένα σίδερα (έτσι θυμάμαι) αλλά η διαστασιολόγησή του όταν ξεκίνησα - πάνε χρόνια τώρα - είχε καθιερωθεί στην τότε κοινότητα των μηχανικών (παλαιών και με πείρα) και αποτελούσε μέτρο σύγκρισης για το αν μια μελέτη είναι καλή ή όχι (άλλες εποχές). Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν σε καλύπτει επιστημονικά αλλά έτσι ήταν.

Επομένως, αναζητάς ένα λογισμικό με περισσότερες δυνατότητες διακριτοποίησης του φορέα και με ελεύθερη επιλογή των επιμέρους παραμέτρων της μελέτης, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί μια λεπτομερέστερη μελέτη (δεν είναι οι όροφοι το πρόβλημα). Στο statics όλα είναι πιο αδρά (αν θυμάμαι καλά και αν δεν έχει βελτιωθεί) με αποτέλεσμα να οδηγούν, ως όφειλαν, σε υπερδιαστασιολόγηση.

 

 

Edited by lamlos
διόρθωση
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδή δεν υπάρχει  ακόμα λογισμικό  που να   εφαρμόζει  με  τελειότητα   το  πολύπλοκο  και  απαιτητικό  κανονιστικό πλαίσιο  νομίζω οτι ο  ορισμός  του  καλύτερου  λογισμικού  συνδέεται με την δυνατότητα  του  μηχανικού  να  έχει κατανοήσει  επαρκώς   τους  κανονισμούς  και  να  μπορεί  να ελέγχει  την ορθή εφαρμογή  τους  από  το  υπό εξέταση  λογισμικό, με την βοήθεια   μοντέλοποίησης  που  θα  εφαρμόσει  σε  προγράμματα  με  μεγαλύτερες  δυνατότητες  και  μεθόδους  προσομοίωσης .  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.