Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε εφαρμογή από 1 Απριλίου 2022 η Ηλεκτρονική Ταυτότητα του Κτιρίου


Engineer

Recommended Posts

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι κατέβασαν απεργία οι Συμβολαιογραφοι και μέσα σε 10 μέρες τράβηξαν πίσω οι νομοθέτες την διάταξη με τα ΤΑΠ.Και εμείς αντί να πούμε αποχή από την Ταυτότητα και μόνο μέχρι να διευκρινίσουν το το τοπίο σφυραμε αδιάφορα 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν κρίνεις από τα δεκάδες ερωτήματα που αναρτώνται και στο φόρουμ με την έναρξη της υποχρεωτικής εφαρμογής, καταλαβαίνεις πόσο θα τηρούνταν μια τέτοια πρόταση (εμένα με βρίσκει υπέρ η κατάρριψη αυτής της διαδικασίας στην πράξη μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλα). Δυστυχώς το θέμα της ΗΤΚ ξέραμε ότι έμπαζε νερά από παντού. Η σύνταξή της αποτελεί κίνηση υψηλού επαγγελματικού ρίσκου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δεν έχουν δοθεί οδηγίες εφαρμογής (έστω μέσω κάποιας εγκυκλίου) και βεβαίως, τι οδηγίες να δοθούν στο "χάος" που έχει επικρατήσει τόσες δεκαετίες στα ακίνητα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το είδατε; https://polytechnikanea.gr/προς-αναστολή-της-ηλεκτρονικής-ταυτό/?fbclid=IwAR3ovjZAN4SY5i2UNBWQEtBvut8rWsaIb9cP995LDjT0zj1_voSqc82w3BY

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ πληροφορεί τα μέλη της ότι επίκειται ρύθμιση για την αναστολή της εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, εφόσον η βεβαίωση του μηχανικού αναγράφει ημερομηνία αυτοψίας μέχρι 31.03.2022.

Μάλλον θα το μάθουμε μετά το Πάσχα αν όντως θα γίνει η συγκεκριμένη ρύθμιση...

Edited by yo4
Link to comment
Share on other sites

Θα συνεχίσουν στο υπουργείο τις ίδιες σπασμωδικές κινήσεις, επιμένοντας στην εφαρμογή της ΗΤΚ χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει στο ελάχιστον η εφαρμογή της (βλέπετε τα δεκάδες ερωτήματα για κάθε περίπτωση τα οποία προφανώς μένουν αναπάντητα) ενώ η πιο τίμια κίνηση θα είναι η γενικευμένη αναστολή της, μέχρι να δοθούν διευκρινίσεις για πολλά θέματα και να ψηφιοποιηθούν τα απαιτούμενα αρχεία υπηρεσιών. Οι συμβολαιογράφοι πίεσαν και πέτυχαν το αυτονόητο γι αυτούς, δηλαδή να ολοκληρώσουν τα συμβόλαια που έχουν προεργαστεί προ 1/4/2022 και να πληρωθούν.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ίσως κάτι να γίνει από τους συμβολαιογράφους στη συνέλευση τους, αυτή την εβδομάδα (9/5), και να ζητήσουν την αναστολή της ηλεκτρονικής ταυτότητας...

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι. Το θέμα είναι να μην γίνει επιλεκτική αναστολή μόνο για υποθέσεις συμβολαίων με δήλωση φόρου προ 30/4/2022 ή για βεβαιώσεις μηχανικού προ της ημερομηνίας αυτής, αλλά γενικευμένη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.