Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), παράρτημα στην Πτολεμαΐδα


GTnews

Recommended Posts

Οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών και την ανάπτυξη Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών αναδείχτηκαν κατά την ομιλία του στα εγκαίνια νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο παράρτημα Πτολεμαΐδας, από τον Υφυπουργό  Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η κοινωνία διανύει μια εποχή κρίσεων που πολλές φορές αλλάζει τον προγραμματισμό, τους στόχους και την πορεία των δράσεων. Το κράτος λαμβάνει έντονα χαρακτηριστικά μιας δομής διαχείρισης κρίσεων και σε μια τέτοια αλλαγή, το σημαντικότερο λόγο έχει η δημιουργία ενός ανοιχτού ορίζοντα έρευνας και καινοτομίας.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών  εργάζεται συστηματικά για την ένταξη της καινοτομίας στις μεταφορές και την κινητικότητα, τομέας στον οποίο αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα το Ινστιτούτο Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ.

Προωθείται η εισαγωγή και η χρήση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών σε εθνικό, περιφερειακό και αστικό επίπεδο.

Σειρά έργων έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Μεταφορών της χώρας, ενώ υλοποιείται ένα πρόγραμμα δράσεων  με σκοπό την ψηφιακή μετάβαση του κλάδου των Μεταφορών.

Η δυναμική παρουσία του ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαΐδα είναι μια τέτοια δράση και αποτελεί το επιστέγασμα της διαχρονικής και σημαντικής για τον τόπο μας παρουσίας του  ΙΤΕΣΚ που ιδρύθηκε πριν από  χρόνια στην Δυτική Μακεδονία.

Ενσωματωμένο, πλέον, το Ινστιτούτο στο ΕΚΕΤΑ εδραιώνει τον ρόλο της έρευνας και της Τεχνολογίας, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της περιφέρειάς μας για τη μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία και τη βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξη των πόλεων.

Το ΔΣ του ΕΚΕΤΑ αποφάσισε να στεγαστεί στο κτίριο αυτό και παραρτήματα των Ινστιτούτων Μεταφορών, Πληροφορικής και Αγροτικής Οικονομίας, τα οποία θα πλαισιώσουν το υπάρχον Ινστιτούτο Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΕΚΕΤΑ που εγκαθίσταται στο νέο κτίριο.

Η  Πτολεμαΐδα αποκτά το πρώτο Ερευνητικό Κέντρο της και την άμεση πρόσβαση που χρειάζεται στα αποτελέσματα της Έρευνας και της καινοτομίας.

Η ύπαρξη του ΕΚΕΤΑ στη περιοχή μας και η στήριξή του από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας σηματοδοτεί τη δυνατότητα να γίνουν οι πόλεις μας και τα συστήματα μεταφορών και ανάπτυξης της περιοχής «ανοιχτά εργαστήρια καινοτομίας».


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.