Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπορεί κάποιος να έχει δικαίωμα υψούν σε δώμα που έχει άλλος την αποκλειστική χρήση;


Recommended Posts

η μια καθετη  που μας απασχολει εχει εξαντληθει πληρως

ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να σηκωθει αλλος οροφος.

Απο κανεναν.

  [τωρα,  στα  εάν και αν και ισως, λογικο ειναι  οτι  δεν μπορει να  υπαρχει απαντηση]

απο εμενα, τελος

 

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη σύμφωνοι, εγώ δεν θέλω να παω κόντρα με εσένα αλλά και οι όροι δόμησης μπορεί να αλλάξουν και να ισχύσει η μεταφορά συντελεστή δόμησης σε ακίνητο

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠ said:

Άρα δεν μπορεί να αξιώσει το κατάστημα να χτίσει πχ μια αποθήκη αν αυξηθεί ο ΣΔ , εκτός αν συμφωνήσει ΚΑΙ ο ιδιοκτήτης του οροφοδιαμερίσματος

χωρίς αυτά που ανέφερα, ουδείς εκ των ιδιοκτητών μπορεί να κάνει οτιδήποτε στο δώμα

Link to comment
Share on other sites

48 λεπτά πριν, dimitris GM said:

αρτσι,

το "μπορει"... σημαινει  πιθανον, ίσως...

[κι αν δεν εχει υπολοιπα χιλιοστων, δεν μπορει..]

τα λεμε

 

Ναι δεν αντιλέγω. Πραγματικά κάτι υποθετικό συζητάμε, το οποίο μπορεί και να μην γίνεται. αν ΚΆΠΩς ΑΥΞΑΝΌΤΑΝ Ο ΣΔ και δικαιούταν να χτίσει ο ιδιοκτήτης ισογείου και ο ιδιοκτήτης Πρώτου ορόφου, η γνώση η δικιά μου επίσης λέει ότι αν δεν του το επέτρεπε ο ιδιοκτήτης του πρώτου ορόφου στην ταράτσα του κτιρίου δεν θα έχτιζε.

Link to comment
Share on other sites

27 λεπτά πριν, tetris said:

χωρίς αυτά που ανέφερα, ουδείς εκ των ιδιοκτητών μπορεί να κάνει οτιδήποτε στο δώμα

ευχαριστώ! 

 

μια διευκρίνιση . όταν λες ¨οτιδηποτε¨στο δώμα φανταζομαι αναφέρεσαι στο χτίσιμο . Άλλα πράγματα όπως φυτεμένο δώμα πχ ή πέργκολα κλπ εφόσον έχει αποκλειστική χρήση δεν περιορίζεται από κάπου , σωστά; Με δεδομένο πως δεν τον περιορίζει ο κανονισμός.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠ said:

Τα άλλα 500 του γεωτεμαχίου είναι άλλη κάθετη ιδιοκτήσια. Γιατί μας ενδιαφέρει αυτό όσον αφορά το ερώτημα που έθεσα;

Με αυτή την πληροφορία, το σενάριο της υποθετικής σιυ ερώτησης παίρνει άλλες διαστάσεις. Το αρχικό οικόπεδο έχει χωριστεί σε 2 τμήματα με κάθετη ιδιοκτησία, και στην υποθετική περίπτωση αύξησης του ΣΔ (που τη θεωρώ απίθανη, αφού δεν συνέβη σε καμία περιοχή της χώρας μετα τον περιορισμό των ΣΔ με νόμο του Μάνου), η απάντηση είναι ότι η υποθετική αύξηση του ΣΔ θα αφορά στο συνολικό αρχικό οικόπεδο, δηλαδή και στο άλλο τμήμα των 500/1000.

Αυτό σημαίνει ότι ο μηχανικός που θα ασχοληθεί με το θέμα, θα πρέπει να υπολογίσει τη δομημένη επιφάνεια και στις 2 κάθετες και αν αυτή θα ξεπερνάει και το νέο ΣΔ, τα πράγματα μπεδεύονται ακόμη περισσότερο (αυθαίρετες κατασκευές κλπ).

Συμπέρασμα: Μην αοασχολείς το μυαλό σου με αυτού του είδους τα υποθετικά σενάρια, πολύ περισσότερο αφού στα πλέον των 40 ετών διάστημα που πέρασε, κανένας υπουργός του ΥΠΕΧΩΔΕ/ΥΠΕΚΑ/ΚΛΊΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ή όπως αλλιώς ονομάζεται, δεν τόλμησε να ακουμπήσει αυτό το καυτό θέμα της αύξησης ΣΔ. 

Link to comment
Share on other sites

11 λεπτά πριν, Arche said:

....ΑΥΞΑΝΌΤΑΝ Ο ΣΔ ...

για να μη ασχολούμαστε όμως σενάρια υποθέσεων χωρίς ουσία.... εσύ γνωρίζεις έστω και έναν Δήμο ή έστω και μια γειτονιά στον αστικό ιστό όλης της Αθήνα που να έγινε έστω 0,0001 αύξηση Συντελεστή Δόμησης τα τελευταία 40 χρόνια?

Αν ναι διαφώτισε με....

και με μια πόλη που η αναλογία τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο είναι λιγότερο και απο 10% του ελάχιστα απαιτούμενου σε παγκόσμιες μελέτες χωροταξίας περιμένεις να γίνει....

(μοναδικές εξαιρέσεις άλλων συντελεστών δόμησης είναι ειδικές περιπτώσεις πχ το Ελληνικό αλλά εκεί χρειάζεσαι έναν Εφοπλιστή που έχει και τράπεζες)

οπότε τι συζητάμε για να συζητάμε, αφού και να γίνει αυτό που δεν θα γίνει ούτε καν τα χιλιοστά του "αέρα" δεν έχουν.....

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.