Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μηχανολόγος ΤΕ επιλογές στο ελεύθερο επάγγελμα


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Δεν είμαι ιδιαίτερα ενεργό μέλος στο φόρουμ, καθώς δεν ασκώ το επάγγελμα του μηχανικού.

Ετων 35, απόφοιτος του τμήματος ενεργειακής τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας από το 2009, με κατεύθυνση μηχανολόγου. Τα επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία δίνει το πτυχίο είναι , εργοδηγού ψυκτικού, εργοδηγού υδραυλικού, εργοδηγού μηχανικού (1ης, 2ης, 3ης, 4ης ειδικότητας) , εγκαταστατη εγκαταστάσεων καύσεως, αρχιτεχνίτη συγκολλητή Β τάξης. Καθώς επίσης εγκατάσταση ηλεκτρολόγου Α ειδικότητας 2ης ομάδας, και εγκατάστατη ηλεκτρολόγου 1ης ομάδας, 2ης ομάδας Δ ειδικότητας & συντηρητή Δ ειδικότητας. 

Έχω ασχοληθεί περίπου για 2 χρόνια σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, ως βοηθός, στα πλαίσια της πρακτικής μου. Κυρίως έκανα τα κουβαληματα και ότι μπορούσα να δω στο εκάστοτε έργο, την διαδικασία της μελέτης χωρίς να υπογράφω, και κάποια στιγμή προς το τέλος έναν μικρό συντονισμό συνεργείων. Αυτό ήταν προ 10ετιας και δεν έχω πολύ καλές μνήμες πλέον.

Στη συνέχεια μόνο σε εμπορικές επιχειρήσεις σχετικές με τον κλάδο, πχ 7 χρόνια σε εταιρεία εισαγωγής υδραυλικών ειδών & θέρμανσης, αλλά η ιδιότητα του μηχανολόγου δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα κάπου.

Θα με ενδιέφερε να δω πως μπορώ να εκμεταλλευτώ θα παραπάνω επαγγελματικά δικαιώματα, κυρίως σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Πχ σκέφτομαι αρχικά να κάνω ενεργειακά πιστοποιητικά, παράλληλα με την τωρινή δουλειά γραφείου. Επίσης θα ήθελα μελλοντικά να μπορώ να αναλάβω δουλειές και να συντονίζω συνεργεία σε ότι αφορά υδραυλικά και συστήματα θέρμανσης, η ακόμα και ανάληψη ανακαινίσεων σε μελλοντικό χρόνο. Ίσως θα μπορούσα και σαν τεχνικός ασφαλείας αναλαμβάνοντας κάποιες επιχειρήσεις(?).Ειλικρινά πλέον δεν ξέρω πως και από πού θα μπορούσα να ξεκινήσω (πχ απογεύματα παρέα με κάποιον υδραυλικό?)

 

Οποιαδήποτε πληροφορία, πρόταση, συζήτηση είναι ευπρόσδεκτη!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.