Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΟΑ και πράξη αναλογισμού


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, 

Δυστυχώς είμαι νέος με λίγες γνώσεις στον κόσμο της πολεοδομίας και θα χρειαστώ κάποιες κατευθύνσεις. Εξετάζω την οικοδομησιμότητα οικοπέδου που προϋπάρχει του 28 και είναι εντός σχεδίου και εμπίπτει στο καθεστώς του αναλογισμού. 

Για την συγκεκριμένη περιοχή έχει εκδοθεί σχετικά πρόσφατα (το 18) ΦΕΚ που αντικαθιστά παλαιότερο σχέδιο πόλης. Από τη μεριά του δήμου έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά η διαδικασία σύνταξης και πράξης αναλογισμού αλλά όχι για την οδό που βρίσκεται το ακίνητο που αναφέρω. 

Πριν προχωρήσει ο ενδιαφερόμενος στην μεταβίβαση του ακινήτου, ήθελα να γνωρίζω αν δύναται η έκδοση Ο.Α στο κομμάτι του ακινήτου που δεν ρυμοτομείται ή πρέπει υποχρεωτικά να προηγηθεί ο αναλογισμός. 

Υπάρχει η δυνατότητα παραίτησης από κάθε δικαίωμα προκειμένου να "τρέξει" η ΟΑ; 

Επίσης αναφορικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη, δεν έχω καταλάβει αν η αποζημίωση για το απαλλοτριωμένο κομμάτι δίνεται από το δήμο ή τους ιδιοκτήτες των όμορων οικοπέδων. Υπάρχει σχετική νομοθεσία που το προβλέπει αυστηρά ή αλλάζει το καθεστώς αποζημιώσεων ανά περιοχή όπως προβλέπεται τοπικά; 

 

ευχαριστώ

Edited by Pavlos33
διόρθωση ορθογραφίας λέξεων
Link to comment
Share on other sites

Ο φίλος yiannis με τον τρόπο που βάζει το πρώτο του, όπως φαίνεται, "νέο" αυτό θέμα μας δείχνει, πως δεν έκανε τον κόπο να ψάξει αν παρόμοιο θέμα έχει ήδη συζητηθεί στις σελίδες του φόρουμ. Κάνω λάθος??

Συνάδελφε πρέπει να σου πω πως αυτή την "μπροσούρα" ο Δημήτρης την έχει ανεβάσει πάνω από 10 φορές. Άρα δεν έψαξες καθόλου.

Να την τυπώσεις και να την έχεις πάντα πάνω στο γραφείο σου. Αυτό να το κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται με οικόπεδα και Οικ. άδειες. (Εδώ να το ξαναπώ. Το σεμινάριο έγινε από τον σύλλογό των Τοπογράφων της Β. Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 2003).

Πάντως αν διαβάσεις καλά την μπροσούρα θα δεις και πως συντάσσεται το λεκτικό ενός "αναλογισμού" που αυτά θα είναι και το αποτέλεσμα της "πράξης τακτοποίησης" των οικοπέδων που προηγήθηκε.

Τα γράφω αυτά με την ελπίδα να μην χρειαστεί να "ξαναανέβει, από τον Δημήτρη, το παραπάνω βιβλιαράκι............. Δεν το πιστεύω όμως! 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.