Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επειδη ποτέ δεν είναι αργά...


Recommended Posts

Οδηγίες εφαρμογής εγκυκλίων ηλικίας 40 ετών.

Θέμα: Εφαρμογή των υπ’ αρ. 117/1982 και 124/1982 εγκυκλίων σε οικισμούς υφιστάμενους προ του έτους 1923.

ΩΥ3Γ4653Π8-ΩΦΛ.pdf

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ψάχνω να βρω τις εγκυκλίους 117/1982 και 124/1982.  Από την αναζήτηση στον διαδίκτυο δεν τα βρήκα.  Τα έχει κάποιος συνάδελφος να τα ανεβάσει;

Link to comment
Share on other sites

117/82

Σε συνέχεια με τα ΓΥ-3031/11-3-82 και 23622/6772/10-6-82 (Εγκ-98/82), τέλεξ, σας διευκρινίζουμε ότι είναι δυνατή η χορήγηση αδειών σε προϋφισταμένους του 1923 Οικισμούς για τους οποίους ή έχουν καθορισθεί όρια τα οποία δεν ακυρώθηκαν από τον Νομάρχη ή δεν ορίστηκαν ποτέ όρια πλην όμως είναι συγκροτημένοι οικισμοί - και μόνο σ'αυτούς και όχι σε περιοχές που έχουν προταθεί κατ' επέκταση των υφισταμένων οικισμών από τις επιτροπές των σχετικών Διαταγμάτων, με τις εξής προϋποθέσεις:

Α) Να διενεργείται αυτοψία από διμελή επιτροπή μηχανικών κατά προτίμηση από δύο τμηματάρχες της Διευθύνσεως σας, όπου υπάρχουν, αυτοί θα διαπιστώσουν αν το οικόπεδο επί του οποίου ζητείται η άδεια οικοδομής, ευρίσκεται εντός του προϋφιστάμενου προ του 1923 οικισμού και θα βεβαιώνουν σχετικά στο τοπογραφικό της μελέτης για την έκδοση της αδείας και,

Β) Να προσκομίζεται στην υπηρεσία σας βεβαίωση του προέδρου της Κοινότητας ότι το οικόπεδο ευρίσκεται εντός του προϋφισταμένου του 1923 οικισμού.

 

124/82

 

Σε συνέχεια της Εγκ-117/82 μας, (Εγκ-26052/7352/2/22-6-82) σας διευκρινίζουμε τα εξής:

Είναι δυνατή η χορήγηση αδειών σε προϋφισταμένους του έτους 1923 οικισμούς για τους οποίους:

1) 'Εχουν καθορισθεί όρια, τα οποία δεν ακυρώθηκαν από τον Νομάρχη όπως μέχρι σήμερα εδίδοντο.

2) Δεν έχουν καθορισθεί ποτέ όρια πλην όμως είναι συγκροτημένοι οικισμοί (και μόνο σ'αυτούς και όχι σε περιοχές που έχουν προταθεί κατ'επέκταση των υφισταμένων οικισμών από τις επιτροπές των σχετικών διαταγμάτων) και με τις εξής προϋποθέσεις:

Α) Να διενεργείται αυτοψία από διμελή επιτροπή μηχανικών ή τεχνικών για να διαπιστωθεί αν το οικόπεδο επί του οποίου ζητείται η άδεια οικοδομής, ευρίσκεται εντός του προϋφισταμένου προ του έτους 1923 οικισμού και θα βεβαιώνεται τούτο στο τοπογραφικό μελέτης για την έκδοση της άδειας.

Β) Να προσκομίζεται στην υπηρεσία σας βεβαίωση του προέδρου της Κοινότητας ότι το οικόπεδο ευρίσκεται εντός του προϋφισταμένου του έτους 1923 οικισμού".

 

Παρατηρησεις:

1. Μήπως είναι σκόπιμο να θέσεις το θέμα που έχεις, προς συζήτηση εδώ?

2. Για να μην αναζητάς στο διαδίκτυο απαντήσεις, μήπως θα έπρεπε να γραφτείς σε συνδρομητική βάση δεδομένων πολεοδομικής νομοθεσίας?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.