Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανανέωση πιστοποιητικού ενεργητικής πυροπροστασίας σε ξενοδοχείο


ThanPats

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, ανέλαβα την ανανέωση του πιστοποιητικού ενεργητικής πυροπροστασίας σε ξενοδοχείο (53 κλίνες) κατασκευής 1976. Το πιστοποιητικό πυροπροστασίας έχει λήξει το 2021. Έχω στα χέρια μου την μελέτη πυροπροστασίας που είχε κατατεθεί το 1995, την οικονομική άδεια και το καταστατικό την εταιρείας.  Υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ της μελέτης και των συστημάτων που είναι εγκατεστημένα στο ξενοδοχείο.

  1. Πρώτα θα κάνω ανάρτηση της υπάρχουσας έντυπης στο πεδίο ανάρτηση έντυπης εγκεκριμένης ενεργητικής πυροπροστασίας (έχει λήξει το πιστοποιητικό) και μετά έγκριση μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας;
  2. Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα από τις υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτήτη-μηχανικού
Link to comment
Share on other sites

Δύο επιλογές υπάρχουν ως προς τη μελέτη. Είτε:

  1. Ανάρτηση έντυπης εγκεκριμένης μελέτης
    Για να εκδοθεί η πράξη πιστοποιητικού πυρασφαλείας στο e-adeies πρέπει να "πατήσει" σε προγενέστερη πράξη εγκεκριμένης μελέτης. Αυτή η επιλογή πρακτικά σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις μια πράξη στο e-adeies και να ανεβάσεις ότι έχει εγκρίνει η Π.Υ. στο παρελθόν (χωρίς να συντάξεις νέα μελέτη) εφόσον δεν υπάρχουν αλλαγές.
    Δηλαδή μελέτη υπάρχει, αυτή εγκρίθηκε, την αναρτάς και δημιουργείς μια πράξη με εγκεκριμένη μελέτη.
  2. Έγκριση μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας.
    Ομοίως δημιουργείς μια πράξη έγκρισης μελέτης αλλά πρόκειται για νέα μελέτη που τη συντάσεις τώρα και θα ζητάς να στην εγκρίνει η Π.Υ. Θα περιμένεις να στην ελέγξει η Π.Υ. και μετά να στην εγκρίνει ώστε να ολοκληρωθεί η πράξη. Θεωρώ εάν πας σε αυτή τη λύση θα σου ζητήσει η μελέτη να έχει barcode από ΕΕΔΜΚ, πράγμα παράλογο που πρέπει να αποσαφηνιστεί.
    Δηλαδή ντε και καλά για να συντάξει ένας συνάδελφος ενεργητική πρέπει να βγει ΕΕΔΜΚ;
    Δηλαδή μελέτη έφτιαξα, την αναρτώ για να την εγκρίνετε και εφόσον εγκριθεί έχεις πράξη με εγκεκριμένη μελέτη.

Εφόσον έχεις μια πράξη έγκρισης μελέτης στο e-adeies (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παραπάνω) τότε μετά πας σε μια νέα πράξη "πιστοποιητικού". Αυτή έχει και παράβολο - ανταποδοτικό τέλος και τις Υ/Δ όπως λες.

Ως προς τις Υ/Δ copy-paste ότι λέει το παράρτημα Γ της 13/2021. Δε χρειάζεσαι υπόδειγμα. Λέει ακριβώς το κείμενο και για το μηχανικό και για τον ιδιοκτήτη τι να υπογράψουν. Προσοχή. Υπογράφεις ότι εφαρμόστηκε η μελέτη.

ΥΓ: Εάν υπάρχουν αποκλίσεις είτε το κατάλυμα θα συμβαδίσει με την προϋπάρχουσα εγκεκριμένη μελέτη (για να μη συντάξει νέα) και θα ακολουθήσεις το (1), είτε θα συντάξεις νέα μελέτη με τις αλλαγές, θα εγκριθεί εφόσον και αυτές βγαίνουν και θα ακολουθήσεις το (2). Δε μιλάμε προφανώς για αποκλίσεις του στυλ είναι 1 μέτρο πιο δίπλα ο πυροσβεστήρας.
Σε κάθε περίπτωση εάν έχει πάρει πιστοποιητικό χωρίς να έχει τηρήσει κάτι που έλεγε η αρχική εγκεκριμένη πρώτα θα τα εφαρμόσει και μετά θα υπογράψεις ώστε να πάρει πιστοποιητικό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 3/4/2022 at 4:53 ΜΜ, ThanPats said:

Έχω στα χέρια μου την μελέτη πυροπροστασίας που είχε κατατεθεί το 1995, την οικονομική άδεια και το καταστατικό την εταιρείας.  Υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ της μελέτης και των συστημάτων που είναι εγκατεστημένα στο ξενοδοχείο.

Σωστά αυτά που γράφει ο συνάδελφος και συμπληρώνω, συμπυκνώνω:

1) Εφ' όσον δεν έχει αλλάξει το κτίριο (π.χ. επιφάνειες, εσωτερικοί χώροι, Μέγιστη Όδευση Διαφυγής κλπ) ή δεν άλλαξε η χρήση του κτιρίου, δεν κάνεις νέα μελέτη. 

2) Για να ανανεωθεί το πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας θα πρέπει, συν τοις άλλοις, να υπογράψεις την Υπεύθυνη Δήλωση του Μηχανικού, ότι "τα μέσα που προβλέπει η εγκεκριμένη μελέτη είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν καλώς". Το "υπόδειγμα" είναι η Υ.Δ. του 1599/86

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα, συνάδελφος θέλει να έχει έχει μια κατά προσέγγιση οικονομική τιμή για ανανέωση του υφιστάμενου πιστοποιητικού πυροπροστασίας ξενοδοχείου 23-28 επιπλωμένων διαμερισμάτων, για τα εξής:

1.Επιτόπια αυτοψία και καταγραφή των υφιστάμενων μέσων πυρασφάλειας 
1.Μελέτη πυρασφάλειας
3.Παράδοση φάκελου    Πυρασφάλειας

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

θα πρέπει να πάρεις τις εξής επιπλέον πληροφορίες:

1) Που βρίσκεται το ξενοδοχείο? Αυτό επηρεάζει το κόστος της επιτόπιας αυτοψίας-ελέγχου. 

2) Έχουν ανέβει όλα τα έντυπα στο eadeies ή θα πρέπει να γίνουν τώρα από τον μηχανικό?

3) Πότε έγινε η αρχική μελέτη πυρασφάλειας? Υπάρχουν Αποκλίσεις? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.