Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προ 55 κτίσμα και ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 177
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνεί κ η ΥΑ με το νόμο! (πως το έπαθε;!)

Σε περίπτωση που η υφιστάμενη κατάσταση δεν προκύπτει από τα σχέδια που συνοδεύουν τις εκδοθείσες πράξεις, εκπονούνται και υποβάλλονται νέα σχέδια αποτύπωσης κατόψεων αρχιτεκτονικών,

Αν θέλουμε να είμαστε λεπτολόγοι, σε περίπτωση ύπαρξης στέγης και μια κάτοψη στέγης με στάθμες κ είμαστε κύριοι (ή κυρίες αναλόγως)

Link to comment
Share on other sites

@Emmula Διότι ο νόμος και η Υ.Α δεν ζητάει κάτι τέτοιο και δεν πρέπει να τους δίνεις περισσότερα πράγματα από αυτά που απαιτούνται.

@zazengΔιαφωνώ. Όχι κάτοψη στέγης. Η κάτοψη των κλειστών χώρων της κατοικίας είναι η αποτύπωσή μας και είναι υπέρ αρκετή. Στις περιπτώσεις βεβαίως κτιρίων με Ο.Α που υπάρχουν τα σχέδια μπορείς να τα ανεβάσεις (αν δηλαδή θέλεις να ανεβάσεις και την κάτοψη δώματος).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, για ΗΤΚ σε ο.ι. σε πολυκατοικία προ του '55, με οικοδομική άδεια, αντιμετωπίζω τις εξής συνθήκες:

- Η οικ. άδεια είναι του 1935. Αρχεία οικ. άδειας δεν υπάρχουν, ούτε στέλεχος για επιβεβαίωση του αριθμού που μου δίνουν οι διαχειριστές. Επόμενες άδειες που έχουν βγει για την πολυκατοικία (πχ. μικρής κλίμακας για όψεις) αναφέρουν τον αριθμό οικ. άδειας που τους έχουν δώσει οι διαχειριστές, χωρίς στέλεχος εντός φακέλου κτλ. Η πολεοδομία βεβαίωση απώλειας χωρίς στέλεχος δεν δίνει. (Η ανασύσταση/αποτύπωση που θα ταν μια επιλογή σε περίπτωση χαμένης άδειας δεν γίνεται χωρίς βεβαίωση απώλειας άλλωστε, σωστά;) 

- Ο αριθμός δεν αναφέρεται σε κανένα συμβόλαιο/σύσταση από όσα έχω πρόσβαση, Η πολεοδομία σωκράτους στην αναζήτησή μου, μου έστειλε μονάχα ότι ως προ του '55 πάω με τεχνική έκθεση τεκμηρίωσης μηχανικού. (Τεκμηριώνεται από αεροφωτογραφίες η πολυκατοικία κτλ)

- Η πραγματική κατάσταση διαφωνεί με τα σχέδια της σύστασης που είναι το μόνο άλλο τεκμήριο, το διαμέρισμα είναι μεγαλύτερο εις βάρος του διπλανού (και ισχύει το ίδιο σε όλους τους τυπικούς ορόφους, εκ κατασκευής κατά δήλωση των ιδιοκτητών).

-Το ακίνητο έχει ήδη λάβει βεβαίωση 4495 για μεταβίβαση, με εξαιρέσεις ως προ του 55.

Ερώτηση: Τι κάνω στην ΗΤΚ; 
1.Ανεβάζω το σχέδιο της κάτοψης, με την πραγματική κατάσταση αποτυπωμένη (ως προ του 55), χωρίς κάποια άλλη ενέργεια πιο πριν; 
2. Κατηγορία 1 ως προ του 75 όλο αυθαίρετο, που θα ήταν μία σκέψη για να αποκτήσει νόμιμη κάτοψη, υποψιάζομαι ότι δεν μπορώ να το βάλω και διότι έχει ήδη μεταβιβαστεί με 4495/17. Σωστά;

ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια σκέψη, (συγγνώμη αν έχει με κάποιο τρόπο απαντηθεί αλλού αντίστοιχη περίπτωση, δεν κατάφερα να το εντοπίσω)

Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομική νομιμότητα τεκμηριώνεται είτε συνδυαστικά από αεροφωτογραφία (για το κτίριο), βεβαίωση ρευματοδότησης-σύνδεσης με δίκτυα, καταχώρηση Ε9 (βλέπεις και προ 10 ετίας να τσεκάρεις αν έχει γίνει κανένα κόλπο-Μετά την αποτύπωση, αν δεν έχεις πολύ κοντινές επιφάνειες σε σχέση με το Ε9 ζητάς να γίνει νέα καταχώρηση με την σωστή επιφάνεια και με το ίδιο έτος κατασκευής), παλιά συμβόλαια και μορφολογικά χαρακτηριστικά του κτιρίου-διαμερίσματος. Προφανώς εσύ έχεις στοιχεία πολύ περισσότερα από τα παραπάνω.  Άδειες κλπ στοιχεία κατά τη γνώμη μου είναι άχρηστα αφού δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να μνημονευτούν. Οι προηγούμενοι κακώς αναφέρουν αριθμούς Ο.Α χωρίς να διαθέτουν στέλεχος και εγκεκριμένα σχέδια. 

Το πρόβλημα που βλέπω είναι στην καταπάτηση από το εξεταζόμενο διαμέρισμα που έκανε στο διπλανό. Αυτό θα πρέπει να διορθωθεί διότι το διαμέρισμα δεν μπορεί να μεταβιβαστεί αφού αποτυπώνεται με μεγαλύτερη επιφάνεια σε σχέση με αυτή της σύστασης.  Ο συμβ/φος (ως συνήθως) θα σου προτείνει να γράψεις στην Τ.Ε την επιφάνεια βάσει της σύστασης για να αποφύγει την τροποποίηση.

Για μένα το διαμέρισμα έχει πρόβλημα (λόγω της καταπάτησης του όμορου) και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί. Αν μεταβιβάστηκε στο παρελθόν, κακώς μεταβιβάστηκε διότι (είμαι κατά 99,,99% σίγουρος) ότι ο προηγούμενος μνημόνευσε στην Τ.Ε την επιφάνεια βάσει σύστασης και όχι την υφιστάμενη επιφάνεια η οποία είναι μεγαλύτερη.

Υ.Γ Πριν την σύνταξη της ΗΤΚ πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει όλα. Αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να ξεκινάνε στις ενότητες του Ν. 4495 (προ 55) και στο θέμα διαφορετικής διαμερισμάτωσης.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 6/9/2022 at 1:08 ΜΜ, Pavlos33 said:

Άδειες κλπ στοιχεία κατά τη γνώμη μου είναι άχρηστα αφού δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να μνημονευτούν. Οι προηγούμενοι κακώς αναφέρουν αριθμούς Ο.Α χωρίς να διαθέτουν στέλεχος και εγκεκριμένα σχέδια.  Αναρωτιόμουν και εγώ πώς νομιμοποιούνται να τα αναφέρουν, ευχαριστώ

Αν μεταβιβάστηκε στο παρελθόν, κακώς μεταβιβάστηκε διότι (είμαι κατά 99,,99% σίγουρος) ότι ο προηγούμενος μνημόνευσε στην Τ.Ε την επιφάνεια βάσει σύστασης και όχι την υφιστάμενη επιφάνεια η οποία είναι μεγαλύτερη. Για την ακρίβεια δεν αναφέρει κανένα μέγεθος εμβαδού στην Τ.Ε., μόνο ότι πρόκειται για προ '55.

Υ.Γ Πριν την σύνταξη της ΗΤΚ πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει όλα. Αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να ξεκινάνε στις ενότητες του Ν. 4495 (προ 55) και στο θέμα διαφορετικής διαμερισμάτωσης.

Καταρχάς ευχαριστώ για το χρόνο και την απάντηση.
Ορθά, θα μεταφέρω το ερώτημα και στο πεδίο της διαμερισμάτωσης, αλλά πώς την ισχυρίζομαι αν δεν έχω να συγκρίνω μεταξύ Ο.Α. και σύστασης με πραγματικότητα (αφού δεν έχω ΟΑ)

*Μου προκύπτει η απορία (και γενικά σε σχέση με την ΗΤΚ), μπορώ να κάνω τώρα πχ. ρύθμιση για διαμερισμάτωση ενώ έχει δοθεί βεβαίωση και έχει μεταβιβαστεί μια ο.ι. με τα τετραγωνικά του τίτλου; 

ευχαριστώ πολύ!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 13/5/2022 at 7:39 ΜΜ, Civil Gangster said:

Αρα για να κάνω μία σύνοψη. Σε περίπτωση που υπάρχει τακτοποίηση σε κτίσμα προϋφιστάμενο του 1955 καταχωρούμε δύο πράξεις. Μία με το ν.4495/17 και μία με Β.Δ 9-8-1955.

Όσον αφορά την πράξη Β.Δ 9-8-1955 έχουμε τα εξής:

Α/Α πράξης: -

Ημ/νία έκδοσης: 9-8-1955

Τίτλος πράξης: Προϋφιστάμενο του 1955

Εκδούσα Αρχή: Μηχανικός

Συμφωνούμε σε αυτά?

Συγνώμη μάλλον τα έχετε ξαναπει αλλά λίγο διαβάζοντας τα κάπου μπερδευτηκα....οπότε να τα πω κι εγώ όπως τα κατάλαβα να μου πεί όποιος μπορεί αν κατάλαβα καλά...?

Θέλω να εκδόσω μία βεβαίωση ότι το κτίσμα είναι προ 55...αλλά...βεβαιωσεις έχουν καταργηθεί...ο μόνος τρόπος είναι μέσω ΗΤΚ που τη συμπληρώνω όπως αναφέρετε παραπάνω....?και στην τεχνική περιγραφή να γράψω τον τρόπο που αποδικνύεται η παλαιότητα...? και μετά...?

Ευχαριστω εκ των προτέρων για όποια διευκρύνηση....

Link to comment
Share on other sites

Ναι συμπληρώνεις όπως παραπάνω και επισυνάπτεις την τεχνική περιγραφή για την παλαιότητα. Όταν λες "μετά" τι εννοείς ακριβώς;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.