Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προ 55 κτίσμα και ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων


Recommended Posts

@Elena Stefanaki Όπως έχει ήδη αναφερθεί πρώτα συντάσσεις την Η.Τ.Κ (για προ 55 κτίσμα οι καταχωρήσεις που αναφέρεις στην ιδιοκτησία) και μετά την οριστικοποίηση εκδίδεις το πιστοποιητικό πληρότητας. Αυτό αντικατέστησε την  βεβαίωση του άρθρου 83 Ν. 4495.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 180
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε κτίσμα προ του 1955 για το οποίο πρέπει να γίνει ΗΤΚ και για το οποίο υπάρχουν αρχιτεκτονικά με σφραγίδα και υπογραφή άλλου μηχανικού από μια αποτύπωση που είχε γίνει στο παρελθόν (το 1990 περίπου), εσείς θα ανεβάζατε αυτά τα αρχιτεκτονικά ή θα το αποτυπώνατε από την αρχή?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν θα πρέπει-ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων-να αποκτήσεις ασφαλή κρίση μέσω ενδείξεων (και αποδείξεων αν υπάρχουν) για αν το κτίριο προυφίσταται του έτους 1955 και να συντάξεις τεχνική έκθεση (εφόσον είσαι βέβαιος) ως αποδεικτικό το οποίο θα επισυναφθεί στην ΗΤΚ. Διαφορετικά, θα απαιτηθεί υπαγωγή σε νόμο 4495/17 για τακτοποίηση. Προφανώς και δεν θα ανεβάζαμε αρχιτεκτονικά άλλου διότι δεν έχουμε κάνει εμείς την αποτύπωση, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αντιστοιχεί στην υφιστάμενη κατάσταση. Με την ΗΤΚ παίρνεις πλέον εσύ την αποκλειστική ευθύνη του ακινήτου. Εφιστώ προσοχή. Για το ηθικό θέμα τώρα και πάλι δεν το κρίνω σωστό, διότι αυτά τα σχέδια δεν προσαρτήθηκαν σε κάποια διοικητική πράξη, για να χρησιμοποιηθούν στην ΗΤΚ σύμφωνα με το νόμο. Σε κάθε περίπτωση "όχι".

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε προ του 55 τελικά ανεβάζουμε όψεις, τομές,κάτοψη  η μόνο κάτοψη?  (Πέραν του τοπογραφικου)

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

54 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Μόνο κάτοψη. Τοπογραφικό δεν απαιτείται.

Αυτό προκύπτει από τα δικαιολογητικά της Ταυτότητας? 

(Παρά ταύτα επειδή εγώ κάνω πάντα την διαδικασία προΰπαρξης προ 55 στην ΥΔΟΜ  ,που ζητάει τοπογραφικό, το ανεβάζω μαζί με την βεβαίωση που χορηγεί)

Link to comment
Share on other sites

Δεν απαιτείται καμία διαδικασία. Αν έχεις επαρκείς αποδείξεις και μπορείς με ασφάλεια να κρίνεις την παλαιότητα του προ 55, το κάνεις με τεχνική έκθεση.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Σε γήπεδο υφίσταται προ 55  τέσσερα ημιερειπωμένα ισόγεια κτίσματα-σταύλοι (τμήμα των σκεπών έχει πέσει και στα τέσσερα) χωρίς κουφώματα, φαντάζομαι πως δεν είχαν ποτέ. Το προ 55 το αντιλαμβάνομαι από τον τρόπο κατασκευής μη συνδετική κονία, αεροφωτογραφίες κτλ άρα δεν χωράει αμφιβολία. Ως προ την ΗΤΚ:

1. ΠΕΑ αντιλαμβάνομαι ότι δεν χρειάζεται απο συζητήσεις με συναδέλφους, ο λόγος ειναι λόγω τη αγροτικής χρήσης ή οτι δεν έχει κούφωμα και άρα δεν ειναι κύριος χώρος;

2. Καταχωρίζονται με τα τετραγωνικά τους (και τα τμηματα τους στα οποία έχει πέσει η σκεπή) ως κύριοι χώροι, λοιποί χώροι;

3. Στο Ε9 πρέπει να δηλωθούν;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

https://web.tee.gr/wp-content/uploads/2022-06-14_ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΗΤΚ.pdf

 

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

1. ΠΕΑ όχι λόγω χρήσης αποθήκης

2. Δεν συμπληρώνεις πίνακα επιφανειών Θεωρείς ότι δεν διαθέτουν στέγη (ασκεπή ερείπια). Στις λοιπές κατασκευές βάζεις 1 και στα πρόσθετα στοιχεία εξηγείς ότι είναι ασκεπή ερείπια. Για λόγους πληρότητας μπορείς να αναφέρεις την επιφάνεια του περιγράμματος τοίχων σε κάθε ένα από τα κτίσματα.

3. Στο Ε9 δεν δηλώνονται κτίσματα χωρίς στέγη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.