Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Eξωτερικό κλιμακοστάσιο - υπέρβαση δόμησης από λάθος Πολεοδομίας


JOAN S

Recommended Posts

Σε μια διώροφη κατοικία με υπόγειο , η πρόσβαση στον α΄όροφο γίνεται μέσω εξωτερικού κλιμακοστασίου που ξεκινάει απο το ισόγειο. Το κλιμακοστάσιο αυτό το έχω μετρήσει μόνο στην κάλυψη. Ο υπάλληλος της πολεοδομίας μου λέει ότι πρέπει να μετρήσει τουλάχιστον μια φορά στη δόμηση. Ξέρει κάποιος εάν αυτό ισχύει?

Link to comment
Share on other sites

Εξαρταται απο το που βρισκεται.

Σε οικισμους κατω των 2000 κατοικων αν το εξωτερικο κλιμακοστασιο εχει πλατος μεχρι 1 μετρο μονο δε μετραει αν θυμαμαι καλα.

Ψαξε στο forum εχει συζητηθει ξανα αυτο το θεμα.

Link to comment
Share on other sites

sakistsalikis έψαξα το forum και δεν βρήκα κάτι σχετικό. Η περίπτωσή μου αφορά εξωτερικό κλιμακοστάσιο χωρίς περιμετρική τοιχοποιία και πλάκα, με το οποίο έχω πρόσβαση στον α΄όροφο.

Στην πολεοδομία όταν εκδόθηκε η Ο.Α δεν μέτρησε, τώρα που κάνω αναθεώρηση για εσωτερικές διαρρυθμίσεις η υπάλληλος που έχει χρεωθεί τον φάκελο μου λέει ότι μετράει στην δόμηση. Εγώ φυσικά έχω κάνει εξάντληση σε δόμηση και Η/ΜΧ με αποτέλεσμα η άδεια από αναθεώρηση για διαρρυθμίσεις να πάει αναθεώρηση για αλλαγή στοιχείων δόμηση.

Link to comment
Share on other sites

Σε οικισμούς < 2000 κατοίκων αν έχει ανώτατο πλάτος μέχρι 1 μέτρο, ακόμα και αν έχει κλειστή τη βάση του, δεν μετράει στη Δόμηση.

Επίσης, μπορεί να συνεχίζει μέχρι το δώμα.

Δεν μπορείς όμως να το κλείσεις με τοιχοποιία και δεν επιτρέπεται να έχει κλειστό χώρο στο δώμα, απλά το πλατύσκαλο θα είναι προέκταση της πλάκας.

Και καλά θα κάνει ο υπάλληλος της πολεοδομίας να ενημερωθεί!

Link to comment
Share on other sites

Tότε έχει δίκιο ο υπάλληλος και μετρά κανονικότατα αλλά μόνο 1φορά αν τελειώνει στον Α' όροφο και δεν συνεχίζει .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Όπως έχω ήδη γράψει η άδεια αυτή έχει εκδοθεί χωρίς να μετρήσω το κλιμακοστάσιο στη δόμηση. Το πρόβλημα προέκυψε τώρα στην αναθεώρηση για διαρρυθμίσεις. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.