Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

The Spheres: Τα σφαιρικά γραφεία της Amazon στο Σιάτλ σε μεταφέρουν στον Αμαζόνιο


Engineer

Recommended Posts

Τρεις τεράστιες μπάλες στο κέντρο του Σιάτλ των ΗΠΑ στεγάζουν 800 εργαζομένους της Amazon, οι οποίοι δουλεύουν ανάμεσα σε 40.000 φυτά, καταρράκτες και ποτάμια.

Η Amazon αποτελεί την κορυφαία εταιρεία του κόσμου για να εργάζεται κανείς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του LinkedIn. Και το αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο, αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός πως ο ιδρυτής της Jeff Bezos έχει δαπανήσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να δημιουργήσει κτίρια και γραφεία, τα οποία άνετα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «έργα τέχνης».

Ένα από αυτά βρίσκεται στο κέντρο του Σιάτλ των ΗΠΑ. Το 2018 η Amazon εγκαινίασε τα Spheres, τα νέα φουτουριστικά γραφεία της στο κέντρο της πόλης, τα οποία σε κάνουν να νιώθεις ότι μπήκες στον πραγματικό Αμαζόνιο. Μιλάμε ουσιαστικά για τρεις γιγάντιες σφαίρες από ατσάλι, οι οποίες στο εσωτερικό τους στεγάζουν γραφεία, αλλά και 40.000 φυτά από 400 διαφορετικά είδη.

https://www.instagram.com/p/Bt4For6AU6V/?utm_source=ig_embed&ig_rid=3b3a2632-e435-45e2-a940-92920c45556a

Στις Σφαίρες υπάρχουν συνολικά 800 υπερσύγχρονα γραφεία, αλλά για να μπορέσουν οι περίπου 40.000 εργαζόμενοι της Amazon που κατοικούν στο Σιάτλ να εργαστούν εκεί, θα πρέπει να κάνουν online κράτηση. Παράλληλα, το οικοδόμημα που πήρε το παρατσούκλι «Bezos’ Balls» αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης με χιλιάδες τουρίστες να περιμένουν στην ουρά για να το βγάλουν μια φωτογραφία, αλλά και να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του.

Στο εσωτερικό των τεράστιων θόλων που έχει φτιάξει η Amazon υπάρχουν καταρράκτες, ποτάμια, καθώς και ένας τεράστιος φίκος ύψους 16 μέτρων. Επίσης, τα meetings στις Σφαίρες αποκτούν έξτρα ενδιαφέρον, μιας και πραγματοποιούνται σε «δεντρόσπιτα» και όχι σε κάποια συνηθισμένη αίθουσα.

Η θερμοκρασία στα γραφεία της Amazon στο Σιαλτ παραμένει σταθερή στους 22 βαθμούς Κελσίου όλες τις ημέρες του χρόνου, ενώ η υγρασία είναι στο 60%, κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις μεταφερθεί ξαφνικά σε κάποιο τροπικό δάσος. Σύμφωνα με τον Jeff Bezos το συγκεκριμένο concept λειτούργησε ευεργετικά στους εργαζομένους της εταιρείας, μιας και αύξησε την παραγωγικότητά τους.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.