Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρηματοδότηση δήμων για εκπόνηση Σχεδίων Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)


Engineer

Recommended Posts

Μία ακόμα, εντελώς νέα πρόσκληση με δικαιούχους τους 268 Δήμους της χώρας έρχεται αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Το Πράσινο Ταμείο εξασφαλίζει το αναγκαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για την εκπόνηση των Σχεδίων Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.).

Σε στενή συνεργασία με τη Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΝ και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ανταποκρίνεται στην ανάγκη εκπόνησης εθνικού προγράμματος καθορισμού παρεμβάσεων εξασφάλισης της προσβασιμότητας στους υπαίθριους κοινόχρηστους χώρους, σε δίκτυα πεζής μετακίνησης ή οδεύσεις διαφυγής, σημεία προσωρινής περίθαλψης ή καταφυγής των πολιτών εντός των διοικητικών τους ορίων των ΟΤΑ.

sap.jpg

Η πρόσκληση και ο οδηγός του προγράμματος εγκρίθηκαν ήδη από το Δ.Σ. Η υποβολή προτάσεων θα ξεκινήσει στις 9 Μαΐου και θα διαρκέσει ως και τις 20 Μαΐου. Για κάθε δήμο υπάρχει ο περιορισμός της υποβολής μίας μόνο πρότασης, με δυνατότητα υποβολής συνολικής πρότασης και από Σύνδεσμο Δήμων ή Περιφερειακή Ένωση Δήμων για τα μέλη τους.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του χρηματοδοτικού προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 13.622.640 ευρώ για το 2022, με δυνατότητα αναπροσαρμογής ανάλογα με το συνολικό προϋπολογισμό των προτάσεων που θα υποβληθούν και θα ενταχθούν, κατόπιν αξιολόγησης.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.