Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Καμιά οικοδομική άδεια και καμιά δόμηση σε ρέματα και δασικές εκτάσεις σε Ραφήνα, Μάτι & Ν. Βουτζά


Engineer

Recommended Posts

Τα «παραθυράκια» που έδιναν τη δυνατότητα της δόμησης σε ρέματα και δασικές εκτάσεις σε Ραφήνα, Μάτι και την ευρύτερη πυρόπληκτη περιοχή μπλόκαρε το Ε΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από την κρίση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου πέρασε το Προεδρικό Διάταγμα για την έγκριση του του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου στις πυρόπληκτες περιοχές της Νέας Μάκρης, της Ραφήνας και των δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου. Το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ αν και ενέκρινε το σχέδιο έκανε πολύ σημαντικές παρατηρήσεις όσον αφορά στην δόμηση σε περιοχές που απαγορεύεται από το άρθρο 24 του Συντάγματος.

Όπως επεσήμαναν οι δικαστές, δεν νοείται έκδοση οικοδομικών αδειών, ούτε εκτέλεση οικοδομικών εργασιών σε προστατευόμενες περιοχές όπως είναι τα ρέματα. Τη δυνατότητα αυτή έδινε το σχέδιο καθώς αναφέρεται σε «αναστολή» εργασιών, διατύπωση που το ΣτΕ έκρινε προβληματική. Συγκεκριμένα σημειώνει ότι το Σύνταγμα προβλέπει την απαγόρευση δόμησης και «πρέπει να γίνει σχετική αναδιατύπωση της εν λόγω ρύθμισης, δηλαδή πρέπει να γίνει επαναδιατύπωση ότι απαγορεύονται οι εν λόγω οικοδομικές εργασίες».


Οι παρατηρήσεις του Ε΄ τμήματος αφορούν την οριοθέτηση ρεμάτων, όπως είναι τα ρέματα του Πευκώνα, Παππά, Ζούμπερι, Νέου Βουτζά, Αγίου Ανδρέα, Καλαβρύτων εκ των οποίων τέσσερα είναι στον αρχαιολογικό χώρο του Μαραθώνα.

Ανάλογες παρατηρήσεις κάνει το Ε΄ τμήμα και για δασικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έμειναν εκτός από το ΕΠΣ πάνω από 1.500 στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες και σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν επιτρέπεται καμιά δόμηση.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.