Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αποσταση Δ


Recommended Posts

Καλησπέρα, 

Εχω να αντιμετωπίσω το εξής παράδοξο : Σε μεσαίο οικόπεδο, εντός Σχέδιου, το άρθρο 14 μου δίνει την δυνατότητα να εφάπτεται το κτήριο στα 2 πλαγια ορια ( κατι που ήταν ετσι και αλλιώς απαίτηση του ιδιοκτήτη) αλλά οχι στο πισω οριο .

-Τα πλαγια ομορα δομημενα σε επαφη με το οριο

- Το πισω ομορο δομημενο 7,00μ απο το οριο

- Σχεδιο πολεως απο το 1968

- Ισχυε  (με το ΓΟΚ 73) το συστημα πτερυγων

Ως αποτέλεσμα: μια λωρίδα γης πλάτους 4,00μ (Ηmax= 10 ) χωρίς πρόσβαση και χωρίς καμία χρήση για τον ιδιοκτήτη.  Η υπάλληλος της πολεοδομίας επιμένει στο γράμμα του νομου , και το κτήριο πρέπει να τραβηχτεί 4,00μ μπροστά. 

 Εχει κατανοησει κανεις το πνευμα του νομου και γιατί κανει τον διαχωρισμο των περιπτώσεων ανάλογα με το ποτε εντάχθηκαν στο σχέδιο σε σχέση με  τον ΓΟΚ 85?

1. Η τοποθέτηση του κτιρίου στο οικόπεδο σε περιοχές που εντάχθηκαν στο σχέδιο πριν την έναρξη ισχύος των διατάξεων του ν. 1577/1985 (Α΄ 210), γίνεται σύμφωνα με τις ακόλουθες διατάξεις και διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων σ’ αυτό:

α) η όψη του κτιρίου στο πίσω όριο του οικοπέδου απέχει κατ’ ελάχιστο απόσταση Δ από αυτό. ..........

 2. Το κτίριο τοποθετείται ελεύθερα στο οικόπεδο σε περιοχές που εντάχθηκαν στο σχέδιο μετά από την έναρξη ισχύος των διατάξεων του ν. 1577/1985. Όπου το κτίριο δεν εφάπτεται με τα πίσω όρια του οικοπέδου αφήνεται απόσταση Δ και οπού δεν εφάπτεται με τα πλάγια όρια του οικοπέδου αφήνεται απόσταση δ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.