Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δικαίωμα υψούν για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου


Recommended Posts

12 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς, γράφοντας ότι υπάρχουν και κατασκευές και Ο.Α; Που υπάρχουν αυτές οι κατασκευές; 

Υπάρχει ισόγεια οικοδομή, επί της οποίας έχει βγει άδεια προσθήκης ορόφου για τη μελλοντική δόμηση και στο οικόπεδο υπάρχουν και κάποιες αυθαίρετες κατασκευές- στον κοινόχρηστο χώρο του οικοπέδου δηλαδή. Η ΗΤΚ αφορά μόνο την οριζόντια ιδιοκτησία μελλοντικής δόμησης- στην οποία δεν υπάρχει καμία κατασκευή (μη υλοποιημένη ιδιοκτησία). 

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δηλαδή Ο.Α σε ισχύ για προσθήκη ορόφου (σε θέση δικαιώματος υψούν) η οποία δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί (δεν έχεις καν εργασίες). Στην πρόσφατη ημερίδα του ΤΕΕ οι ομιλητές είχαν αναφέρει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να το δηλώσουμε σαν "αδομητο". Θα καταχωρηθεί "μη υλοποιημένη" ιδιοκτησια, στις πράξεις, θα καταχωρηθεί η οικοδομική άδεια και δεν θα εισαχθούν επιφάνειες (όλα μηδέν). Στην τεχνική έκθεση θα αναφερθεί το τι έχει γίνει. Όλα αυτά με επιφύλαξη και καλό είναι να τα διασταυρώσεις, έστω και με κάποιο απαντητικό mail  θέτοντας το ερώτημα, καθώς όπως γνωρίζεις δεν υπάρχει καμία διευκρίνιση εφαρμογής της ΗΤΚ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Διευκρινίζω πως η άδεια δεν είναι πια σε ισχύ. Συμφωνώ πως βεβαίωση για αδόμητο πρέπει να βγει όπως προ της ΗΤΚ, απλά με μπέρδεψε λίγο η αναφορά περί αδόμητου στο φεκ 334Β. Έχω στείλει και στο ΤΕΕ ερώτημα...είναι βέβαια λίγο "δυσκίνητοι" στις απαντήσεις!

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Άρα, έχουμε μια "καθαρή" περίπτωση δικαιώματος υψούν. Στην ημερίδα είχαν πει ότι και αυτό θα περαστεί σαν αδόμητο. Αν λάβεις απάντηση, ανέβασέ την εδώ να δούμε ποια άποψη υπάρχει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έγινε!

Μου απάντησαν από το ΤΕΕ πως ο τύπος βεβαίωσης που εκδίδεται και αφορά αποκλειστικά την οριζόντια ιδιοκτησία-μελλοντική δόμηση η οποία δεν έχει υλοποιηθεί είναι για αδόμητο.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Pavlos33 said:

Άρα και η καταχώρηση στην ταυτότητα τελικά γίνεται με την επιλογή "αδόμητο"  όπως είχαν πει και στην ημερίδα.

Ακριβώς!

Link to comment
Share on other sites

 Συνάδελφοι έχω την εξής περίεργη περίπτωση

Σε οικόπεδο με μεγάλο βάθος υπάρχει μια 4/οροφη οικοδομή με υπόγειο και   με στοά στο ισόγειο μέσω της οποίας γίνεται η πρόσβαση στον πίσω  μεγάλο ακάλυπτο χώρο

Βάση της υπάρχουσας σύστασης Ο.Ι  προβλέπεται ποσοστό 7,9% ως μελλοντική δόμηση (όχι καθ' ύψος) αλλά στο τμήμα Α-Β-Α1-Β1 του πίσω ακαλύπτου

Τώρα μου ζητήθηκε να εκδώσω Η.Τ.Κ  μονομερούς τροποποίησης του ποσοστού από 7,90 σε 7,91 τις χιλίοις (γιατί ο πίνακας υπολείπεται   του 1000/1000) και το ερώτημα μου είναι αν πρέπει να ελέγξω τις αυθαιρεσίες όλων των υφισταμένων κτισμάτων- αν πρέπει να ανεβάσω σχέδια κλπ ή αν αρκεί  να ελέγξω μόνο αν    υλοποιήθηκε ή όχι  το μελλοντικό ποσοστό στο τμήμα που προανέφερα??

 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Βασίλη, δεν ανακατεύεσαι με τους άλλους.

Δίνεις τη βεβαίωση αδόμητου στην έκταση αυτή και καταχωρείς στην ΗΤΚ και το οικόπεδο γιατί από ότι φαντάζομαι είσαι ο πρώτος μηχανικός του.

Τα άλλα είναι θέματα του συμβολαιογράφου.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.