Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιλογή τμήματος μηχανικού (ΗΜΜΥ vs ΠΜ)


UnSourCeR

Recommended Posts

Μην γίνεις ΠΜ έχουμε γίνει πολλοί ήδη:wink: εμείς πως θα ζήσουμε;:lol:

 

Σοβαρά τώρα Μόνο 3 σχολές του πολυτεχνείου σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις δική σου δουλεια (Αρχ. ,ΠΜ, Τοπογράφος). Οι ΜΜ και αυτοί αλλά σε μικρότερο ποσοστό

Τώρα σε ότι αφορά Ηλ.Μ. από ότι έχω δει σε φίλους μου η δουλειά σε εταιρεία είναι λίγο "γραμμή παραγωγής" , χωρίς να σημαίνει πως δεν ισχύει για όλες τις ειδικότητες. Απλά 3 ειδικότητες που ανέφερα έχουν ένα πλεονέκτημα στην αυτοαπασχόληση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Μόλις πήρα και τα αποτελέσματα μου ( 19488 ) αρά και "επισήμως" διαλέγω όποιο τμήμα μηχανικού θέλω .... Το ερώτημα όμως παραμένει ΗΜΜΥ ή ΠΜ ?

 

Υ.Γ: Απάντησα σε όλους στην πρώτη σελίδα του topic

Link to comment
Share on other sites

Να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει να ασχολείσαι. Δηλαδή αν είσαι κομπιουτεράκιας και σου αρέσουν αυτά, προγραμματισμός, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά πήγαινε ΗΜΜΥ. Αν πάλι μικρός έπαιζες με lego, έφτιαχνες πύργους, κάστρα, σύραγγες και παλάτια στην άμμο (που λέει το τραγούδι) πήγαινε ΠΜ. Μη γελάτε, σοβαρά το λέω!!!

Και βασικό είναι να μπορείς να δουλέψεις μόνος σου ή με φίλους σε ένα γραφείο πουθα φτιάξετε μαζί. Στις εταιρίες (υπάρχουν και εξαιρέσεις) σου πίνουν το αίμα. Την υπερεργασία σου δεν την καρπώνεσαι εσύ...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε UnSourCeR.Καταρχάς συγχαρητήρια για τους βαθμούς σου.Εγώ όπως βλέπεις και στο avatar μου είμαι στο ΑΠΘ ΠΜ.Θα σου πρότεινα να έρθεις εδώ (να παινέψουμε και το σπίτι μας...:)) αλλά εφ'όσον έχεις τα μόρια και είσαι και από Τρίπολη θα σου πρότεινα να πας ΠΜ στο ΕΜΠ.Στους ΠΜ θα έχεις πολλά μαθηματικά αλλά στους ΗΜ περισσότερα,στους ΗΜ θα ασχολείσαι με ρεύματα και τέτοια ενώ στους ΠΜ με μπετά,στατικές,εδαφομηχανικές κτλ.Γενικά,εξαρτάται τι σε ελκύει περισσότερο.Να πάρεις υπ'όψιν σου και το θέμα των δικαιωμάτων αλλά κυρίως να πας εκεί που θες,εκεί που νομίζεις ότι σου αρέσει πεισσότερο γτ αυτό που θα σπουδάσεις θα το αντιμετωπίζεις καθημερινά και αν δεν σου αρέσει...να τα βράσω τα επαγγελματικά δικαιώματα...:D

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα!όπου και να πας να το αγαπήσεις αυτό που θα κάνεις!να το αγαπήσεις πραγματικά και αν είναι δυνατόν να κάνεις το επάγγελμα χόμπυ σου!Να θέσω και μία ακόμη παράμετρο που δεν είπαν οι συνάδελφοι.αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με τον εργοληπτικό-κατασκευαστικό χώρο οι ΠΜ σου παρέχουν εργοληπτικό πτυχίο σε 5 κατηγορίες.μπορείς δηλ να πάρεις έργο στις κατηγορίες οδοποιια-υδραυλικά-λιμενικά-οικοδομικά και βιομηχανικά/ενεργειακά ενώ οι ΗΜ μόνο σε Ηλεκτρομηχανολογικά και ενεργειακά/βιομηχανικά και υδραυλικά (υπό πίεση και με ορισμένες προϋποθέσεις...).καταλαβαίνεις ότι και στην πράξη τα αντικείμενα είναι διαφορετικά...

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας ειμαι νεος στο φορουμ..Επειδη ενδιαφερομαι και εγω για πολιτικους μηχανικους παιζει ρολο στην επαγγελματικη αποκατασταση το αν τελειωσες π.μ στο ΕΜΠ η στο ΑΠΘ?....Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

@jbasm

 

Πρακτικά δε νομίζω να έχει και ιδιαίτερη σημασία. Σε σύγκριση με άλλους παράγοντες όπως είναι οι γνωριμίες ή οι επικοινωνιακές σου ικανότητες το πανεπιστήμιο είναι παραπάνω από αμελητέο. Αποφάσισε που θα πας με άλλα κριτήρια.

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου δεν θελω να σε μπερδεψω κι αλλο,αλλα αν πιανεις φαρμακευτικη ξανασκεψου το.

 

υψηλες αμοιβες και μηδενικη ευθυνη.

 

απλα ψαξτο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.