Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογράφων: Τέλος η βεβαίωση μηχανικού - Απαιτείται Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων


Engineer

Recommended Posts

Σε ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων αναφέρει:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

“Παρόλα τα αιτήματα της ΣΕΣΣΕ για την παράταση της δυνατότητας ολοκλήρωσης των μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω της βεβαίωσης μηχανικού χωρίς την υποχρέωση σύνταξης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου / οριζοντίου ιδιοκτησίας, το αρμόδιο Υπουργείο δεν προέβη στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση.

Συνεπώς, για όλες τις πράξεις της παρ. 1 του άρθρου 83 Ν. 4495/2017 απαιτείται η σύνταξη Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου / Οριζοντίου ιδιοκτησίας.”


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

8 λεπτά πριν, Engineer said:

... απαιτείται η σύνταξη Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου / Οριζοντίου ιδιοκτησίας.”...

 

οπότε ας έχουν υπομονή να περιμένουν μέχρι να βγει για το καθένα ......

και φυσικά να έχουν και το ανάλογο τίμημα έτοιμο.

 

Link to comment
Share on other sites

Το κρίμα στο λαιμό τους. Είχαν τη δύναμη να απαιτήσουν τη συνέχεια της σύνταξης συμβολαίων χωρίς ηλεκτρονική ταυτότητα. Τους Συμβολαιογράφους το υπουργείο τους ακούει. Τους Μηχανικούς τους έχουν γραμμένους...

Από αύριο αρχίζω ταυτότητες, με ότι και αν συνεπάγεται αυτό. Δυστυχώς τα συμβόλαια θα καθυστερούν και οι ιδιοκτήτες θα επωμίζονται επιπλέον κόστος για να μεταβιβάσουν η να πουλήσουν το ακίνητό τους.

Edited by ΒΑΣΙΛΗΣ Κ.
Link to comment
Share on other sites

Ναι, όπως και πριν την εφαρμογή της ΗΤΚ χρειάζονταν βεβαίωση Ν. 4495, τώρα χρειάζεται πιστοποιητικό πληρότητας, άρα πρώτα ΗΤΚ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι μόνο ότι τους μηχανικούς μας έχουν γραμμένους, είμαστε κ εμείς ανοργάνωτοι τελείως.. δεν μπορούμε με τίποτα να συνεννοηθούμε για μια γερή ομαδική απεργία ή με το ΤΕΕ ένα κλείσιμο τους συστήματος όπως γινόταν παλιά 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο; Σε διάφορα "σχετικά sites" (βλ. μπακλατσή κτλ.) στις μεταβιβάσεις πολλοί συμπεριλάμβαναν και τις αποδοχές κληρονομιάς και ότι και σε αυτές θα απαιτείται ΗΤΚ. Παρ' όλα αυτά έχω μιλήσει με 2-3 συμβολαιογράφους και μου λένε ότι για τις αποδοχές δεν χρειάζεται. Έχει κανείς άλλη εικόνα;

Link to comment
Share on other sites

Στις αποδοχές κληρονομιάς δεν απαιτείται ΗΤΚ, αλλά απαιτείται να γραφτούν σωστά τετραγωνικά μέτρα, αλλιώς θα πρέπει να γίνει επανάληψη ή διόρθωση της αποδοχής στο μέλλον με νέο υπολογισμό φόρου κληρονομιάς, οπότε οι συμβολαιογράφοι προτείνουν στον ιδιοκτήτη να αναθέσει την εργασία αυτή σε μηχανικό... Πολλοί μπερδεύονται και ζητάνε τακτοποίηση ή ΗΤΚ ή ότι άλλο τους έρθει εύκολο να πούνε... Μέχρι που θα ακούσεις και: "Γειά σας κύριε μηχανικέ, μου ζήτησε η συμβολαιογράφος τα χαρτιά... ξέρετε εσείς!"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.