Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παράνομο το «Μητρώο» Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΕ, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας


Engineer

Recommended Posts

Εκδόθηκε η Απόφαση του ΣτΕ που έκανε δεκτή την προσφυγή της ΕΕΤΕΜ κατά του παραμητρώου το οποίο έχει δημιουργήσει το ΤΕΕ.

Κύρια σημεία της απόφασης είναι:

  • Κρίθηκε παράνομο και άκυρο το «Μητρώο» Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε που έχει δημιουργήσει το ΤΕΕ και «ενέγραφε» Μηχανικούς ΤΕΙ,
  • Κρίθηκε ως μη νόμιμη η εγγραφή των Μηχανικών ΤΕΙ στο Βιβλίο Τεχνικών Επωνυμιών το οποίο τηρεί το ΤΕΕ και
  • Αναγνωρίζεται πλέον και από το Σ.τ.Ε η  ΕΕΤΕΜ  ως ο μοναδικός αντιπροσωπευτικός φορέας για την προώθηση των συμφερόντων και δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ, η οποία νομίμως τηρεί Μητρώο μελών.

Επισημαίνουμε ότι η ανωτέρω απόφαση δεν επηρεάζει την πρόσβαση των Μηχανικών ΤΕΙ στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Υπουργείου.

Θα ακολουθήσει περαιτέρω ενημέρωση μετά τις σχετικές ενέργειες και συνεννοήσεις που θα έχει η ΕΕΤΕΜ με τα αρμόδια Υπουργεία για την εφαρμογή της απόφασης.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το χειρότερο κομμάτι είναι εκείνο στο οποίο το ΤΕΕ δεν αναγνωρίζει ως συνομιλητή μία επιστημονική ένωση μηχανικών αναγνωρισμένη από την Πολιτεία με όλα της τα εκτελεστικά όργανα (δικαστήρια κλπ) !

"το ΤΕΕ δεν αντιπαρατίθεται δημοσίως με ιδιωτικούς φορείς"

 

1) Μιλάμε για την ίδια επιστημονική ένωση που το ΣτΕ αναγνωρίζει ως μοναδική αρμόδια εκπρόσωπο του κλάδου των Μηχανικών Τ.Ε. 

2) Μιλάμε για μία δημόσια αντιπαράθεση στο ανώτατο δικαστήριο, κατά την οποία η ΕΕΤΕΜ κερδίζει προσφυγή ακυρώσεως κατά του ΤΕΕ, αλλά το ΤΕΕ δεν αντιπαρατίθεται δημοσίως με φορείς.

 

Κάποια εξήγηση;

Edited by TEE
Link to comment
Share on other sites

Και αυτές οι σκιαμαχίες τι προσφέρουν στους μηχανικούς ΑΣΤΕΜ και ΤΕΙ, που τόσα χρόνια περιμένουν να έχουν κάποια δικαιώματα ανάλογα των σπουδών τους ?

Τίποτα.

Τα Ε.Δ. των Υπομηχανικών του 1972, προέβλεπαν αυτοδύναμη υπογραφή για σημαντικό κομμάτι των ιδιωτικών έργων, αλλά η εξέλιξη της τεχνολογίας δεν ακολουθήθηκε ούτε από επικαιροποίηση εκείνων των Ε.Δ., όχι αναβάθμιση.

Ευτυχώς που καταργήθηκαν οι σχολές αυτές, γιατί πολύς κόσμος έχασε χρόνο και χρήμα, όταν εύκολα θα μπορούσε να είχε σπουδάσει στο εξωτερικό και να είχε ξεμπερδέψει. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.