Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εισφορά σε γη και χρήμα


Recommended Posts

Οι εισφορές σε γη και χρήμα υπολογίζονται με την έκταση που έχει κάποιος στη ίδια περιοχή στην ημερομηνία του έτους 1982. Ο κάθε ιδιοκτήτης κάποιας έκτασης πρέπει, οπωσδήποτε, να κάνει σε ορισμένη χρονική στιγμή της μελέτης "Δήλωση ιδιοκτησίας" (συμπληρώνεις ένα τετρασέλιδο φυλλάδιο). Σε περίπτωση που δεν κάνει κάποιος δήλωση ιδιοκτησίας στους πίνακες της Π.Ε. και στην στήλη 2 αναγράφεται "άγνωστος". Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται πάντα Διορθωτική Πράξη.

Και στην περίπτωση ακόμη , που για κάποιο λόγο, δεν υπολογίστηκαν σωστά οι εισφορές σε γη και χρήμα τότε κάνεις πάλι διορθωτική πράξη και διορθώνεις τις αντίστοιχες στήλες. Σε μια πράξη μπορούμε να διορθώσουμε όσες στήλες χρειάζεται να διορθώσουμε, αν τεκμηριωμένα διαπιστώσαμε κάποιο λάθος. 

 

Γράφεις "αμετάγραφα συμβόλαια". Γιατί?? ....Να υποθέσω οτι υπονοείς χρησικτησία (?).  Προσοχή με τις ημερομηνίες ! 

Διάβασε εγκύκλιο 30 & εγκύκλιο 31 /5. 3. 2004

Link to comment
Share on other sites

Το λεω επειδη ο δημος ελαβε υποψιν μια ιδιοκτησια σαν να εχει ενα ακινητο 2,5στρ το 1994 το οποιο συμολαιο ομως μεταγραφηκε το 2010. Δηλαδη κατα το ιδιοκτησιακο καθεστως ασχετα αν προκειται για μαλ... του συμβολαιογραφου το ακινητο στα χαρτια ανηκε στον ιδιοκτητη που το πουλησε και οχι σε αυτον του το αγορασε. Το συμβολαιο αυτο προστεθηκε με αλλα 5στρ που ειχε και του υπολογησαν εισφορα σαν να ειχε 7,5στρ. ο αγοραστης με το αμεταγραφο συμβολαιο. Βεβαια δεν ειχε γινει δηλωση ιδιοκτησιας και αυτο δεν ηταν γνωστο το 1994 που κυρωθηκε η πραξη εφαρμογης. Τωρα τι μπορει να γινει ωστε να υπολογιστουν οι εισφορες με τα 2,5 στρεμματα να μην αποτελλουν κομματι της ιδιοκτησιας. Και ποιος πρεπει να κανει μια τετοια διαδικασια?

Link to comment
Share on other sites

Νομικός δεν είμαι αλλά θεωρώ ότι η μεταγραφή που έγινε το 2010 πάσχει, εφ' όσον έγινε σε χρόνο μεταγενέστερο της ΠΕ και δεν λαμβάνει υπόψη τις μεταβολές της.

 

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι της πράξης. θα γίνει διορθωτική στην οποία ως ιδιοκτήτης στην στήλη 2 του πίνακα θα περαστεί αυτός που είχε τον τελευταίο οριστικό και μεταγεγραμμένο τίτλο κατά την ημερομηνία κύρωσης της ΠΕ. Την διαδικασία όλη θα την αναλάβει ο αγοραστής των 2,5στρ ως έχων νόμιμο συμφέρον.

 

Επίσης θεωρώ ότι μετά την κύρωση της διορθωτικής θα απαιτηθεί και επανάληψη-διόρθωση του συμβολαίου αγοράς των 2,5στρ. έτσι ώστε να ενσωματώσει και τα στοιχεία της ΠΕ.

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσότεροι εδώ δίνουν τις πληροφορίες με το σταγονόμετρο. 

Έχεις μία κυρωμένη Π.Ε. το 1994 (ημερομηνία??) . Πελάτης σου συμμετέχει με γεωτεμάχιο 5000 τ.μ. Δήλωση ιδιοκτησίας έκανε?? Την ίδια χρονιά αγοράζει άλλα 2.5 στρεμ. (πριν ή μετά την κύρωση της πράξης???) που δεν ξέρουμε αν ο ...πωλητής έκανε δήλωση ιδιοκτησίας? και μεταγράφηκε ...6 χρόνια αργότερα ???? 

Υπάρχουν κενά στην υπόθεση. Πως ήξερε ο μελετητής για την ύπαρξη των 2.5 στρεμ. και μάλιστα χωρίς να έχει την Δηλ. ιδιοκτ.???

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται η διορθωτική. Στην ίδια ενότητα στο κεφάλαιο "πράξη εφαρμογής" στο ποστ #53 αναγράφονται τα δικαιολογητικά για την Δ. πράξη.

Σίγουρα θα διορθώσεις τον κτηματικό αριθμό των 5000τμ στις στήλες των εισφορών  σε γη και χρήμα και χωριστά τον κτηματικό αριθμό των 2500τμ. 

Εξετάζουμε από την μερίδα του ιδιοκτήτη την έκταση που είχε την ημερομηνία 10. 3. 82. Άλλα αποτελέσματα δίνει αν εξεταστεί σπαστά 5+2.5 (δες εγκ. 30 &31) από το ενιαίο των 7.5στρέμ.

Πρέπει όμως πρώτα να δεις εσύ ο ίδιος τη μερίδα του πελάτη σου την έκταση που είχε το 1982.

Τους Πίνακες της Π.Ε. τους εξέτασες? 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

nbr 

[με τις καλημερες μου]

said

"Πρέπει όμως πρώτα να δεις εσύ ο ίδιος τη μερίδα του πελάτη σου την έκταση που είχε το 1982.

Τους Πίνακες της Π.Ε. τους εξέτασες?"

συμφωνω απολυτως

 

"Εξετάζουμε από την μερίδα του ιδιοκτήτη την έκταση που είχε την ημερομηνία 10. 3. 82. Άλλα αποτελέσματα δίνει αν εξεταστεί σπαστά 5+2.5 (δες εγκ. 30 &31) από το ενιαίο των 7.5στρέμ."

 

 

και τοτε - πολυ πιθανον-  να ανακαλυψουμε οτι ο πωλητης ηταν  "πολυιδιοκτητης"

 

και οι εισφορες να πανε στον  ...ουρανο...

 

ή οτι δεν ειχε τπτ αλλο.... :smile: :-) :smile:

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι φυσικά που ο Δημήτρης συμφωνεί με αυτά που γράφω.

 

Εδώ θέλω και εγώ να το τονίσω .

Για την διορθωτική πράξη στο τεμάχιο των 2.5 στρεμμάτων βλέπουμε και την μερίδα του πωλητή . Οι εισφορές επ' αυτού του τεμαχίου έχουν σχέση με το τι είχε ΑΥΤΟΣ  το 1082.

Άρα πρέπει να έχεις μπροστά σου την μερίδα του από το υποθηκοφυλακείο.

Μπορεί και να συμβούν αυτά που αναφέρει ο Δημήτρης.

Καλημέρα.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει περιπτωση η υπηρεσια να μην θελει να διορθωση μια τετοια πραξη για οποιονδηποτε λόγο? Νομίζω nbr αυτη ειναι η νομιμη διαδικασια που περιγραφεις.


nbr:
δηλωση ιδιοκτησίς δε εχει κανει κανεις απο το δυο. Η αγορα εγινε το 1981 απλα ο συμβολαιογραφος ξεχασε να το μεταγραψει και το μετεγραψε το 2010. Ο πωλητης δεν ειχε αλλη εκταση αλλα εκεινα το 2,5 ο δημος τα εκανε πλατεια.... στο σχεδιο του 1994... Το 2010 εστω καθυστερημενα θα επρεπε ουσιαστηκα με βαση αυτα που οριζε η πραξη να μεταγραψει τον κοινοχρ. χωρο που εχει η πραξη εφαρμογης η κανω λαθος?

 

 

 

 

 

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".
Χρησιμοποιείστε σωστή ορθογραφία και τόνους, τόσο στους τίτλους των θεμάτων όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

..........."Η αγορα εγινε το 1981 απλα ο συμβολαιογραφος ξεχασε να το μεταγραψει και το μετεγραψε το 2010."

 

...Πόσο σοβαρά είναι αυτά τα πράγματα ???Εγώ πάντως δεν το γνωρίζω (το ...1994 που τώρα έγινε1981. Νομικά ποια ημερομηνία ισχύει??? Δεν ξέρω. Αν η αγορά μετράει για το 1981 (ρώτα νομικό) τότε οι υπολογισμοί για τις εισφορές πάνε στα 7,5 στρ.

 

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνουν διορθ. πράξεις! 

Ο δήμος, επειδή το αναφέρεις, ήταν απλώς ..εργοδότης. Ιδιότης μελετητής έκανε την μελέτη και δεν έχει λόγω να μη δεχθεί μια διορθωτική. Ούτως ή άλλως αυτή πάει πολεοδομία. 

Υποθέτω, ίσως κάνω λάθος, τους πίνακες της π.Ε. δεν τους είδες (είναι το ΠΡΩΤΟ που βλέπουμε) . Πρέπει να δεις αν υπάρχει αντιστάθμισμα στη ρυμοτόμηση των 2,5 στρ. σαν πλατεία.

Τα 7,5 στρέμματα δίνουν σίγουρα τέτοια εισφορά σε γη, ίσως όμως και μεγαλύτερη.  Άρα ποιο είναι το παράξενο??.

Θα πάρεις λοιπόν τους πίνακες της Π.Ε. και πρέπει αυτό να μας το πεις, θα κάνεις τους υπολογισμούς για να δεις αν υπάρχει...αδικία. Περιμένουμε !

Link to comment
Share on other sites

Τα εχω δει και δεν νομιζω πως υπαρχει αδικια. Απλα πιστευω πως αυτο που ισχυει  ειναι το ποτε μεταγραφηκε ενα συμβολαιο αρα ολοι οι υπολογισμοι πρεπει να ξαναγινουν με το καθεστως που ισχυε το 1982. Το 94 κυρωθηκε η πραξη εφαρμογης της επεκτασης του σχεδιου. Στο περασμα ολων αυτων των χρονων το τεμαχιο θα μπορουσε να εχει ξαναπουληθει η να το αποδεχτει καποιος σαν κληρονομια. Επισης η πραξη εφαρμογης μεταγραφηκε το 1994 που σημαινει πριν την μεταγραφη του συμβολαιου αρα σε καμια περιπτωση δεν μποσουσε ο συμβολαιογραφος να μεταγραψει χωραφι την στιγμη που ειχε μεταγραφει 16 χρονια πριν σαν κοινοχρηστος χωρος. 

Link to comment
Share on other sites

Το 1981 (αν τελικά έγινε τότε το συμβόλαιο?) ο συμβολαιογράφος στο συμβόλαιο περιγράφει ένα χωράφι . Αυτό το συμβόλαιο, με αυτή την περιγραφή πάει στο υποθηκοφυλακείο. Αν δεν το κάνει αυτό ο συμβ/γράφος.... δεν ξέρω τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό είναι θέμα των νομικών. Η εξέλιξη όμως αυτού του γεωτεμαχίου είναι εντελώς άλλο θέμα! Για να ...ξαναπουληθεί  δεν το βλέπω. Θα μπορούσε κάλλιστα όμως να δοθεί σαν (Ν)έο οικόπεδο σε έναν άλλο ιδιοκτήτη. Εσένα τώρα σε ενδιαφέρει, νομικά, πότε ο πελάτης σου απέκτησε την κυριότητα του τεμαχίου αυτού. 

 

Ο ίδιος ο συμβολαιογράφος τι λέει για το θέμα?? Ρωτήθηκε?? Εγώ πάντως για το θέμα της καθυστέρησης (άκου 20 χρόνια) θα έστελνα το ερώτημα στο σύλλογό τους.

 

Και όλα αυτά τα χρόνια ποιος το δήλωνε? Ο μελετητής και χωρίς να υπάρχουν οι δηλώσεις ιδιοκτησίας, πως τα έμαθε όλα αυτά και τα υπολόγισε σαν 7,5 στρέμματα;;??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.