Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Γεωγραφικός εντοπισμός ακινήτου στην ηλεκτρονική ταυτότητα


Recommended Posts

22 ώρες πριν, AsiM said:

Καλησπέρα συνάδελφοι,

επειδή το αντιμετώπισα αυτό σήμερα, με περαιωμένη δήλωση να μην αναγνωρίζει το οικόπεδο στην ταυτότητα (μου έγραφε σφάλμα ότι το οικόπεδο της δήλωσης είναι άλλο οικόπεδο)

πήρα το ΤΕΕ και μου είπαν ότι κάποιες φορές το σύστημα των δηλώσεων 4495 μπλοκάρει και δεν βγάζει σωστά ή χάνει εντελώς τις συντεταγμένες του εντοπισμού.

Οπότε, έκανα αίτημα και μου γύρισαν τη δήλωση σε υπαγωγή ξανά -ατελώς λόγω σφάλματος του συστήματος-, έκανα πάλι τον εντοπισμό και την ξαναπεραίωσα.  Μετά την έβαλα στην ταυτότητα και το πήρε μια χαρά.

 

*p.s. Δεν ασχολήθηκα με το να είναι ίδιες ακριβώς οι συντεταγμένες, ούτε καν ένα σημείο όπως λένε, απλά περίπου το οικόπεδο να είναι στην ίδια θέση, άρα προφανώς κάτι γίνεται με το σύστημα των δηλώσεων και όχι τα νουμεράκια των συντεταγμένων να είναι επακριβώς.

Συνάδελφε σε ποιο τηλέφωνο επικοινωνήσατε; Εδώ και μία ώρα δεν μου απαντούν σε κανένα τηλέφωνο.

Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείς για την καθυστερημένη απάντηση, τώρα το είδα, 

κάλεσα στο 2103291642, γιατί ένα που έχουν για την ταυτότητα δεν απαντούσε επι ώρες.. αλλά γενικά εξυπηρετουν/βλεπουν αμεσα και το email [email protected] 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Επειδή δεν το 'χω δει στην ενότητα. Πρόκειται δικαιοπραξία με πρόσφατη τακτοποίηση  υπογείου . Πριν την οριστικοποίηση της ταυτότητας κι ενώ στις πράξεις έχω περάσει  τη δήλωση του 4495/17 με την περαίωση της υπαγωγής  και επισυνάπτω το 5φυλο με την περαίωση του μηχανικού μου βγάζει αυτό.  "Η δήλωση του αυθαιρέτου που αναγράφεται δεν αντιστοιχεί στο οικόπεδο του ακινήτου". Δεν ξέρω τι έχω κανει λάθος. Πρέπει να γίνει γεωεντοπισμός οικοπέδου στην αρχική καταχώριση με βάση τις συντεταμένες στην περαίωση? Έχει συμβεί σε κανένα κατι αντίστοιχο; Ευχαριστ'ω

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει ο γεωγραφικός εντοπισμός της ΗΤΚ να αντιστοιχεί με τον εντοπισμό της δήλωσης του 4495 που επισυνάπτεις. 

Δεν μιλάμε να είναι ακριβώς τα πολύγωνα, τα οποία τα σχεδιάζεις στο περίπου έτσι και αλλιώς, αλλά να μην έχει γίνει ο εντοπισμός στο διπλανό οικόπεδο ξερω γω.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά. Να δοκιμάσει ο συνάδελφος μεταξύ εντοπισμού στη δήλωση και εντοπισμού στην ΗΤ μήπως κάποιο περίγραμμα εξέχει (δεν μιλάμε για απόλυτη ταύτιση). Μέχρι να μας δώσει απαντήσεις και να διορθώσει το πρόβλημα το αξιότιμο ΤΕΕ μας, οι απορίες και στο θέμα αυτό θα συνεχίζονται.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας,

αναρωτιέμαι αν γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει αν στο μήνυμα που μου βγάζει όταν πάω να κάνω οριστικοποίηση ιδιοκτησίας. ''η δήλωση ... αυθαιρέτου δεν αντιστοιχεί στο οικόπεδο του ακινήτου''.

Έψαξα εξονυχιστικά όλα τα αρχεία που είχα στην κατοχή μου συμβόλαια, τοπογραφικά, ΚΑΕΚ,... και κατέληξα ότι συνάδελφος μηχανικός στη δήλωση αυθαιρέτου έκανε άσχετο γεωγραφικό εντοπισμό, περίπου 15km απόκλιση από τις συντεταγμένες του τοπογραφικού και την πραγματική ιδιοκτησία και τώρα δεν ξέρω πως θα μου επιτρέψει το σύστημα να προχωρήσω.

Οποιαδήποτε συμβουλή, θα ήταν επιθυμητή

htk_paratirisi.png

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έτσι φαίνεται να είναι δηλ. λάθος στον εντοπισμό. Θα πρέπει να βρεις τον συν/φο να διορθώσει τον εντοπισμό στην δήλωση.

Link to comment
Share on other sites

@psarraki

Συμφωνώ με τον @akis73 και για την ακρίβεια θα πεις στον ιδιοκτήτη να βρει τον συν/φο να διορθώσει τον εντοπισμό στην δήλωση με βάση τις γραπτές οδηγίες σου που μπορείς να παραδώσεις στον πελάτη σου για να μην μεταφέρει λάθος παρατηρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Tακτοποίησα αυθαιρεσίες στον 5ο όροφο πολυκατοικίας .Σε παρελθόντα χρόνο συνάδελφος τακτοποίησε διαμερισματα στον 2ο όροφο και συνέταξε την ηλ.ταυτ όπου  και έκανε και την πρώτη καταχώρηση.Ομως  καταχώρησε σε λάθος θέση τόσο στην τακτοποίηση όσο και στην ηλτα.Και τώρα  η δική  μου υπόθεση  στην προσπάθεια να γίνει οριστική κολλάει στην παρακάτω ένδειξη.

.κάνω νέα καταχώρηση και ηλτα? (το δοκίμασα και το "παίρνει") και απο εδώ και πέρα "όλοι" οι συνάδελφοι που θα εμπλακούν θα  παρακολουθούν την νέα αυτή καταχώρηση?

υγ-στις παρατηρήσεις με κίτρινο φόντο το καεκ είναι ηδη καταχωρισμένο στο μητρώο ταυτότητας .Μήπως ο συνάδελφος δεν πρόσεξε και άλλη καταχώρηση προγενέστερη που μας διαφεύγει?

 

ΠΕΡ2.JPG

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, δεν μπορείς να επέμβεις στον γεωγραφικό εντοπισμό του οικοπέδου ώστε να τον διορθώσεις;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.