Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξοικονομώ 2021 & Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 98
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 ώρα πριν, fr_sk said:

Καλησπέρα.

Στα πλαίσια του Εξοικονομώ, μου ήρθε περίπτωση ακινήτου η οποία εντάχθηκε και πρέπει να εκδοθεί ηλεκτρονική ταυτότητα. Το ΠΕΑ βγήκε κανονικά από άλλον μηχανικό με τα σωστά συνολικά τ.μ. πλην όμως για το διαμέρισμα πρέπει να γίνει τακτοποίηση για διαφορετική διαμερισμάτωση αφού είναι δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες που έχουν συνενωθεί. 

Θεωρώντας ότι η αίτηση δεν έχει πρόβλημα γιατί τα τ.μ. είναι σωστά περασμένα,  με δεδομένο ότι η σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών δεν έχει τροποποιηθεί και τα δείχνει δύο διαμερίσματα, τι ΗΤΚ θα εκδόσω; Για τα δύο όπως φαίνονται στη σύσταση ή για το υπάρχον;  

εγω βλεπω οτι

αυτη την στιγμη εχεις δυο ΟΙ που εχουν συνενωθει ατυπα.

 Αυτο δεν ειναι ΔΔ, ειναι αυθαιρετη λειτουργικη συνενωση  δυο ΟΙ.

αρα

1. ή θα χρειαστει να κανεις τροποποιηση της συστασης για να εχεις "ενα"-οπως σωστα σαν ενα το πηρε το ΠΕΑ-

2. ή θα ερευνησεις αν το προγραμμα σου εγκρινει την λειτουργικη συνενωση και σου δεχεται δυο ΟΙ,

χωρις υποχρεωση τροποποιησης της συστασης.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σωστά,η τακτοποίηση είναι αυθ.λειτουργική συνένωση.Για το πρόγραμμα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα που δεν προηγείται η τροποποίηση σύστασης απ την στιγμή που του φέρνεις σε υπαγωγή ένα τακτοποιημένο ακίνητο.Το θέμα είναι ότι επειδή εσύ θα πρέπει να καταχωρήσεις δύο ΗΤΚ ,η διασταύρωση εμβαδού θα κολλήσει.Δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης περισσοτέρων Ητκ για ένα ακίνητο υπαγωγής.Ενημέρωσε τους και πάρε οδηγίες.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

6 λεπτά πριν, ChristinaK said:

Σωστά,η τακτοποίηση είναι αυθ.λειτουργική συνένωση.Για το πρόγραμμα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα που δεν προηγείται η τροποποίηση σύστασης απ την στιγμή που του φέρνεις σε υπαγωγή ένα τακτοποιημένο ακίνητο.

Πολύ σωστά τα λέει η συνάδελφος @ChristinaK, οτι  ''...η τακτοποίηση είναι αυθ.λειτουργική συνένωση...''

Σ' αυτή τη περίπτωση, η ημερομηνία τακτοποίησης (εισαγωγή στοιχείων στα αυθαίρετα), θα έπρεπε να προηγείται ή να είναι ταυτόσημη της ημερομηνίας αίτησης στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.

Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά θεωρώ οτι, είτε το σύστημα είτε ο ελεγκτής του προγράμματος, μάλλον θα απορρίψουν το ακίνητο απο την επιδότηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@ChristinaK είναι ήδη σε υπαγωγή του '20, αφου λέει οτι κάνει επεμβάσεις να προλάβει τους χρόνους.

Εγω αναφερόμουν στο στάδιο εκταμίευσης, όταν ανέβουν τα δικαιολογητικά και τα παραστατικά, θα δουν οτι η τακτοποίηση έγινε μεταγενέστερα της αίτησης στο πρόγραμμα του '20, ενω ο οδηγός λέει το αντίθετο.

Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι στο θέμα, κατόπιν των απαντήσεων που πήρα από το helpdesk.

Δεν μπορεί να υπαχθεί μία τέτοια περίπτωση στο εξοικονομώ, αν δεν προηγηθεί τροποποίηση της σύστασης για τη συνένωση των ιδιοκτησιών. Μόνο τότε θα αποκτήσει ένα ΚΑΕΚ το ακίνητο και θα μπορέσει να αντιστοιχηθεί με το ΠΕΑ και τα τ.μ. που έχουν δηλωθεί.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλησπέρα συνάδελφοι. Βλέπω στα στοιχεία της ΗΤΚ για το κλειδί που εισήγαγα ότι μου βγάζει παλαιότητα. Εγώ δεν θυμάμαι να έχω εισάγει παλαιότητα κάπου στην ΗΤΚ. Ξέρετε πως προκύπτει αυτό;

Χωρίς τίτλο.png

Link to comment
Share on other sites

α μόλις μου ήρθε μια ιδέα ... Το προϋφιστάμενο του '55 κτίσμα έχει τακτοποιηθεί με τον Ν.4495 που πάει μέχρι το '75 και αυτή είναι η μόνη πράξη που έχει ως νομιμοποιητικό. Οπότε το σύστημα το κατατάσσει στην κατηγορία '55-'75 και επανυπολογίζει τη βαθμολογία. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.