Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

4Μ vs TiSoft


Stelios.A

Recommended Posts

Χαιρετε. Ετοιμαζομαι να αγορασω ενα απο τα δυο λογισμικα. Αν εχει καποιος εμπειρια ας μου προτηνει ποιο απο τα δυο ειναι καλυτερο συνολικα.

Ειμαι Μηχανολογος Μηχανικος και το προγραμμα το χρειαζομαι για τις κλασσικες Η/Μ μελέτες, μελέτες κατανομής δαπανών κτλ .

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα δουλέυω και τα δυο. Το πακέτο της TiSOFT είναι σαφώς πιο οικονομικό σε σχέση με αυτό της 4Μ. Το ηλεκτρολογικό PanelCAD είναι φανταστικό και πολύ καλύτερο από αυτό της 4Μ. Τώρα για καθαρά μηχανολογικά νομίζω ότι της 4Μ είναι πιο απλό στη χρήση. Η υποστήριξη της TiSoft είναι απίστευτη. -----μήνυμα διεγράφη------------.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως βρήκα μερικά bugs στην Tisoft ειδικά στην ψυχρομετρία. Πάντως το panelCAD νομίζω ότι είναι πράγματι καλύτερο από της 4Μ.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Εγώ με την σειρά μου θελω να ρωτήσω εαν τα προγραμματα της Ti soft που αφορούν υδρευση θέρμανση κλιματισμό ειναι πιο αξιόπιστα απο τα αντίστοιχα της 4μ?Επίσης για ηλεκτρολογικές μελετες ποιο προτείνετε?Πάντως το 4μ ειναι λίγο δύσκολο στην χρήση του οταν το είχα δει σε σεμινάριο!

Link to comment
Share on other sites

To "αξιοπιστο" ειναι μεγαλη κουβεντα. Δεν ειναι κανενα απο τα 2 προγραμματα πιστοποιημενο απο καποιο φορεα ως προς τα αποτελεσματα που βγαζει. Γενικα θελει προσοχη οταν δουλευουμε. Το προβλημα στα λαθη και ειδικα τα χοντροειδη συνηθως ειναι ο χρηστης και η αφηρημαδα του.

 

Αναμεσα στα 2 για ηλεκτρολογικα το Panelcad ειναι συμφωνα με οσους εχουν δουλεψει και τα 2 καλυτερο.

Η θερμανση-Thermocad που δουλεψα μου αρεσε, εχει μερικα ωραια χαρακτηριστικα και ευκολιες. Βεβαια μην περιμενεις να σου κανει μονο του την μελετη.

Τον κλιματισμο-klimacad απο οσο ξερω τον εχει δουλεψει ο GeorgeS, αν δει το θεμα θα πει την γνωμη του.

 

Να προσθεσω οπως ειπε και αλλο μελος πιο πανω την φοβερη υποστηριξη της Ti-Soft. Βρισκεις bug και σε 2 μερες εχουν βγαλει update! Και οποιο αλλο προβλημα εχεις σε βοηθουν. Τα καλα να λεγονται.

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση μου είναι εάν το 4μ όπως επίσης και το panelcad εχουν την δυνατότητα να κάνουν φωτοτεχνία??

 

Παρατηρήσεις:

1. Μην ανοίγετε συνεχώς νέα θέματα για το ίδιο θέμα

2. Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

 

Η ερώτηση μου είναι εάν το 4μ όπως επίσης και το panelcad εχουν την δυνατότητα να κάνουν φωτοτεχνία??Επίσης υπολογίζουν και τα δύο φαντάζομαι διατομή γενικής παροχής πίνακα μετρητή?επίσησ το 4μ σχεδιάζει υποσταθμούς η/ζ νομίζω πωσ δεν περιεχει ετσι??

Link to comment
Share on other sites

Το πανελκαντ δεν εχει φωτοτεχνια. Το 4μ εχει, δεν ξερω αν το πληρωνεις εξτρα. Μπες στις σελιδες των εταιριων να δεις. Υπαρχουν πιο καλες λυσεις για φωτοτεχνια οπως το dialux πχ.

Link to comment
Share on other sites

οχι δεν το πληρωνεις!!αλλα νομιζω ρε παιδια οτι το 4μ δεν σ βρισκει νουμερο παροχης οποτε ειναι ακυρο επισησ το πανελκαντ οι τεχνικεσ του περιγραφες περνανε στη πολεοδομια?πολυ σημαντικο

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

καλη χρονια σε ολους!

θα ηθελα να μου προτεινετε καποια προγραμματα με βαση την εμπειρια σας.

-για τις μελετες ενεργειακης επιθεωρησης: παρολο που εχω ηδη αγορασει ολο το fine και το adapt της 4m τα οποια και χρυσοπληρωσα ενω ειναι ηδη αρκετα δυσχρηστα και παρουσιαζουν πολλα σφαλματα, δεν συμπεριλαμβανουν το ΥΠΕΚΑ που "φροντιζει" για αυτες τις μελετες. τα 1200Ε που ζητα η 4m ειναι υπερβολικα, μιας και ο σχεδιασμος μπορει να γινει απο το fine που ηδη εχω. ποιο προγραμμα ΠΛΗΡΕΣ (φωτοτεχνια κτλ) μπορειτε να μου προτεινετε?

-για τις μελετες φωτοβολταικων: γνωριζετε καποιο προγραμμα που να μπορω να κανω μελετες για φωτοβολταικα και να συμπεριλαμβανει μονογραμικο σχεδιο και ηλιοφανειες ανα περιοχη για σωστη εγκατασταση? (της 4m που επικοινωνισα με την εταιρια δεν ειναι επαρκες, ουτε αξιοπιστο)

-για μελετες τεχνικου ασφαλειας: χωρις να θελω να υποβαθμισω καποια εταιρια θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο προγραμμα, οχι της 4m, ωστε να γινεται πιο γρηγορα η δουλεια μου οσον αφορα το γραφειοκρατικο κομματι (νομοσχεδια, ΦΕΚ κτλ για καθε επιχειρηση)

με εκτιμηση!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.