Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ταύτιση ηλεκτρονικής ταυτότητας και κτιρίου κατά ΚΕΝΑΚ σε κτίριο χωρίς σύσταση.


Recommended Posts

Σε περίπτωση κτιρίου με δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα, για τα οποία δεν έχει γίνει σύσταση, ο ιδιοκτήτης έχει βάλει το ένα στο εξοικονομώ. Στην ηλεκτρονική ταυτότητα "δεν" διαιρούνται στο site οι ιδιοκτησίες ως οριζόντιες, αλλά στο εξοικονομώ ως ανεξάρτητοι ενεργειακά χώροι.

Στο site του εξοικονομώ τσεκάρει μόνο τα τετραγωνικά. Οπότε συμπεραίνω ότι στο εξοικονομώ έχουν προβλέψει ως ιδιοκτησία για την ηλεκτρονική ταυτότητα, το κτίριο κατά την ένοια του ΚΕΝΑΚ?
Το έχει αντιμετωπίσει άλλος;

edit 2
με παραπάνω πειράματα (αυτά έχουν τα ηλεκτρονικά συστήματα), διαπίστωσα ότι πρόθεση του προγράμματος εξοικονομώ είναι να κάνουμε ηλεκτρονική ταυτότητα μόνο στο κτίριο (κατά την έννοια του ΚΕΝΑΚ) που μπαίνει στο πρόγραμμα. Η ερώτησή μου περιορίζεται στο τι επιλέγουμε στην ηλεκτρονική ταυτότητα:

Οικόπεδο χωρίς σύσταση + αδιαίρετη ιδιοκτησία ή λοιπή περίπτωση (σχόλια: διαμέρισμα που μπήκε στο εξοικονομώ) + διηρημένη ιδιοκτησία

Έστειλα email και στο help του εξοικονομώ και στο help της ηλεκτρονικής ταυτότητας.
 

Edited by jedi.Yannis
παράλειψη "δεν"
Link to comment
Share on other sites

Έχω ακριβώς ίδια περίπτωση με σένα @jedi.Yannis.

Η αμοιβή που έχει βγάλει το πρόγραμμα για την ταυτότητα είναι 333€ για 61τμ, είναι μόνο για το διαμέρισμα και όχι για ολόκληρο το κτήριο.

Link to comment
Share on other sites

Από το help desk του εξοικονομώ, μου είπαν ότι τόσο η μεταφορά του ΑΦΜ με 0 στην αρχή, όσο και η περίπτωσή μου για τα ρολόγια της ΔΕΗ σε δύο διαμερίσματα, έχουν bugs και το δουλεύουν οι προγραμματιστές.

από το help της ΗΤΚ λένε ότι αν δεν έχει σύσταση το κάνουμε ολόκληρο. Για το θέμα του κόστους να μιλήσω με τους συνάδελφους στο εξοικονομώ....
Επιμένουν ότι πρέπει να γίνει ΗΤΚ για όλο το κτίριο.

Για το κομμάτι της αμοιβής από το πρόγραμμα (ότι δεν καλύπτει όλο το κτίριο), δεν σχολίασαν κάτι.
Το μόνο φάουλ που έχω δει ακόμα είναι ότι ο έλεγχος της νομιμότητας για να μπει ένας χώρος στο εξοικονομώ, βάζει ν.4495 αρθ.107 παρ1 γίνεται μόνο στο διαμέρισμα. Το ότι κάνουμε τον έλεγχο με ΗΤΚ, θα έπρεπε να ορίζει το εύρος της εφαρμογής ΗΤΚ.

Edited by jedi.Yannis
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι,

Σε ερώτησή μου σε διώροφο κτήριο με δύο ανεξάρτητες κατά ΚΕΝΑΚ οικίες (ισόγειο-α' όροφος) που δεν έχει γίνει ΣΟΙ ενώ έχει γίνει ΠΕΑ για τον α' όροφο στα πλαίσια του Εξοικονομώ μου απάντησαν τηλεφωνικά απο το help Desk ότι απαιτείται ΠΕΑ με δύο επιλογές: ή για όλο το κτήριο ή επιπλέον ένα δεύτερο για το ισόγειο (στη δεύτερη περίπτωση θα ανέβουν στο σύστημα δυο ΠΕΑ), το (ρητορικό) ερώτημα ειναι αν μπορεί να πληρωθεί το extra ΠΕΑ στα πλαίσια των αμοιβών του προγράμματος για την έκδοση ΗΤΚ ή extra από τον ωφελούμενο.

Link to comment
Share on other sites

Το ΠΕΑ είναι πιο πολύ στιγμιότυπο παρά κάτι πάγιο..... "βγάλε τα κουφώματα για επισκευή" 
Ως προς την υποχρέωση ΠΕΑ, ναι μεν οι κατοικίες υποχρεούνται σε έκδοση ΠΕΑ, αλλά όχι για το εξοικονομώ άλλης κατοικίας.... 🤔

Τώρα γιατί το ζητάνε έμεσα μέσω ΗΤΚ και μάλιστα δεν ξέρουμε ποιος πληρώνει, όταν μάλιστα πολλοί τυχεροί πολίτες που έχουν ήδη ΣΟΙ εξαιρούνται από αυτό το έξοδο..... και αυτό δεν ίσχυε στην αρχή. Το δώσανε λόγω γενικής κατακραυγής

ΠΕΑ για όλο το κτίριο είναι προβληματικό. Ρισκάρεις να κλωτσήσει το εξοικονομώ. Νομίζω μέσα στο δίμηνο των ΗΤΚ να κάνουμε troubleshooting του λογισμικού του εξοικονομώ είναι κάπως υπερβολικό....

Αν αφαιρούσαν την ιδιοκτησιακή διαίρεση από την ΗΤΚ και μπορούσες να κάνεις κομμάτι κομμάτι, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς για τις μεταβιβάσεις θες ΗΤΚ για όλη την ιδιοκτησία. Ας γινόταν ο κάθε έλεγχος με ΗΤΚ στο τμήμα του γηπέδου/κτισμάτων ενδιαφέροντος.

Edited by jedi.Yannis
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει  να κάνεις  Σύσταση  ώστε  να προκύψουν και νομικά  τα 2 διαφορετικά διαμερίσματα.

Χωρίς Σύσταση έχεις πρόβλημα Νομιμότητας . Και λόγω διαφοράς  τετραγωνικών  θα σε πετάξει έξω το Εξοικονομώ. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.