Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πληρότητα αρχείων στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων


Recommended Posts

Αγαπητοί Συνάδελφοι καλησπέρα εδώ είμαι στην μέση μάλλον να εκδώσω την πρώτη μου ΗΤΚ, καθώς όμως προχωράω την διαδικασία και "πατάω" το "οριστική υποβολη της οριζοντιας ιδιοκτησιας ..."Το σύστημα με ειδοποιεί ότι πρέπει να "επιβεβαιώσω την πληρότητα των αρχείων". Το κοίταξα και στην "επεξεργασία ιδιοκτησίας" και στο "ανέβασμα εγγράφων", δεν το βρίσκω. Ξέρει κάποιος από εσάς που βρίσκεται το τετραγωνάκι που πρέπει να τικάρω?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν ψάχνεις τον πίνακα check list όπως στις περαιώσεις Ν. 4495 δεν είδα να υπάρχει. Μήπως το μήνυμα είναι απλώς προειδοποιητικό και μπορείς να προχωρήσεις σε οριστικοποίηση;

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά μου αναφέρει κάτι σχετικά με τα ακίνητα τα όποια έχουν και ρύθμιση σε 4178 ή 4495, έχω δηλώσει "πράξεις": Οικοδομική άδεια και μια ρύθμιση με 4495, στις πράξεις πάλι και στο πεδίο το "σχετικό με την ρύθμιση με 4495" επέλεξα το "χωρίς απαίτηση μελ. Στατ. Επάρκειας" και μετά προσπάθησα να κάνω την οριστική υποβολή. Δευτερευόντος στο παράθυρο που μου ανοίγει και αναφέρει τα περί ρύθμισης με 4495 που σου έχω ήδη αναφέρει, γράφει πιο κάτω ότι ο Μηχανικός θα πρέπει να επιλέξει "την πληρότητα των αρχείων", κάπως έτσι. 
Τώρα έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως στις ρυθμίσεις αυθαιρέτων και στην δήλωση που έχω δηλώσει και ρυθμίσει τα αυθαίρετα του ακινήτου αυτού, μήπως εκεί πρέπει να δηλώσω ότι έχω ανεβάσει τα σχετικά δικαιολογητικά, θα το δω πάλι αργότερα. 

Link to comment
Share on other sites

Δες και στο γεωγραφικό εντοπισμό. Πολλοί συνάδελφοι έχουν αναφέρει ότι χρειάζεται κάποια σχετική βεβαίως ταύτιση (κοινός τόπος) των περιγραμμάτων εντοπισμού μεταξύ αυτού της δήλωσης υπαγωγής και αυτού της ΗΤΚ.  Η δήλωση που αναφέρεις στις πράξεις είναι σε κατάσταση υπαγωγής ή περαιωμένη;

Link to comment
Share on other sites

οσο αφορά τον γεωγραφικό εντοπισμό δεν νομίζω να έχω κάνει μεγάλο λάθος, αν πχ αν μια κορυφή ενός οικοπέδου που έχω σημαδέψει στην ρύθμιση δεν συμπίπτει ακριβώς ακριβώς με την ίδια κορυφή του ίδιου οικοπέδου όπως το έχω σημαδέψει στην ΗΤΚ μπορεί να μου εμφανίζει κάποιο λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Το μήνυμα είναι καθαρά πληροφοριακό και δεν κάνει πλήρη έλεγχο των απαιτούμενων. Το μήνυμα σου υπενθυμίζει να κάνεις έναν τελευταίο έλεγχο. Δεν έχει να τικαρεις τίποτα. Καλημέρα καλή βδομάδα! 

Link to comment
Share on other sites

jbosdas να είσαι καλά ευχαριστώ. Εντάξει αλλά επιλογή να κάνω "υποβολή", "οριστική καταχώρηση" δεν μου δίνει. Οπότε οριστική καταχώρηση ιδιοκτησίας πως θα κάνω?

Παραθέτω και ένα στιγμιότυπο οθόνης να δείτε τι μου δείχνει. 

Inked2022-05-23_LI.jpg

Link to comment
Share on other sites

Όμως κάτι σου γράφει και για στατικό έλεγχο. Δες τι ακριβώς έχεις συνδυάσει-συνδέσει με τις δηλώσεις στο πεδίο "πράξεις", σε τι κατάσταση ήταν η δήλωση υπαγωγής, σε ποιο νόμο την έχεις (πχ αν ήταν στο 4178 μήπως έχεις ξεχάσει το ΔΕΔΟΤΑ)

Link to comment
Share on other sites

Δυο προβλήματα μπορώ να εντοπίσω:

1. Ο "τύπος πράξης" που έχεις επιλέξει στην καρτέλα "πράξεις" δεν αντιστοιχεί σε 4495... ;

2. στην καρτέλα "στατικού ελέγχου" η επιλογή "τεχνική έκθεση" δεν αντιστοιχεί στην πράξη αλλά σε κάποια άλλη πράξη πχ άδειες. Προσοχή στα κουλά του συστήματος: επιλέγεις την γραμμή του τύπου πράξης και μετά επιλέγεις τον τύπο στατικού ελέγχου. Όταν δηλαδή θα κάνεις κλικ στις άδειες από κάτω δεν πρέπει να εμφανίζεται στατικός έλεγχος....

(Παρένθεση: Στη γραμμή του "τύπου πράξης" 4495 στην στήλη παρατηρήσεις θα πρέπει να αναγράφεται αν είναι περαιωμένη η δήλωση ή αν είναι έχει εξοφληθεί το 30% καθώς και ο ηλεκτρονικός κωδικός της δήλωσης...)

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Κάτι βρήκα χρειάστηκε να ανατρέξω ξανά στην βοήθεια και την ΗΤΚ να ξαναδώ τις οδηγίες όσον αφορά την ΗΤΚ, τελικά έσβυσα το έτος δίπλα από τον αριθμό οικοδομικής άδειας που το είχα γράψει και κάπως έφτασα να δω ότι πρέπει να πληρωθεί και ένα παράβολο για να εκδοθεί μετά η ΗΤ του ακινήτου, οπότε εντάξει θεωρώ ότι έληξε το θέμα και ευελπιστώ ότι θα προχωρήσει.. ,
.
Μόλις τώρα είδα Pavlos33 ότι μου είχατε γράψει, να σας πω ότι η δήλωση (Ν.4495/17) ήταν περαιωμένη και το πρόστιμο  εξοφλημένο, ενώ ακόμα η δήλωση δεν είχε παλιότερα δημιουργηθεί σε Ν.4178/13.
Και Jbosdas ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, ειλικρινά δεν ξέρω πως κατάφερα να προχωρήσω καλά, είχα δει το παράθυρο που σου έδειξα παραπάνω και μετά στη βοήθεια του συστήματος, πρόσεξα ότι ενώ για το παράδειγμα της βοήθειας, η Μηχανικός που το έφτιαχνε ενώ είχε σαν "πράξη" και άδεια και ρύθμιση με Ν.4495, στην καρτέλα από κάτω σχετικά με στατικό έλεγχο με Ν.4178 ή 4495, δεν επέλεγε κάτι και στην πράξη άδεια, δεν έγραφε το νο άδειας σαν 1234/2005 άλλά σκέτο 1234. Εκανα αυτά τα δύο , πάτησα πάλι οριστική υποβολή και προχώρησε. 
Ευχαριστώ

Edited by Arche
συμπλήρωση,
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.