Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιφάνειες στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων


Recommended Posts

Σχετικά με την επιφάνεια του οικοπέδου ποιο εμβαδόν καταχωρούμε; Το εμβαδον του συμβολαιου, της αδείας, το εμβαδόν του κτηματολογίου ή το εμβαδόν τοπογραφικού σε ΕΓΣΑ;; 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 335
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στις ημερίδες είχαν πει για καταχώρηση επιφάνειας από το πιο πρόσφατο τοπογραφικό . Πχ αν αυτό ήταν από τοπογραφικό αποτύπωσης για μια τακτοποίηση. Στο πεδίο των παρατηρήσεων μπορείς να αναγράψεις προαιρετικά και τις άλλες επιφάνειες (τίτλου, κτηματολογίου κλπ). Κάποια στιγμή είχαν πει ότι θα γίνει διασύνδεση με το σύστημα κτηματολογίου και θα έρχονται τα στοιχεία του οικοπέδου προσυμπληρωμένα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, συνάδελφοι,

έστω ότι μια οικοδομική άδεια προέβλεπε 40 τμ αποθήκη κύριας χρήσης, στον 4495 έχουμε μετατροπή των 40 τμ από κύρια χρήση αποθήκης -> κύρια χρήση κατοικίας. Αυτό πώς μπορεί να καταχωρηθεί στην καρτέλα επιφάνειες; Αν ορίσω -40 τμ κύρια χρήση στην ΟΑ και +40 τμ κύρια χρήση στον 4495, τότε θα καταλήξω με 0 τμ χώρους κύριας χρήσης. Αν πάλι, αφήσω και στις 2 εγγραφές των 40 τμ χωρίς πρόσημο, θα έχω 80 τμ κύριας χρήσης που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

Ευχαριστώ!

Edited by Jakob
Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, ppanag said:

Νομίζω το ορθότερο είναι: 40 τ.μ. από άδεια και 0 στον 4495 με παρατήρηση αλλαγή χρήσης από κύρια σε κύρια.

Οπότε λέτε μια παρατήρηση στο πεδιό "σχόλιο" τής εγγραφής του 4495 αρκεί.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Μια πρόταση για συστημική καταχώρηση θα ήταν να βάλεις μηδέν τ.μ στην γραμμή της δήλωσης υπαγωγής στην καρτέλα επιφάνειες. Στην ενότητα "χρήσεις" θα βάλεις τα 40 τμ με χρήση κατοικίες και στην τεχνική περιγραφή θα αναφέρεις ότι βάσει της τάδε δήλωσης ρυθμίστηκε αλλαγή χρήσης από ΚΧ (αποθήκη) σε ΚΧ (κατοικία) χωρίς μεταβολή επιφάνειας και θα επισημάνεις ότι η καταχώρηση επιφάνειας στην γραμμή που αντιστοιχεί στην πράξη της υπαγωγής, καταχωρείται μηδενική για συστημικούς λόγους.  Αρνητική επιφάνεια θα έπρεπε να βάλεις σε έναν Η.Χ (βάσει Ο.Α) ο οποίος κλείστηκε και τακτοποιήθηκε. 

edit: Mόλις είδα ότι είχε απαντήσει πιο πριν ο συνάδελφος ppanag

Edited by Pavlos33
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Στην περίπτωση που ΟΑ προέβλεπε 40 τμ ΚΧ (αποθήκη) κι εγώ με τον 4495 είχα αλλαγή από ΚΧ (αποθήκη) -> Βοηθητική Χρήση με ίδια τμ, πώς θα έκανα τις εγγραφές;

ΟΑ:     ΚΧ:  40 τμ

4495: ΚΧ: -40 τμ ΒΘ: 40 τμ

 

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν και το ερώτημα θα ενδιέφερε την ενότητα ρυθμίσεων Ν. 4495,  ποια η έννοια αλλαγής χρήσης από κύριο χώρο σε βοηθητικό χώρο; Όταν η χρήση αλλάζει, εννοείται η κύρια χρήση. Οι βοηθητικές χρήσεις επικουρούν μια κύρια χρήση και δεν την αλλοιώνουν υπό την πολεοδομική έννοια. Πχ έχουμε μια κατοικία με υπόγεια αποθήκη και θέση στάθμευσης. Η χρήση παραμένει κατοικία με τα παραρτήματα και παρακολουθηματά της. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Έχουμε ακίνητο που στην οικ. άδεια περιγράφεται σαν ένα κατάστημα, αλλά στη σύσταση οριζόντιων έχουν χωριστεί τρία. Το ένα κατάστημα που μας αφορά έχει τακτοποιηθεί ως διαφορετική διαμερισμάτωση.

Το ερώτημά μου είναι πώς δηλώνω στην ΗΤΚ τις επιφάνειες ανά πράξη, εφόσον στην άδεια περιγράφεται μόνο το συνολικό εμβαδό του ορόφου, μαζί με κλιμακοστάσιο/κοινόχρηστους χώρους+ κατάστημα. Ξεχωριστά τα τ.μ. για κάθε κατάστημα αναγράφονται μόνο στο πίνακα χιλιοστών καθώς και η αναλογία κάθε ΟΙ στα κοινόχρηστα. Επίσης πρέπει να καταχωρίσω και το εμβαδό των κοινόχρηστων στην ΟΙ μου?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.