Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Ναι @ChristinaK και τον μετράει κανονικά στα τμ της οριζοντιας.

Αυτό  είναι  το ένα σκέλος της ερώτησης. 

Για το δεύτερο κάποια άποψη?Όταν θα βάλω την τακτοποίηση  δλδ στην Ταυτότητα  θα περάσω τμ η οχι εφόσον η αδεια γράφει 100 (όλος ο όροφος) η σύσταση γράφει 90 για την ΟΙ  και εγώ μετράω 97 τμ όλο τον όροφο(κλιμακοστασιο κχ βάσει συστασης) και 90,6 μετράω την ΟΙ , μαζί με τον φωταγωγο πάντα.(κλίνω  στο 0,6τμ να βάλω)

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 348
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

23 ώρες πριν, Elounda said:

Καλημέρα Δημήτρη. Το ερώτημα έχει να κάνει  τον φωταγωγο τον περνάω σαν λοιπούς χώρους? Δεν έχει κλείσει ο φωταγωγος.Επισης επειδή κάνω τακτοποιηση σαν προ 1975 η αδεια γράφει  100 συνολικά ανά όροφο μετρώντας κλιμακοστασια φωταγωγος κτλ (φυλλο αδειας) εγώ έχω συνολικά 97 τμ .Η οριζόντια  ιδιοκτησία σύμφωνα με την σύσταση είναι  90. Εγώ την μετράω  90,6. Η τακτοποιηση έγινε  γιατί  έχει χαθεί  ο φάκελος  και επειδή είναι  προ 1975 ώστε να αποφύγουμε την ανασύσταση αλλά και για είμαστε σίγουροι για πας ενδεχόμενο. Το θέμα είναι στο σύστημα  γράφω την Ο.Α τι χώρους  θα περάσω σαν τμ.

Ομοίως  γράφω την τακτοποίηση  θα περάσω  μηδενικά νούμερα  και απλά θα περιγράψω?

Αν έχει χαθεί ο φάκελος, προφανώς ρυθμίζεις σαν ακίνητο που δεν έχει Ο.Α και δεν αναφέρεις τίποτα για ο.α, ούτε καταχωρείς κάτι που να σχετίζεται με αυτή. Στα πλαίσια της τακτοποίησης θα λάβεις Υ.Δ του ιδιοκτήτη, ότι στο ακίνητο δεν έχει εκδοθεί Ο.Α. Επομένως η μόνη διοικητική πράξη που θα περάσει στην ΗΤ είναι η τακτοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33 δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Υπάρχει Ο.Α που αναφέρεται στα παλιά συμβόλαια (2006 συσταση) καθώς και φύλλο αδείας ασε που εγείρει νομικά θέματα η απόκρυψη της Ο.Α. Εγω     επειδή είναι προ 1975 κάνω μονο κατόψεις + βεβαιωση απώλειας φακέλου στην ταυτότητα και είμαι καλυμένος βάσει των δαικιολογητικών που απαιτεί ο νόμος.Το ερώτημα είναι πως τα περνάω μέσα οταν δηλώσω τους χώρους

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Aν είναι έτσι θα πρέπει να γίνει ανασύσταση. Δεν μπορείς να βάζεις "ΟΧΙ" στην Ο.Α και να αναφέρεις Ο.Α, εκτός και αν εμπίπτει στις περιπτώσεις του παραρτήματος Α.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μα από που προκύπτει ότι πρέπει να γίνει ανασύσταση?Δεν νομίζω να υπάρχει υποχρέωση. 

Σύμφωνα με το άρθρο  54 παράγραφο 1α  δεν υποβάλλω τίποτα πέραν της βεβαίωσης απώλειας από υδομ οσο αφορα σχέδια κτλ .Επισης σαν προ 75 η τακτοποιηση δεν ζητάει τίποτα τον φάκελο αδειας @Pavlos33

Τέλος στο άρθρο  83 εφόσον είμαι πριν το 83 και εκεί το αναφέρει. Εγω έχω μικρή διαφορά με την συσταση <2% στα τμ.Απλα κάνω τακτοποιηση για ασφάλεια 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα.

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί το ερώτημα.

Αν έχω μια οριζόντια ιδιοκτησία Αποθήκη υπογείου χτ.μ. και είναι ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία τα τ.μ. τα καταχωρώ στη βοηθητική χρήση επειδή είναι υπόγειο εκτός σ.δ. κατά την οικ. άδεια? Δηλαδή θα έχουμε ένα πιστοποιητικό που θα αναφέρει ανεξάρτητη ιδιοκτησία με 0τ.μ. κύριας χρήσης και χ τ.μ. βοηθητικής? παρόλο που αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Εχω περίπτωση διαμερίσματος ορ. ιδ/σία, που στην άδεια φαινόταν ως τρία διαμερίσματα. Η σύσταση συμφωνεί με την πραγματικότητα. Τακτοποίησα την ασυμφωνία, ως διαφορετική διαμερισμάτωση. Στην ταυτότητα όμως πως θα το δειξω; Στην επιφάνεια της άδειας τι τετραγωνικά θα βάλω; Στην επιφάνεια της τακτόποιησης τι; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

 ειχες στην αδεια τρια διαμερισματα

Εγινε συσταση και συμβολαιο για ενα.

Εκανες ΔΔ. -σωστα

Βαζεις το εμβαδον του συμβολαιου.

Αυτο γραφεις και στο Ε9 και στο κτηματολογιο και στο ΤΑΠ.

Για τα τμ.,

 Μια ΟΙ εχεις, δεν μπορεις να γραψεις τρια εμβαδα.

Αρα, βαζεις τα τμ. της τακτοποιησης

και στις παρατηρησεις γραφεις οτι εγινε η εξης  τακτοποιηση...λογω ΔΔ και το εμβαδον ειναι.....τμ

Αυτη ειναι η γνωμη μου.

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,κατά την γνώμη μου,τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά:

στις επιφάνειες της άδειας  συμπληρώνεις τα 3 ξεχωριστά διαμερίσματα της άδειας,το καθένα με την επιφάνεια του βάσει της εγκεκριμένης κάτοψης της άδειας (ζητά επιφάνειες οικοδομικής άδειας,ασχέτως του τι κατασκευάστηκε τελικά και πώς διαχωρίστηκε κατά την Σύσταση οριζοντίων).

Στις επιφάνειες της τακτοποίησης:

-Αν ταυτίζεται η επιφάνεια του διαμ/τος με το άθροισμα των τριών παραπάνω επιφανειών(άδειας),θα συμπληρώσεις 0,ώστε στο σύνολο επιφάνειας που προκύπτει για το διαμέρισμα,να έχεις το πραγματικό εμβαδόν του διαμ/τος.

Παράδειγμα:η άδεια εμφάνιζε το Δ1 (20 τ.μ.),το Δ2 (30 τ.μ.) και το Δ3(20 τ.μ.).

Συμπληρώνεις 3 σειρές:

Δ1-20

Δ2-30

Δ3-20

Στην πραγματικότητα υπάρχει το Δ (70 τ.μ.).

Στην τακτοποίηση συμπληρώνεις για το Δ--> 0.

Στο σύνολο έχεις (20+30+20)=70 τ.μ. που είναι το σωστό εμβαδόν του Δ.

*Αν δεν υπάρχει ταύτιση εμβαδού μεταξύ άδειας και πραγματικότητας,για μεγαλύτερο εμβαδόν του Δ,θα συμπληρώσεις στην γραμμή της τακτοποίησης τα επιπλέον τ.μ.,π.χ.Δ=71 τ.μ.,συμπληρώνεις +1-αντίστοιχα για μικρότερο εμβαδό π.χ.Δ=68 τ.μ.,στην γραμμή τακτοποίησης (-)2τ.μ.(αρνητικό).

Το ζητούμενο είναι στο σύνολο επιφανειών να προκύπτει  η πραγματική επιφάνεια του διαμ/τος.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ChristinaK, έτσι θα ήταν τα πράγματα το 2010, όταν πρωτοεμφανίστηκε η ΗΤΚ.

Όμως, δυστυχώς, αμέσως μετά οι φωστήρες ανακάλυψαν ότι οι "ΝΟΜΙΜΕΣ καταγραφές κατάστασης" στη χώρα θα ήταν πολύ μικρό ποσοστό της συνολικής ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ. Και αποτύπωση μικρού ποσοστού δεν έχει νόημα...

Οπότε μπήκε μπροστά η γραμμή της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ και μετά η γραμμή της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, δηλαδή πρώτα ο συμβολαιογράφος και μετά ο μηχανικός, ώστε να υπάρξει αποτύπωση μεγάλου ποσοστού του δομημένου χώρου.

Έτσι, σύμφωνα με τον ισχύοντα σήμερα σκοπό της ΗΤΚ, η αυτοτελής διηρημένη ιδιοκτησία που θα γραφτεί στην πρώτη σειρά είναι το ενιαίο διαμέρισμα, στη δεύτερη το άθροισμα των επιφανειών των συνιστώντων αυτή μερών κατά την άδεια και στην τρίτη οι τυχόν τακτοποιήσεις σε αυτή. Σήμερα οι δύο τελευταίες μπορεί να είναι και 0 αλλά ειδικά για τη δεύτερη, δεν ξέρουμε μέχρι πότε ...

Στη συνέχεια, μετά τη συμπλήρωση της ΗΤΚ, αυτή θα ενημερώνεται με τυχόν άδειες που θα εκδοθούν ή/και θα τροποποιείται αν τροποποιηθεί η ίδια η ιδιοκτησία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.