Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιφάνειες στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων


Recommended Posts

Αυτό σκέφτομαι να κάνω παρ'όλο που δε θα συμφωνεί με το ΔΚ. Έχω υποβάλλει το ερώτημα και στο ΤΕΕ και περιμένω απάντηση, αν λάβω θα ενημερώσω. Ευχαριστώ για την απάντηση

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 348
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

καλησπέρα σας

περί τμ που θα αναγραφούν στην ΗΤΑΚ.: 

εχω ενα οικόπεδο με διώροφο κτίριο (διατηρητέο προ 1900) με κεραμοσκεπή  χωρίς σύσταση 100τμ ισόγειο κ 120τμ όροφος.  στο ακίνητο έχει εκδοθεί μικρής κλίμακας (2017) μόνο για εξωτερικά επιχρίσματα και τα εμβαδά που αναφέρονται σε αυτή είναι τα ανωτέρω. 

η στέγη α ορόφου /κτηρίου είναι κεραμοσκεπή και σε ενα τμήμα υπάρχει ενα βατό δώμα . στο δώμα αυτό καταλήγει ξύλινη παλαιά κλιμακα απο τον α ΄ όροφο. επομένως εχω μια αποληξη εμβαδου 2τμ και ύψους 1,80μ(ίσα δηλαδή για τη διέλευσή προς δώμα) 

το κλιμακοστάσιο προς δώμα δεν αναφέρεται ως εμβαδόν στην ΕΕΔΜΚ  αλλά εμφανίζεται σε όψεις και τομές (δεν υπερβαίνει επιτρεπόμενο ύψος ) και αναφέρονται μόνο τα εμβαδά ισογείου και α ορόφου σε τοπογραφικό. (δεν είχαν κατατεθεί κατόψεις στην ΕΕΔΜΚ αλλά ειχαν υποβληθεί στην αρχαιολογια και ΣΑ ) 

( η απόληξη προυπάρχει του 1952 . )

Ερώτηση: τώρα στην ΗΤΑΚ , να βάλω το εμβαδόν της απόληξης στις επιφάνειες Β.Χ. παρ όλο που δεν αναφέρεται πουθενά (σε αδεια δόμησης)? να κάνω και κάτοψη στεγών και δώματος με εμβαδόν της απόληξης  ? 

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων . 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,νομίζω ότι δεν πρέπει να σ απασχολεί ότι το δώμα δεν εμφανίστηκε (σε κάτοψη) σε μια εεμκ για επιχρίσματα όψεων,κι εφόσον μιλάμε για νομίμως υφιστάμενη κατασκευή ,συμπληρώνεις και την κάτοψη στέγης-δώματος με τις επιφάνειες που μετρησες,για πληρέστερη καταχώρηση του ακινήτου.

Edited by ChristinaK
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζεταιε σε διώροφο κτίσμα έχουμε στο ισόγειο αποθηκευτικό χώρο και κλειστό κλιμακοστάσιο ανόδου προς τον Α' όροφο (κατοικία) το οποίο συνεχίζει και ως προς το δώμα. Στην ΗΤΚ στις επιφάνειες η επιφάνεια του κλιμακοστασίου πως θα αναλυθεί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να διευκρινήσεις, αν στο ακίνητο υφίσταται πράξη σύστασης οριζόντιων ιδιοκτησιών, διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα απαιτηθεί ξεχωριστή Η.Τ για τους κοινόχρηστους χώρους.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους,

Για έκδοση ΗΤΚ σε υπόγεια θέση στάθμευσης με χιλιοστά. Στο tab επιφάνειες μήπως πρέπει να  γίνεται καταχώρηση της επιφάνειας και στο πεδίο ''Κλειστές Θέσεις Στάθμευσης (τ.μ.)'' και στο  πεδίο ''Χώροι βοηθητικής χρήσης (τ.μ.)'' ; 

Στην περίπτωση που καταχωρηθούν τα τ.μ. μόνο στο πεδίο  ''Κλειστές Θέσεις Στάθμευσης (τ.μ.)'':

1) Εμφανίζει την παρατήρηση: ''Το άθροισμα των επιφανειών Κύριας και Βοηθητικής Χρήσης της καρτέλας «Επιφάνειες» πρέπει να ισούται  με το άθροισμα των επιφανειών της καρτέλας «Χρήσεις»''

2) Δεν εμφανίζει απαίτηση ανάρτησης κάτοψης. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα σας,

Σε Ο.Ι. που ελέγχω για ΗΤΚ και μεταβίβαση, διαπιστώνω ότι ενώ η κάτοψη ορόφου της άδειας (1970) ταυτίζεται με την κάτοψη της σύστασης ως προς το συγκεκριμένο διαμέρισμα, η επιφάνεια διαμ/τος που αναγράφεται μέσα στην κάτοψη της άδειας είναι μεγαλύτερη από την επιφάνεια του πίνακα χιλιοστών και των τίτλων κατά 2,90τ.μ. που δεν καλύπτονται κατά τι από την απόκλιση του 2%. Από την αποτύπωση προκύπτει ότι η ορθή επιφάνεια είναι της άδειας, πέραν των αποκλίσεων έως 5% δύο διαστάσεων και μιας επέκτασης στον κοινόχρηστο διάδρομο -όμοια σε όλους τους ορόφους- που θα τακτοποιηθούν και θα γίνει μονομερής τροποποίηση της σύστασης.

Η κανονική οδός είναι η τροποποίηση της σύστασης με συναίνεση του 100% των συνιδιοκτητών, πρακτικά ανέφικτη λόγω του μεγέθους της πολυκατοικίας. Η συμβολαιογράφος του αγοραστή θεωρεί ανυπέρβλητο το πρόβλημα. 

Πως θα μπορούσα να αιτιολογήσω που "χάθηκαν" τα 2,90τ.μ. ώστε να γίνει δεκτό από συμβολαιογράφο και υποθηκοφύλακα; Έχετε αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα και πώς;

 

Link to comment
Share on other sites

Αν ισχύουν οι προϋποθέσεις του άρθ.98, παρ.7 τότε γίνεται μονομερής τροποποίηση της σύστασης. Δεν έχω καταλάβει αν ρωτάς αυτό, ή πως θα περάσεις την απομειωμένη επιφάνεια στην ταυτότητα. Αν εννοείς και αυτό τότε προφανώς θα προσθέσεις στην αρχική επιφάνεια τα 2,90 τμ.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Η επιφάνεια της άδειας είναι 116,70τ.μ. και ορθά υλοποιημένη, πλην των παραβάσεων που περιέγραψα που προσθέτουν περίπου 1,80τ.μ. στα 116,70τ.μ. Η διαφορά των 2,90τ.μ. που αναφέρω, προκύπτει από τη σύσταση, όπου ενώ η κάτοψη είναι ίδια ως προς τα όρια του διαμ/τος με αυτήν της άδειας, η αναγραφόμενη επιφάνεια  στον πίνακα χιλιοστών και στους τίτλους είναι 113,80τ.μ. Δηλαδή δύο όμοιες κατόψεις παράγουν διαφορετική επιφάνεια.  Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα απομείωση της επιφάνειας της άδειας. Εν ολίγοις πάσχει η σύσταση. 

Καμμιά ιδέα για το πως μπορεί να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να μην τεθεί το διαμέρισμα εκτός πώλησης;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.