Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χρήσεις στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων


Recommended Posts

σύμφωνα με τα παραπάνω και στο κτίριο που λέτε, εγώ ξεκάθαρα πια τα κοινόχρηστα κλιμακοστάσια πολυκατοικίας, σκάλες και διαδρόμους, θα τα έβαζα σαν χώρους βοηθητικής χρήσης, αφού ξεκάθαρα η νομοθεσία το αναφέρει πια ότι "κλιμακοστάσια", "διάδρομοι κτριίων" άρα ο κοινόχρηστος διάδρομος μιας πολυκατοικίας που συνενώνεται με την σκάλα θα τα καταχωρούσα σαν βοηθητικούς χώρους. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@ArcheΣτις χρήσεις έχει κάποια επιλογή να βάλεις βοηθητικούς χώρους; 

Δες στα προηγούμενα ποστ, τι αναφέρεται.

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33 η χρήση είναι κατοικία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δηλώνεται η επικρατούσα χρήση στον όροφο.

Δηλαδή σε μια πολυκατοικία με διαμερίσματα, που στο υπόγειο έχουμε ΘΣ, λεβητοστάσια και αποθήκες, τότε η χρήση είναι "κατοικία" και στο υπόγειο.

Για να επιλέξω αποθήκευση θα πρέπει να έχω κτίριο με επαγγελματικές αποθήκες από την άδεια και όχι διαμερίσματα κατοικιών με αποθήκες στους βοηθητικούς χώρους.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πριν, Pavlos33 said:

@ArcheΣτις χρήσεις έχει κάποια επιλογή να βάλεις βοηθητικούς χώρους; 

Δες στα προηγούμενα ποστ, τι αναφέρεται.

Το κοίταξα Συνάδελφε Παύλο και το αρχικό ερώτημα της Roukat. Εγώ βλέπω πως στο "επιφάνειες" το δηλώνεις.  Και μπορείς να δηλώσεις και χώρους κύριας και βοηθητικής και λοιπούς χώρους ακόμα. Συμφωνα με τους ορισμούς που αναφέρθηκαν παραπάνω φαίνεται πως το κλιμακοστάσιο πια θεωρείται βοηθητικός χώρος. 
Αυτά.
Ακόμα στο "χρήσεις" που αναφέρατε εκεί μια περιγραφή μόνο με λίγες λέξεις μπορείτε να γράψετε.-
Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

Εμείς μιλάμε για την ενότητα "χρήσεις". Αναφέρεται ότι σε αυτή την ενότητα η επιλογή γίνεται με βάση τις χρήσεις του κτιριοδομικού κανονισμού (δες το πτυσσόμενο μενου που εμφανίζεται) και καταγράφονται ανά όροφο. Δεν έχεις κάπου να εντάξεις βοηθητικές χρήσεις στην προαναφερθείσα ενότητα.

Link to comment
Share on other sites

Υπόγεια (ημιυπόγεια) αποθήκη πολυκατοικίας με ΓΟΚ73, συνενώθηκε με την όμορη της (ιδίου ιδιοκτήτη) και άλλαξε χρήση σε χώρο γραφείων.  Ρυθμίστηκε με 4495 και τώρα πάει για μεταβίβαση.

Στις χρήσεις ζητάει χρήσεις του Κτιριοδομικού. Άρα θεωρώ οτι μιλάμε για την "επικρατούσα χρήση". Θεωρώ δηλαδή ορθή καταγραφή την "κατοικία".

Δεν ξέρω γιατί, αποφάσισα να κάνω ένα ερώτημα στο τεε και προς έκπληξή μου, μου απάντησαν πως πρέπει να επιλεγεί η χρήση κτιριοδομικού που αντιστοιχεί στην ιδιοκτησία, δηλαδή "γραφεία"...

αρα για αποθηκη υπογείου "αποθηκευση", για καταστήματα "εμπόριο", για συνεργείο "βιομηχανια"...

συμφωνούμε?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Οι οδηγίες λένε ότι η χρήση στην ενότητα "χρήσεις" αντιστοιχίζεται ανά όροφο και όχι στην μεμονωμένη ιδιοκτησία. Αφού δίνουν απαντήσεις ας τις τεκμηριώσουν για το πως θα προκύπτει χρήση "γραφείο" ενώ στο υπόγειο η χρήση είναι βοηθητική και άρα θα πρέπει να επιλεγεί η επικρατούσα του κτιρίου καθώς ο κτιριοδομικός στο άρθρο 3 περιλαμβάνει τις κύριες χρήσεις, όπου τις ίδιες περιλαμβάνει και το πτυσσόμενο μενού της ενότητας.

Η "αποθήκευση" του κτιριοδομικού, αφορά κύρια χρήση. Το υπόγειο του κτιρίου, έχει βοηθητικές χρήσεις. Πχ μια εμπορική αποθήκη (αυτοτελές κτίριο) θα υπάγονταν στην χρήση αποθήκευσης του κτιριοδομικού. Δεν μπορώ να βρω λογικό συνειρμό στην απάντηση που έλαβες από το ΤΕΕ.

 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς με ανώνυμες απαντήσεις του ΤΕΕ δεν βγαίνει άκρη και δεν μπορούμε να βασιστούμε. ΄Αυτή τη χρονική στιγμή, η ΗΤ είναι ένα απέραντο "τζογάρισμα" που ο καθένας από εμάς  ερμηνεύει (εύλογα αφού δεν υπάρχει καμία επίσημη ερμηνευτική εφαρμογής) όπως κρίνει. Έχει φανεί από τους 2 πρώτους μήνες υποχρεωτικής εφαρμογής της ΗΤ ότι φτιάχτηκε μια εφαρμογή πρόχειρη, χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό να καλύψει στοιχειώδεις περιπτώσεις που όλοι ήξεραν (ή όφειλαν να ξέρουν) ότι θα κληθεί να υποδεχτεί. Αποτέλεσμα είναι να προτείνουν συνεχώς "συστημικές" παρακάμψεις. Στο δικό σου ερώτημα, με τα ως τώρα που μπορούμε να αντιληφθούμε, δεν συμφωνώ με την απάντηση που σου δόθηκε.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.