Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΗΤΚ: Οδηγιες απο το ΤΕΕ Μαγνησιας


Recommended Posts

Διευκρινήσεις αναφορικά με τον τρόπο έκδοσης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, εξέδωσε το Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας του ΤΕΕ.

 

https://news.b2green.gr/19532/ηλεκτρονική-ταυτότητα-κτιρίου-οδηγί

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουν απολύτως ουδεμία νόμιμη εφαρμογή καθόσον αποτελούν απλώς "συστάσεις" φορέα μη έχοντος το δικαίωμα "νομοθέτησης" και τίποτα περισσότερο!!! Κατάντια...

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όχι απλά κατάντια, δεν επιτρέπεται να λέει αυτά

"Ο μηχανικός δίνει στο συμβολαιογράφο και τα δύο pdf (προς έκδοση αδείας και προς ρύθμιση)."

ένας φορέας μηχανικών σε μηχανικούς.

Να διαβάσουν οι συνάδελφοι εκεί στο ΠΤ ΤΕΕ ποιος είναι ο κατά νόμο σκοπός της ΗΤ (άρθρο 4, ν.3843/2010) και που κατάντησε σήμερα με όμοιες οδηγίες για να εξυπηρετηθούν άλλοι. Μάλιστα δίνοντας όλες τις ευθύνες παραβίασης του νόμου στο μηχανικό προκειμένου να κάνουν οι συμβολαιογράφοι τη δουλειά τους όπως θέλουν (πάντα με ένα συμβολικό τίμημα).

Και μετά κρίνουμε τον ιδιώτη που παρανομεί και δεν σέβεται τον μηχανικό ...

 

Καλημέρα σε όλους.

Edited by kan62
  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν φταίνε Θεόδωρε αυτοί... Εμείς φταίμε... Εμείς (με την ευρεία έννοια) που δεν παίρνουμε τα "κωλόχαρτα" που εκδίδουν και δεν τους τα τρίβουμε με ένα εξώδικο κ.λπ. στη μούρη τους... Εμείς, ανεχόμενοι τέτοιες "οδηγίες" σκάβουμε τους λάκκους μας ιδίοις χερσί!!!!

Γιατί δεν τολμάμε "να κατεβάσουμε τα μολύβια" και να κάνουμε μια ωραιότατη αποχή διάρκειας έως ότου ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο...

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση πάντως του υπουργείου στις οδηγίες του ΤΕΕ :

Τέλος, επισημαίνεται ότι η ορθή τήρηση των προαναφερομένων διαδικασιών από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, τα οποία έχουν και την αναλογούσα ευθύνη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση, τόσο της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν εφ’ εξής, όσο και των συνεπειών τους, μεταξύ των οποίων αναφέρουμε ενδεικτικά την αναστολή επιβολής κυρώσεων, τη δυνατότητα μεταβίβασης, τη δυνατότητα λήψης άδειας λειτουργίας, ή την τυχόν οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση.

δίνεται ακριβώς κάτω από τις δικές του οδηγίες για το θέμα :

Η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματων δικαιωμάτων σε ακίνητα με αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις, τα οποία βρίσκονται εντός παραδοσιακών οικισμών, εντός παραδοσιακών τμημάτων πόλεων καθώς και εντός περιοχών που υπάγονται σε καθεστώς προστασίας υπό τις διατάξεις του ν.3028/02, μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την υποβολή των δικαιολογητικών της περίπτωσης α της παρ.2 στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ και την καταβολή ποσοστού 30% του συνολικού ποσού του προστίμου και προ της υποβολής των σχετικών αιτήσεων για την εξέταση της υπαγωγής των δηλωθεισών αυθαιρέτων κατασκευών από το αρμόδιο κατά περίπτωση όργανο, επιτροπή ή τυχόν υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ. Την υποχρέωση δε ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναλαμβάνει ο νέος κύριος, με ειδική μνεία στο σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο.

 

Υπαγωγές, η διαδικασία των οποίων έχει περαιωθεί με προγενέστερες του ν.4495/17 διατάξεις (ν.4014/2011, ν.4178/2013, κλπ), καθώς και μη ολοκληρωμένες υπαγωγές, οι οποίες ωστόσο δεν μεταφέρονται στον ν.4495/17 και θα περαιωθούν σύμφωνα με τις προγενέστερες διατάξεις και διαδικασίες, δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 116 του ν.4495/17 και δεν εξετάζονται βάσει των προβλεπόμενων από την εν λόγω διάταξη διαδικασιών. Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες δεν νομιμοποιούνται  να ζητούν την εφαρμογή της νέας διαδικασίας (ν.4495/17) για τις εν λόγω πράξεις. Ακολούθως, οι ατομικές διοικητικές πράξεις που αφορούν υπαγωγές, η διαδικασία των οποίων είτε έχει περαιωθεί, είτε δύναται να περαιωθεί σύμφωνα με τις προγενέστερες του ν.4495/17 διατάξεις και εντός των προβλεπομένων από αυτές προθεσμιών που εξακολουθούν να ισχύουν, καθώς και τα σχετιζόμενα με αυτές εμπράγματα δικαιώματα, δεν χωρούν αμφισβήτηση ως προς την εγκυρότητα τους.

 

 

 

 

Edited by kan62
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.