Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Τι να κάνουμε Ιάσονα; Μηχανικοί είμαστε, μας δώσαν αυτό το παζλ για 'μανιουαλ' που λες κ εσύ, βαλθήκαμε να το λύσουμε. Ε νομίζω 5 χρόνια μετά φτάσαμε στις γωνίες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλέ μου φίλε, το ένα δεν αναιρεί το άλλο.... Ακόμα και στα παζλ, οφείλουμε να κάνουμε τη ζωή μας εύκολη!!!

 

Υ.Γ. Κι όχι σαν τον κόπανο τον συμβολαιογράφο τις προάλλες, που έβαλα πελάτη μου να του ζητήσει αντίγραφο του πίνακα κατανομής χιλιοστών! Τι το απλό; Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Ξέρεις τι ζήτησε ο βλαξ;

Θέλω λέει μια εξουσιοδότηση από τον μηχανικό προς τον ιδιοκτήτη ότι, χρειάζεται το αντίγραφο του ΠΚΧ... Την στείλαμε! Θέλω λέει στη συνέχεια αντίγραφο της εξουσιοδότησης του μηχανικού από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ότι, θα υπάγει το ακίνητο στο νόμο τάδε.... Την στείλαμε! Θέλω ένα αντίγραφο των τίτλων του ιδιοκτήτη.... Το στείλαμε! Τώρα θέλω 8 ευρώ και θα σας στείλω το αντίγραφο με courier... Τα στείλαμε! Eίναι ή δεν είναι μαλάκ@ς με περικεφαλαία;

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κάποιος αν τα σχεδιαγράμματα της οικοδομικής άδειας (του αρχείου της Πολεοδμίας) είναι δημόσια έγραφα; Σε κάποιες πολεοδομίες ζητούν εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη προς το μηχανικό για την παραλαβή των αντιγράφων. Επίσης σήμερα μου έτυχε συμβολαιογράφος που είπε πως τα σχεδιαγράμματα της σύστασης δεν είναι δημόσιο έγραφο και πως μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει αντίγραφο. Υπάρχει κάποιος σχετιός νόμος;  

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα, σε ιδιοκτησία όπου έχει προηγηθεί ρύθμιση με τον 4495 και έχουν αλλάξει οι όψεις αλλά δεν απαιτούνταν στα δικαιολογητικά στα αυθαίρετα, χρειάζεται για την ταυτότητα να κάνω και τις όψεις σωστά?

Εννοώ είναι υποχρεωτικό να 'δημιουργήσω' όλα τα σχέδια, ανεξαρτήτως αν ήταν προαπαιτουμενα από τα αυθαίρετα, δεν ανεβάζω μόνο ότι έχω.

Ή σε άλλη περίπτωση όπου έχω κατηγορία 1 προ 55 πχ και έχουν αλλάξει τα πάντα, θα πρέπει να κάνω εξ'αρχής όλα τα σχέδια σωστά?

Link to comment
Share on other sites

35 λεπτά πριν, patty said:

χρειάζεται για την ταυτότητα να κάνω και τις όψεις σωστά?

Όχι.

Παράθεση

Ή σε άλλη περίπτωση όπου έχω κατηγορία 1 προ 55 πχ και έχουν αλλάξει τα πάντα, θα πρέπει να κάνω εξ'αρχής όλα τα σχέδια σωστά?

Όχι, μόνο κατόψεις.
"Σε περίπτωση που η υφιστάμενη κατάσταση δεν προκύπτει από τα σχέδια που συνοδεύουν τις εκδοθείσες πράξεις, εκπονούνται και υποβάλλονται νέα σχέδια αποτύπωσης κατόψεων αρχιτεκτονικών".

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Συνάδελφοι έχω προχωρήσει στη ρύθμιση ν.4495 οριζόντιας ιδιοκτησίας με κάποιες υπερβάσεις δόμησης και αλλαγή διαρρύθμισης κάτοψης. Εφόσον αποτυπώσω και αναφέρω την αλλαγή στη διαρρύθμιση της τρέχουσας κατάστασης στον ν.4495, πριν τη σύνταξη ΗΤΚ, οφείλω να ενημερώσω την πολεοδομική άδεια, η αυτό ισχύει μόνο στις περιπτώσεις όπου η αλλαγή διαρρύθμισης δεν έχει αναφερθεί στον ν.4495?  Επίσης αν προχωρήσω σε ενημέρωση υποβάλλω την κάτοψη του ν.4495 η συντάσσω καινούρια? 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον, στα σχέδια της δήλωσης Ν. 4495 έχεις αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση  δεν έχεις άλλη υποχρέωση. Ανεβάζεις την κάτοψη της περαιωμένης δήλωσης.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παύλο σε ευχαριστώ πολύ, το ίδιο θα ίσχυε και μετά από μία έκδοση ΕΕΔΜΚ για αλλαγή διαρρυθμίσεων ? Μπορούμε και σε αυτήν την περίπτωση πριν την ΗΤΚ να μην προβούμε σε ενημέρωση?

Link to comment
Share on other sites

Ο όρος της ενημέρωσης τέθηκε στο άρθρο 100 παρ. 14 (*)του Ν. 4495 . υπό την έννοια του να μην απαιτείται η τακτοποίηση αυτής. Επομένως, ο νόμος, πριν την υποχρεωτική ισχύ της ΗΤΚ θεώρησε ότι θα πρέπει αφενός να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση, αφετέρου να υπάρξει συσχέτιση νομιμότητας με το σχέδιο αποτύπωσης. Από τη στιγμή όμως, που η νομιμότητα έχει καλυφθεί από την υπαγωγή δεν απαιτείται καμία ενημέρωση.  Αντίστοιχα, εφόσον εκδόθηκε ΕΕΔΜΚ για την διαφορετική διαρρύθμιση, θα εισαχθεί η πράξη της έγκρισης στην ΗΤΚ και η κάτοψη που  προσαρτήθηκε και δεν θα απαιτηθεί ενημέρωση Ο.Α λόγω της διαφορετικής διαρρύθμισης.

(*) 14. Σε  περίπτωση  διαφορετικής  διαρρύθμισης  διακεκριμένης  αυτοτελούς  οριζόντιας  ή  κάθετης  ιδιοκτησίας  από  αυτήν  που προβλέπεται  στα  εγκεκριμένα  σχέδια  της  οικοδομικής  άδειας,  υφίσταται  απαλλαγή  από  την  υποχρέωση  καταβολής παραβόλου και ενιαίου ειδικού προστίμου, αλλά ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώσει το σχετικό φακέλου της άδειας για τη συντελεσθείσα αλλαγή διαρρύθμισης κατά τη σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου. 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.