Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάνοιξη οπής στην πλάκα για εσωτερική σκάλα


Recommended Posts

59 minutes ago, Didonis said:

σωστό μεν άλλα όχι οφφ τόπικ δε.

Θα μπορούσαμε πράγματι, να ανοίξουμε νέο θέμα (αν και ο τίτλος είναι "Διάνοιξη οπής στην πλάκα για εσωτερική σκάλα"). Θεώρησα πιο σωστό όμως να μην το κάνω, καθαρά για οικονομία χώρου (άλλωστε και οι λέξεις κλειδιά σε πιθανή αναζήτηση, ταιριάζουν απόλυτα). 

Edited by JohnnyHoliday
Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός μου είπε να βάλω δύο μεταλλικά δοκάρια, το οποία θα βιδωθουν πάνω στα υπάρχοντα δοκάρια. Η τοποθέτηση τους θα γίνει ένα δεξιά και ένα αριστερά της τρύπας. Και ένα τρίτο κάθετο μεταξύ τους.

Πώς σας ακούγεται αυτό?

Το πλάτος του διαμερίσματος είναι 5 μέτρα.

Link to comment
Share on other sites

Αν ισχύει ο ξυλότυπος, ένα είναι βέβαιο, ότι χρειάζεται στήριξη η πλάκα, αφού στο συγκεκριμένο σημείο τα σίδερα είναι κάτω. Ο μηχανικός σας θα σας δώσει τη βέλτιστη λύση στήριξης, ανάλογα με το τι έχει ήδη υλοποιηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν είναι απλό. Η πλάκα έχει συγκεκριμένο τρόπο όπλισης εξαιτίας της τοπολογίας της και των διαστάσεων της... Αν μπει στοιχείο-α από κάτω (δοκάρια μεταλλικά) αλλάζουν πολλά, γίνεται ανακατανομή των ροπών και αυτό που βλέπω ως οπλισμό στην ασθενή -τώρα- διεύθυνση δεν θα επαρκεί πιθανώς. Το θέμα δεν είναι οφθαλμοστατική σε φάση "να του βάλουμε από κάτω κάτι να κρατάει". Περισσότερα σε section ιδιωτών δεν χρειάζονται. Εξετάστε και καμιά άλλη αρχιτεκτονική λύση αν γίνεται, όπως εξωτερικό κλιμακοστάσιο για να συνενώσει τα επίπεδα, αν γίνεται... Το συγκεκριμένο θέλει σοβαρή μελέτη. 

εδιτ: επίσης οι διαστάσεις της οπής -ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ - δεν χρειάζεται να είναι όσο το κλιμακοστάσιο,  και επίσης η θέση της οπής -ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ - δεν είναι και η πλέον ενδεδειγμένη.

Edited by pirsogiannis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.