Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προέγκριση οικοδομικής άδειας - πάνω απο 8 μήνες ή "σπρώξιμο"


Dimitris Kappa

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, θα ήθελα μια δεύτερη άποψη στο παρακάτω θέμα.
 
(συμβάν)
Στις 15 Μαΐου 2022, η μηχανικός μου κατέθεσε ηλεκτρονικά όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την προέγκριση της οικοδομικής άδειας για ανέγερση κτιρίου.
Πριν λίγες ημέρες με ενημέρωσε ότι δεν βλέπει κάποια εξέλιξη (δεν έχει γίνει τίποτα) και έτσι πήγε από την αντίστοιχη ΥΔΟΜ και συνάντησε τον μηχανικό που έχει αναλάβει την παραπάνω υπόθεση για να δεί τί συμβαίνει και αν υπάρχουν ελλείψεις. Ο τελευταίος της απάντησε, με κάπως περίεργο τρόπο όπως μου είπε η ίδια, ότι "α καλά, σε κανένα οκτάμηνο θα βγει" και όταν τον ρώτησε ποιός ο λόγος που θα πάρει τόσο χρόνο, της είπε "λόγω φόρτου εργασίας".
Σοκαρισμένη όπως μου είπε ήρθε σε επικοινωνία με συναδέλφους της οι οποίοι μέσες άκρες της είπαν ότι τέτοιες περιπτώσεις θέλουν το "σπρώξιμο" τους.
 
(ερώτηση)
Βάσει του νόμου 4495/2017 βλέπω ότι οι χρόνοι για την προέγκριση είναι πολύ συγκεκριμένοι και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να φτάσουν τους 8 μήνες.
Πριν μπω στην διαδικασία να ξεκινήσω καταγγελίες για τον συγκεκριμένο δ. υπάλληλο και την υπηρεσία από την οποία θα ζητήσω και γραπτώς την αιτιολόγηση της καθυστέρησης, θα ήθελα να μου πείτε εάν υπάρχει περίπτωση οι παραπάνω χρόνοι να είναι πραγματικοί. Έχει κάποιος άλλος αντίστοιχη εμπειρία;
 
Ευχαριστώ,

δ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.