Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δύο νέες λειτουργίες σε myDATA και timologio


Engineer

Recommended Posts

Τέθηκαν σε εφαρμογή η «Δυνατότητα αναζήτησης ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου» και η «Δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης πριν την έκδοση του παραστατικού.

Με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προσφέρει νέες δυνατότητες στην πλατφόρμα myDATA και στην εφαρμογή timologio.

Συγκεκριμένα, οι λειτουργίες, που τέθηκαν από την Πέμπτη (16/06) σε εφαρμογή από την ΑΑΔΕ είναι οι εξής:

1. Συνοπτικό Βιβλίο: Δυνατότητα αναζήτησης ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου

Παρέχεται η δυνατότητα εξαγωγής και αποθήκευσης σε αρχείο excel που περιέχει, σε μηνιαία βάση, αναλυτικά όλες των συναλλαγές εσόδων και εξόδων της επιχείρησης, ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου και τύπο παραστατικού.

Επιπλέον, από τις 23 Ιουνίου θα είναι διαθέσιμη η δυνατότητα εξαγωγής, σε επίπεδο έτους συγκεντρωτικά, του πλήθους και της συνολικής αξίας συναλλαγών ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου.

2. Timologio: Δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης πριν την έκδοση του παραστατικού

Προστίθεται η δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης των παραστατικών κατά την έκδοσή τους μέσα από την εφαρμογή timologio, ώστε ο χρήστης να μπορεί να ανακτήσει σε δεύτερο χρόνο τα προσωρινά αποθηκευμένα παραστατικά του και να ολοκληρώσει τη διαδικασία έκδοσης.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Το δεύτερο νομίζω ήταν απαραίτητο. Στον δικό μου browser (Firefox) αντιμετώπιζα μεγάλο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν είναι γενικευμένο, πάντως σε κάθε προεπισκόπηση του προς έκδοση φορολογικού στοιχείου, δεν μπορούσα να φύγω από την οθόνη (προεπισκόπησης). Αν έκανα back, απλώς έχανα όλα τα στοιχεία που είχα καταχωρήσει (ΑΦΜ, αξία, παρακράτηση κ.λπ.).

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβω.... συζητάμε τέτοιες αλλαγές ΧΩΡΙΣ να έχουν εμπλουτιστεί οι μονάδες μέτρησης ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με τις απαραίτητες;

Είναι ποτέ δυνατόν; Θα συζητάμε δηλαδή αν μπορώ ή όχι να βάλω m, m2, m3 στο τιμολόγιο; 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,

έχω αποθηκεύσει μια απόδειξη προσωρινά για να την εκδώσω σε δεύτερο χρόνο και τώρα δεν μπορώ να τη βρω στα προσωρινά αποθηκευμένα. Γνωρίζω ότι έχει αποθηκευθεί, διότι όταν προχωρώ σε έκδοση επόμενου παραστατικού αυτό παίρνει τον επόμενο αύξοντα αριθμό, αλλά δε γνωρίζω πώς μπορώ να τη βρω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.