Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προγράμματα Εξοικονομώ: Διαδικασία έκδοσης εκπρόθεσμης Έγκρισης Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)


Engineer

Recommended Posts

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του ΥΠΕΝ, στο πλαίσιο υλοποίησης αίτησης των προγραμμάτων «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» Α’ & Β’ Κύκλος και «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» και στις περιπτώσεις εκείνες που απαιτείται  Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ) για την εκτέλεση των εργασιών (σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρ. 29   του Ν.4495/2017), η έκδοση της ΕΕΔΜΚ γίνεται πριν την υλοποίηση των παρεμβάσεων.

Σε περίπτωση που εκδοθεί εκπρόθεσμη  ΕΕΔΜΚ, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (παρ. 3 του άρθρου 81 του Ν.4495/2017 για την οποία προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 94 του ίδιου νόμου όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), απαιτείται να ακολουθηθεί η κατωτέρω διαδικασία νομιμοποίησης των εργασιών , προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της αίτησης και  εν συνεχεία η εκταμίευσή της.

Η διαδικασία που ακολουθείται  έχει ως εξής:

1. Ενημερώνεται η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) για τη λανθασμένη έκδοση της ΕΕΔΜΚ, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επιβολής προστίμου και χρηματικό κατάλογο για το πρόστιμο, ο οποίος βεβαιώνεται στη ΔΟΥ  (το τελικό ποσό προστίμου για τη νομιμοποίηση  ανέρχεται σε 200 €).

2. Α. Σε περίπτωση που η ΥΔΟΜ προβεί σε ανάκληση της εκδοθείσας ΕΕΔΜΚ, εκδίδεται από το e-Άδειες, κατόπιν υποβολής από τον μηχανικό, Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας. Ο μηχανικός, στη στήλη “Επιμέρους περιπτώσεις» επιλέγει «Νομιμοποίηση», οπότε ζητείται η επισύναψη του αρχείου «Απόφαση επιβολής προστίμου, Χρηματικός κατάλογος βεβ. σε ΔΟΥ». Επιπλέον, ο τίτλος της πράξης αναφέρει «Νομιμοποίηση εργασιών….».

Β. Σε περίπτωση που η ΥΔΟΜ δεν προβεί σε ανάκληση της εκδοθείσας ΕΕΔΜΚ, εκδίδεται από το e-Άδειες, κατόπιν υποβολής από τον μηχανικό, Αναθεώρηση Έγκρισης Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας, σε συνέχεια της εκδοθείσας ΕΕΔΜΚ. Ο μηχανικός, στη στήλη «Επιμέρους περιπτώσεις» επιλέγει «Νομιμοποίηση», οπότε ζητείται η επισύναψη του αρχείου «Απόφαση επιβολής προστίμου, Χρηματικός κατάλογος βεβ. σε ΔΟΥ». Επιπλέον, ο τίτλος της πράξης αναφέρει «Νομιμοποίηση εργασιών….».

3. Ενημερώνεται η ΥΔΟΜ για να βεβαιωθεί στην εφορία το τελικό πρόστιμο προς πληρωμή.

4. Αναρτώνται στην πλατφόρμα του πληροφοριακού συστήματος του προγράμματος η εκδοθείσα ΕΕΔΜΚ για την αίτηση, ο χρηματικός κατάλογος που έχει εκδοθεί και το αποδεικτικό πληρωμής του προστίμου.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

σχετικά με το παραπάνω γνωρίζει κάποιος να μας πει τι ορίζεται ως εκπρόθεσμη ΕΕΜΚ για τους ελεγκτές του προγράμματος;; Να έχει εκδοθεί μετά την ημερομηνία που έχει κοπεί το παραστατικό για τις εργασίες της θερμομόνωσης ή μετά το Β' ΠΕΑ; Το δεύτερο είναι το λογικό αλλά φοβάμαι μήπως εννοούν το πρώτο..εν τω μεταξύ πολύ συχνά κόβεται το παραστατικό με την προκαταβολή, αφού είναι επί πιστώσει και πριν ξεκινήσει η οποιαδήποτε εργασία. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου λύσει την απορία..γιατί και στα τηλέφωνα και στο email δεν έβγαλα άκρη..ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.