Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Ηλεκτρικοί λέβητες


antonisk

Recommended Posts

Δυσκολα πραγματα ρωτας nikmmech :smile:

Δεν νομιζω να παρεις απαντηση.

 

Εμεις φετος σπιτι μου για θερμανση χρησιμοποιησαμε πυρηνοξυλο. Καταναλωσαμε περιπου 3πλασια κατα βαρος ποσοτητα πυρηνοξυλου σε σχεση με το τι θα χρειαζομασταν αν καιγαμε πετρελαιο.

Το πυρηνοξυλο στοιχισε με τα μεταφορικα μεχρι εδω περιπου 150 ευρω ο τονος, οποτε ειναι σαν να βαλαμε πετρελαιο με 45-50 λεπτα. Οχι και ασχημα.

Το πυρηνοξυλο οπως αναφερθηκε ηδη εχει μπελα, και προσωπικη εργασια. Να αδειαζεις το τασι και να γεμιζεις το σιλο καθημερινα, να καθαριζεις τον λεβητα καθε λιγες μερες, αλλα δεν γινεται αλλιως.

Το καλοκαιρι μαλλον θα ψαξω να αγορασω σπαστηρα/τεμαχιστη κλαδιων εφοσον βρω κατι που να τεμαχιζει σε κομματακια που θα μπορουν να περασουν τον ατερμονα και να καουν στην εστια.

Τοσα κλαδια που καθομαστε και καιμε καθε χρονο απο δεντρα που κλαδευουμε ειναι κριμα να τα καιμε επιτοπου στο χωραφι.

Link to comment
Share on other sites

O thanasiska εχει πιστευω καλη διαθεση, μπορει να μην κατεχει ολες τις απαραιτητες γνωσεις ενος μηχανολογου αλλα μπορει να παραθεσει χρησιμες πληροφοριες λόγω της επαφης του με το αντικειμενο. Αυτος ειναι και ενας απο τους σκοπους του φορουμ, η ανταλλαγη πλαηροφοριων και οχι η μετρηση και συγκρση της γνωσης, εμπειριας, τεχνογνωσιας κτλ. μεταξυ των μελών του (διορθωστε με αν κανω λαθος...) .

αυτο γιατι βλεπω ισως μια ταση απαξιωσης απο μερικους ειδημονες....

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα σας, είμαι καινούργιος στην παρέα και αφού διάβασα το παρόν αλλά και και κάθε άλλο σχετικό θέμα σας παρακαλώ να μου λύσετε κάποιες απορίες μου.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

1. Έχω μονοκατοικία 140 m2 kataskeyhw 2004 - 2005 στην Δυτ. Θεσσαλονίκη όπου την χτυπάει αλύπητα ο βαρδάρης και κατανάλωνα 3 τόνους πετρέλαιο την σεζόν.

2. Δεν μπορώ βάλω Α/Θ λόγω κόστους (7000-8000€) ούτε λέβητα ξύλων (πυρόλυσης ή απλό) λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορώ να γίνω Θερμαστής.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1. 3 Τ πετρέλαιο = 33000 KWH Σωστό?

2. απόδοση λέβητα πετρελαίου 3000L x 80 % =2400L άρα 26400KWH Σωστό?

3. Εάν τοποθετήσω Δοχείο αδράνειας 1000 L και υποθέσουμε ότι καταναλώνω μόνο νυχτερινό ρεύμα για να ζεστάνω το σπίτι τότε 264000 χ (0,04488 + 0,00889) = 1419,53 € κατανάλωση ρεύματος ανά σεζόν μόνο θέρμανση. Σωστό?

4. Eιναι εφικτό να ζεσταθεί το σπίτι με χρήση μόνο νυχτερινου ρεύματος με δοχείο αδράνειας 1000 L????????

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας η οποία θα ληφθεί σοβαρότατα υπόψιν για την επιλογή μου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φίλε isaakmadem μιλάς για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και ειδικά νυχτερινού. Από ότι καταλαβαίνω στρέφεσαι να αντικαταστήσεις το λέβητα πετρελαίου με κάποιο άλλο π.χ. ηλεκτρικό λέβητα παρά να αλλάξεις το καύσιμο και κατά συνέπεια και το είδος του λέβητα. Ειμαι και εγώ πολύ προβληματισμένος με το κόστος της θέρμανσης επειδή έχω μεζονέτα 3χ70 μ2 στα βόρεια της Αθήνας και έχω λέβητα με καύσιμο το πετρέλαιο. Ομοίως δεν μπορώ να πληρώσω για αντλία θερμότητος και σκέφτομαι να αλλάξω το λέβητα με λέβητα pellet , πυρηνόξυλου κλπ. Παρακαλώ όποιος έχει την καλή διάθεση να με βοηθήσει στα εξής και να με διορθώσει όπου είμαι λάθος. Εχω μάθει ότι υπάρχουν πολλοί που ξέρουν πιο πολλά απο εμένα και καθε γνώμη και άποψη μπορεί να βοηθήσει πάντα.

1) Ζητούμενο είναι η επιλογή του οικονομικότερου τρόπου θέρμανσης (κόστος χρήσης) βάζοντας όμως κάποιο όριο στη προμήθεια του εξοπλισμού. Για παράδειγμα έχω ένα πλαφόν 2.000 -2.500 €, στην οποία περιλαμβάνεται η προμήθεια του εξοπλισμού και η σύνδεσή του.

2) Για να αποφασιστεί ποια είναι η οικονομικότερη επιλογή απαιτείται η αναγωγή όλων των πηγών θέρμανσης σε συγκρίσιμο μέγεθος για το ίδιο χρονικό διάστημα λειτουργίας π.χ. kwh , Kgr /hγια λέβητα pellet κλπ. Εμένα προσωπικά με μπερδεύει το θέμα του τι καταναλώνει η κάθε συσκευή και τι αποδίδει ανα ώρα. Σε αυτ΄οτον τομέα φοβάμαι ότι θα κάνω λάθος αν μπω σε συγκρίσεις.

3) Mετά από σκέψη προσανατολίζομαι στην αλλαγή του λέβητα πετρελαίου με λέβητα pellet, ξύλων η πυρηνόξυλου με σκοπό να συνεχίσω να ζεσταίνω το σπίτι μέσω των σωμάτων καλοριφέρ. Θεωρώ ότι κάθε άλλη λύση θερμοπομποί, πάνελ υπερύθρων, a/c , είναι λύσει του ενός δωματίου και ελπίζω ότι θα έχω λίγο παραπάνω κόστος χρήσης αλλά θα ζεσταίνω όλο το σπίτι αντί κάποια δωμάτια. Τι λέτε για όλα αυτά ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.