Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΦΚΑ: Έρχεται ρύθμιση ανάσα για 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες


Engineer

Recommended Posts

15 ώρες πριν, Apollon said:

Δεν παρεξηγιέσαι. Απλά διαφωνώ σε όλα με αυτά που λες.

Προφανώς γνωρίζουμε την ορολογία. Όταν κάποιος ακολουθεί τέτοιες όμως λογικές και βάζει τις συγκεκριμένες ταμπέλες στους ανθρώπους συνήθως ταυτίζει τον πρόσφυγα με τον λαθρομετανάστη (υπάρχει δηλαδή μόνο ο λαθρομετανάστης), τον τεμπέλη με τον άνεργο (υπάρχει δηλαδή μόνο ο τεμπέλης) και γενικά για όλα φταίνε οι άλλοι. Είναι μια δεξιά ιδεολογία που την ξέρουμε πολύ καλά.

Η κάθετη λογική σου και επεξήγηση των όρων είναι αποπροσανατολιστική. Εμφανές είναι η αναφορά της λέξης λαθρεπιβάτης, για να δόσεις μια άλλη έννοια στην λέξη λαθρομετανάστης που καθαρά σύνδεσες με τον δολοφόνο, τον βρόμικο, τον παιδεραστή. Σχεδόν όλοι (αν όχι όλοι) έχουμε υπάρξει λαθρεπιβάτες στην ζωή μας. Επιπλέον, last time i checked ο Αντετοκούνμπο ήταν ο λαθρομετανάστης, ο Λιγνάδης ο επιφανής Έλληνας, ο Αγιαβέφε ο άξιος φιλέλληνας.

Τέλος ορίζεις και τους "τεμπέληδες" που τους εξισώνεις με τους "επιδοματάκιδες". Δεν γνωρίζω κάποιο άνθρωπο που να είναι σε αυτήν την κατηγορία. Συνήθως οι άνεργοι (οι μακροχρόνια άνεργοι) δεν κάνουν ζωή και κότα, και το μόνο που τους ακούω να ζητάνε είναι μία αξιοπρεπή δουλειά, και όχι μία δουλειά με έναν εργοδότη που τους κρατάει υπερωρίες, δεν δίνει άδειες, και γενικά συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους ως υποδεέστερους ανθρώπους.

Τέλος πάντων, φεύγουμε εκτός θέματος, αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ :). Αν θες να διαφωνήσεις με την διάταξη / τον νόμο, μπορείς να εκφράσεις την άποψη σου για αυτούς που τον εισάγουν και ψηφίζουν τον νόμο. Δεν φταίνε αυτοί που επωφελούνται από τις διατάξεις. Αμφιβάλω και αν υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση, ή φίλος της κυβέρνησης που να επωφελείται από αυτά.

My two cents.

Δεν μιλάω με υπονοούμενα, χρησιμοποιώ την κάθε λέξη με την πραγματική της έννοια, όχι μεταφορικά.

Δεν είναι αποπροσανατολιστική η λέξη λαθρεπιβάτης. Το πρόθεμα "λάθρο-" είναι πρώτο συνθετικό λέξεων που εκφράζουν κάτι που γίνεται κρυφά. Αντίστοιχα ο λαθρομετανάστης είναι ο μετανάστης ο οποίος πηγαίνει σε μια χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

 

Είπα "μπορεί να είναι", δεν είπα "είναι".

Ο πρόσφυγας έρχεται συνήθως με την ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Δεν έχει λόγο να το "χάσει". Ίσα ίσα που τον συμφέρει να έχει μαζί του έγγραφα ταυτοποίησης επειδή θα του δοθεί πιο γρήγορα άσυλο.

Όταν κάποιος έρχεται από χώρα που δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση τότε ως δια μαγείας έχει χάσει τα έγγραφά του και μπορεί να δηλώσει ότι είναι από όποια χώρα θέλει.

Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

 

Όταν λέω τεμπέλης εννοώ ακριβώς αυτό! Μιλάω για κάποιον που ναι μεν μπορεί να εργαστεί (σε γραφείο, σε χωράφι, σε οικοδομή, σε κατάστημα, κλπ) αλλά επιλέγει να ζει με λιγότερα (επιδόματα) σε βάρος των φορολογουμένων και να κάθεται. Τους λέω επιδοματάκηδες επειδή επιλέγουν τα επιδόματα από την δουλειά.

Το αν αξίζει μια δουλειά ή όχι είναι μεγάλη συζήτηση. Εννοείται ότι υπάρχουν και κακοί εργοδότες αλλά δεν είναι όλοι κακοί. Γνωρίζω πολλούς αξιοπρεπείς εργοδότες που είναι δίκαιοι στο προσωπικό τους. Όσοι ξέρω που έχουν όρεξη για δουλειά δεν προλαβαίνουν να καθίσουν, επιλέγουν δουλειές που θέλουν τρέξιμο και δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Συχνά δεν κάνουν δουλειά σχετική με αυτό που έχουν σπουδάσει αλλά αυτό δεν τους ενοχλεί.

Δεν έχω πρόβλημα με όσους δεν εργάζονται εξ'αιτίας σοβαρών προβλημάτων,π.χ. υγείας, και δεν εργάζονται. Αυτοί δεν κατατάσσονται στους "επιδοματάκηδες", δεν έχουν άλλη επιλογή.

 

Στο θέμα μας τώρα.

Η διαγραφή των οφειλών είναι επιβράβευση των κακοπληρωτών. Είναι αντίστοιχο με την τακτοποίηση αυθαιρέτων, επιβραβεύει όσους έκαναν ότι ήθελαν χωρίς άδεια.

Εκεί που θα έβγαζε ένας συνάδελφος ένα καλό μεροκάματο, τώρα το κράτος ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες να παίρνουν όποιο συνεργείο θέλουν και να κάνουν όποιο τεχνικό έργο γουστάρουν. BBQ, προσθήκη κατ'επέκταση, προσθήκη καθ'ύψος χωρίς άδεια. Όταν χρειαστεί να κάνουν μεταβίβαση θα πάρει ένα χαρτζιλίκι (σε σχέση με την άδεια) ο μηχανικός και θα κάνουν την δουλειά τους.

Αντίστοιχα σήμερα το κράτος επιβραβεύει τους κακοπληρωτές και όχι μόνο ο κακοπληρωτής έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του συνεπή αλλά όταν φτάσουμε σε ηλικία συνταξιοδότησης θα πάρουμε τα 12/4.

 

 

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Τέλος πάντων, μάλλον δεν καταλαβαίνεις. Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο.

2 ώρες πριν, BAS said:

Μόνο για το ποδόσφαιρο και την διαιτησία δεν είπατε τίποτα. 

Τα άλλα όλα τα αναφέρατε. 

Άρα έγινες και πιο σοφός.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η Κυβέρνηση,.. το απόλυτο "οτι ναναι..."

Αν θες να βοηθήσεις, μείωσε τις εισφορές -για όλους-, όπως ήταν 167, που τις διπλασίασε.. και σε λίγο θα ξαναφτάσουν τα 500ε/μηνα.

Τέλοσπαντων, τόσους και τόσους πληρώνουμε, ας πληρώσουμε και κανέναν ταλαίπωρο συνάδελφο ..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.