Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συνεργασία νέου μηχανικού Τ.Ε με τεχνικό γραφείο για σχεδίαση στο autocad


oxigiannisgiannakis

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Οπως λέω και στον τίτλο θα ήθελα την γνώμη απο πιο έμπειρους μηχανικούς, επρόκειτο να ξεκινήσω μια μορφή συνεργασίας με ενα τεχνικό γραφείο, θέλουν να μου δινουν τα σχεδια αδείας καποιες μετρήσεις και εγω να κάνω κάτοψη, κάλυψη, τομή στο autocad,(για τακτοποιήσεις κυρίως σε διαμερίσματα στην θεσσαλονίκη) επειδή δεν έχουν ιδέα απο autocad κλπ και ρωτάω εγω πόσα  χρήματα να ζητήσω για την κάθε υπόθεση δλδ ένα σχέδιο που περιλαμβάνει κάτοψη κάλυψη  μια τομούλα και ένα πινακάκι πχ για ενα διαμέρισμα 80μ2 (υποψην δεν έχουνε τπτ σε ηλεκτρονική μορφη και θα δουλέυω απο το σπίτι)

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

O υπολογιστής που θα δουλεύεις θα είναι δικός σου ή θα σου τον παρέχουν αυτοί?

To ετήσιο κόστος της άδειας του autocad θα το καλύπτεις εσύ ή το τεχνικό γραφείο?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

και το autocad και ο υπολογιστής ειναι δικά μου αν και το autocad το εχω δωρεάν, θα ηταν λογική μια χρεωση αναλογα με το τετραγωνικο; Π,χ για ενα διαμερισμα 80τμ2 να πουμε 1ευρω το τετραγωνικο, δλδ 80ευρω για μια κατοψη αδείας απο pdf σε dwg μια κατοψη του πραγματοποιούμενου 1 μια σχετικη καλυψη για την καθε κατοψη και μια τομη

Link to comment
Share on other sites

Πάγια πολιτική του φόρουμ είναι να μην γίνονται δημόσια συζητήσεις για αμοιβές.  Η αμοιβή σου δεν θα πρέπει να είναι με το τ.μ. διότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Μη ξεχνάς ότι η απέναντι πλευρά ναι μεν πληρώνει, αλλά σκέφτεται ότι και εσύ μαθαίνεις από αυτή την συνεργασία, οπότε η δική μου πρόταση είναι να το υπολογίσεις με το πόσες ώρες θα δαπανάς για να τελειώσεις μια πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη και θα καταλήξεις μόνος σου στο συμπέρασμα το τι αμοιβή θα αξιώσεις.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

39 λεπτά πριν, oxigiannisgiannakis said:

και το autocad και ο υπολογιστής ειναι δικά μου αν και το autocad το εχω δωρεάν,

Άρα θα πρέπει να χρεώνεις και για τη φθορά του υπολογιστή, τον οποίο κάποια στιγμή στο μέλλον θα πρέπει να αντικαταστήσεις. 

Επίσης, τι εννοείς ότι το autocad το έχεις δωρεάν? Φοιτητική έκδοση? Αν ναι, τότε δεν επιτρέπεται η χρήση της έκδοσης αυτής για εμπορικούς σκοπούς.

Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, oxigiannisgiannakis said:

να πουμε 1ευρω το τετραγωνικο

Την ωριαία σου αμοιβή ως σχεδιαστής, την πολλαπλασιάζεις με τον χρόνο που θα δαπανήσεις για να ολοκληρώσεις τα σχέδια. Μέσα σε αυτή θα πρέπει να υπολογίσεις τμήμα τον εξόδων σου (πχ ΕΦΚΑ, ενοίκιο, ρεύμα, λογισμικό, λογιστή, εκτύπωση κτλ). Τώρα το τι σόι εταιρεία είναι αυτή που εν έτη 2022 δεν έχουν ιδέα από AutoCAD, αυτό είναι άλλη κουβέντα 😄. Γενικά ως νέος στο επάγγελμα θα δεις πολλά.. 

Επίσης, ΑΝ είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, να τους κάνεις συμφωνητικό για την παροχή των υπηρεσιών σου και ας είναι 50-100 ευρώ πχ (δεν τους ξέρεις και από χθες). Αυτά. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κι εγώ ο άσχετος; Ποιός θα υπογράφει αυτά τα ¨σχέδια";

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Να ρωτήσω κι εγώ ο άσχετος; Ποιός θα υπογράφει αυτά τα ¨σχέδια";

 

έτσι όπως το θέτει ο συνάδελφος εγώ καταλαβαίνω οτι θέλουν σχεδιαστή

Link to comment
Share on other sites

Ποτέ μην είσαι σίγουρος για τίποτα! Έτσι όπως το θέτει ο συνάδελφος, "αυτοί" δεν έχουν ιδέα από σχέδια, πως θα υπογράφουν; Ξέρεις πόσοι εκεί "έξω" ψάχνουν για αθώα θύματα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.