Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια υπαίθριου σταθμού αυτοκινήτων


2005

Recommended Posts

Καλησπέρα.Ήθελα να ρωτησω αν κάποιος γνωρίζει αν χρειάζεται άδεια για να χρησιμοποιηθεί ένα μικρό οικόπεδο 180 τ.μ για ενοικίαση θέσεων στάθμευσης.Αν ναι τι είδους άδεια χρειάζεται, χρειάζεται και άδεια από το υποργείο συγκοινωνιών?

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλημέρα,

Σε ένα οικόπεδο εντός πόλης , που στην παρούσα φάση είναι αλάνα, θέλουμε να κάνουμε ανοικτό χώρο στάθμεσης , να το περιφράξουμε δηλαδή και να ρίξουμε και άσφαλτο.Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι άδειες θα χρειαστούμε? Απλής περίφραξης,μικρής κλίμακας,κανονική άδεια από πολεοδομία τι ακριβώς?Μήπως έχει σχέση και η διεύθυνση συγκοινωνιών?

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Δε θα απαντήσω στην ερώτησή σου, απλά θα παραθέσω ένα δικό μου προβληματισμό:

Σύμφωνα με το κτιριοδομικό κανονισμό η ελάχιστη επιτρεπόμενη φύτευση σ΄ένα οικόπεδο δίνεται από τον τύπο Φmin = 2/3 x (Eοικοπέδου - Κεπιτρ). Πώς λοιπόν μπορεί κάποιος να ασφαλτοστρώσει όλο το οικόπεδο;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Μήπως ισχύει κάτι διαφορετικό στην περίπτωση του ανοικτου παρκιν?Γιατί όλα αυτά τα οικόπεδα που χρησιμοποιούνται ώς ανοικτά παρκιν δεν νομίζω να ικανοποιούν τον περιορισμό αυτό!

Link to comment
Share on other sites

Αναλόγως την χρήση, κάνεις και τις απαραίτητες ενέργειες.

Στην περίπτωσή σου, που θέλεις να κάνεις χώρο στάθμευσης, προς εκμετάλευση μάλλον, ναι πρέπει να πας στην Δ/νση συγκ/νιών για να βγάλεις άδεια, και εξαρτάται από τον αριθμό θέσεων για να βγουν και οι προδιαγραφές (φωτισμός, διαγραμίσεις, έλεγχος κλπ)

Αν είναι για δική σου χρήση ή χρήση πελατείας σου (π.χ. super market) δεν χρειάζεσε άδεια από συγ/νιών.

Πάντως ότι σκοπεύεις να κάνεις ξεκίνα από την Δ/νση Συγκ/νιών και εκείνοι θα σε κατατοπίσουν για την πορεία του έργου σου.

Link to comment
Share on other sites

Με την 'αδεια από το συγκοινωνιων είμαι καλυμενος όμως η χρειαζεται και οικοδομικη άδεια επιπλεον?(ειτε εγκριση μικρης κλίμακας)?

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν γνωρίζω από πολεοδομίες και οικοδομικές άδειες, προφανώς λόγω ότι θα κάνεις κάποιες περιφράξεις, διαμορφώσεις, κλπ ίσως και κυκλοφοριακή σύνδεση, θα χρειαστεί να ενημερώσεις τις τεχνικές υπηρεσίες.

Αλλωστε, αν έρθει κάποιος και σταθμεύσει το αυτοκίνητό του μπροστά στην είσοδο του parking, και δεν έχεις τα κατάλληλα χαρτιά, πως θα βρεις το δίκιο σου ότι σε ενοχλεί ????

Link to comment
Share on other sites

Π.Δ. της 3/10-8-1987 (ΦΕΚ Δ' 749)

'Αρθρο 1 :

Ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση των κτιρίων σύμφωνα με τις διατάξεις του Νομ. 960/1979 όπως τροποποιήθηκε με το Νομ. 1221/1981 μπορεί να είναι στεγασμένος υπέργειος ή υπόγειος ή και μη στεγασμένος υπαίθριος χώρος, όπως ορίζεται ειδικότερα στις επόμενες παραγράφους:

1. Ως στεγασμένος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

α) υπόγειος χώρος του κτιρίου

β) ο ελεύθερος ισόγειος χώρος του κτιρίου (pilotis) όπως αυτός ορίζεται στην περ. 181 του άρθρ. 7 του Ν. 1577/85, και

γ) υπέργειος χώρος του κτιρίου που κατασκευάζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί ποσοστού κάλυψης του οικοπέδου και της θέσης του κτιρίου στο οικόπεδο.

2. Ως μη στεγασμένος (υπαίθριος) χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

α) ακάλυπτο οικόπεδο το οποίο διατίθεται αποκλειστικά για στάθμευση αυτοκινήτων. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να διατίθεται για στάθμευση το σύνολο της επιφάνειας του οικοπέδου, με εξαίρεση τις προβλεπόμενες από το ρυμοτομικό σχέδιο στοές ή προκήπια.

β) ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου που ανεγείρεται το κτίριο. Στην περίπτωση αυτή το μέγιστο ποσοστό της συνολικής επιφάνειας του οικοπέδου που επιτρέπεται να καλυφθεί από το κτίριο και το χώρο στάθμευσης, ορίζεται κατά 10% μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου και μέχρι 80% κατ' ανώτατο όριο και σε περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων του άρθρ. 14 του 1577/1985 το ανώτατο όριο ορίζεται σε 90%.

Συμφωνα με το 2α μπορεί όλο το οικόπεδο να γίνει θέσεις!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.