Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βλάβη σε συναγερμό


jmazis

Recommended Posts

συναγερμος SECURITY SERVICES ,παιρνω FAULT 4 (=προβλημα στην καλωδίωση σειρήνας ή σειρηνα) εχω αφαιρέσει προσωρινα την αντισταση 2,2Κ που τερματίζει την καλωδίωση  σειρήνας για να μην ενοχλει η σειρήνα! Ερώτημα,υπάρχει περίπτωση να φταίει η πλακέτα (υγρασια/σκονη) γιατι η εγκατάσταση ειναι παλαιά (10ετιας)  και δεν είχαμε ποτε άλλοτε προβλήματα με false alarms??  σας  ευχαριστω

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να φταιει η μπαταρία,η αντισταση ή το καλώδιο.Εσυ εβγάλες την αντισταση και σταματησε να χτυπαεί η σειρήνα?

 

ΥΓ Αυτη που λες δεν ειναι η μαρκα του κέντρου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

μπαταρία συναγερμού-σειρήνας είναι αλλαγμένες.Αντίσταση 2.2Κ αλλαγμένη.Εγω εβγαλα την αλλαγμένη αντίσταση και σταμάτησαν τα false alarms  αλλα δεν εχω κάποιο σχέδιο να δω πως ακριβως συνδέεται,πιθανολογω οτι είναι σε σειρά με τροφοδοσία 12V και σειρήνα γιαυτό και σταμάτησαν τα false alarms! Δεν εχω ασχοληθεί με συναγερμούς και δεν ξερω αν είναι θέμα tamper σειρηνας που διάβασα σε αλλα προβλήματα ή και το καλώδιο που μου λες ως 3η πηγη προβλήματος. Εχει νόημα να μετρήσω τασεις,ρεύματα  αντίστασης / σειρήνας? Δυστυχως ο τεχνικός που μας το συντηρεί δεν ειναι διαθέσιμος και προσπαθω να βγαλω ακρη μονος μου...σε ευχαριστω και παλι Βασιλη για την απαντηση σου!

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Κάποιο σχέδιο πως τα έχεις κάνει?Δεν υπαρχει κάτι συγκεκριμένο .Κάθε εγκατάσταση είναι διαφορετική.Αν έχει μία αντίσταση μάλλον είναι παράλληλα με το ΤΜR

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

η αντίσταση 2.2Κ που μου είπε ο τεχνικός  να αφήσω στον αερα συνδέεται στις κλέμες #3,#4 απο αριστερά..αυριο θα κανω καταγραφή  στις κλέμες τι γραφουν  , θα μετρήσω ταση εκεί σε κανονική λειτουργία αλλα και οταν έχει false alarm ωστε να δω την διαφορά..το καλώδιο συναγερμού-σειρήνας δυσκολο να είναι γιατι η σειρήνα χτυπάει κανονικά πιθανολογώ οτι αν είχε θεμα δεν θα χτυπουσε..!! θα επανελθω αν δεν βρω ακρη!!  συναγερματζης  το βλέπω να  γίνομαι....χιλια  ευχαριστω  Βασιλη!!

update 28/7 ...  μαλλον είναι θεμα tamper σειρήνας..εχει εξοδο ALTMP (στην οποία συνδέεται  το καλώδιο - αντισταση 2.2Κ - ζωνη επιτήρησης (Ζ) )  η οποία ή εχει κολλήσει ή έχει θέμα το tamper δινει 12V για 4-5 secs μετα 0V για 10secs περιπου και κανει συνέχεια το ιδιο με παρεμφερεις  χρόνους...!!θα περιμένω τον τεχνικό για να είμαι σιγουρος! σε ευχαριστω για ολα Βασίλη!! χαιρετω!!

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.