Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορές σε οικόπεδο, μεταξύ Πράξης Εφαρμογής, Κτηματολογίου και υπάρχουσας κατάστασης


Recommended Posts

Eχουμε οικόπεδο 530 τμ. υπάρχουσα κατάσταση (με περίφραξη). Στην Π.Ε. είναι 500 τμ μετά την απαλλοτρίωση . Στο Κτηματολόγιο δηλώθηκε 500τμ σύμφωνα με τα όρια της Π.Ε.

Με την κυρωθείσα Πράξη εφαρμογής (απο το 2004) πρέπει να ανοίξει ένας κάθετος 10μετρος δρόμος, όπου το οικόπεδο μας θα έχει πρόσωπο (Η πράξη εφαρμογής μας κόβει 2 μέτρα από τα πλάγια για να δημιουργηθεί ο 10μετρος δρόμος). Αυτός ο κάθετος δρόμος μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει. Ετσι το οικόπεδο μας είναι πρακτικά τυφλό.  Όμως αντί για 10μετρο δρόμο, το Κτηματολόγιο δείχνει έναν κοινόχρηστο διάδρομο 2,00 μέτρων (τα 2,00 μέτρα που έγινε απαλλοτρίωση από το δικό μας οικόπεδο). Ο γείτονας δεν έχει δηλώσει την απαλλοτρίωση στο Κτηματολόγιο.

Εχω ένα τοπογραφικό από το 2009, όπου ο τοπογράφος μηχανικός δηλώνει "τα όρια του οικοπέδου είναι σύμφωνα με την κυρωθείσα Π.Ε. και το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο".

Το ερώτημα είναι, αυτή τη στιγμή το οικόπεδο μπορεί να μεταβιβαστεί? και αν ναι, θα δηλωθεί ως "αρτιο και οικοδομήσιμο" ?

 

Yπάρχουσα κατάσταση   https://i.ibb.co/tC45RG3/Y.jpg

Πράξη Εφαρμογής           https://ibb.co/tH7fXCy

Κτηματολόγιο                  https://i.ibb.co/4J9zT7d/image.jpg

 

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.