Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναθεώρηση μελέτης καύσιμου αερίου


Recommended Posts

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα

Στην αρχική μελέτη κάυσιμου αερίου είχε Προβλεφθεί σε κάθε διαμέρισμα ταχυθερμοσύφονας αερίου σε κάθε μπάνιο.Οι σωληνώσεις όμως "τρέχουν" απο το σημείο είσοδου (κουζίνα) σε όλο το διαμέρισμα μέχρι τα μπάνια έχοντας επίσης και βάνες σε κάποια σημεία καμπής.

 

Πέρα απο το αισθητικό θέμα που προκύπτει (οι σωληνες να τρεχουν στα σαλόνια και τους διαδρόμους) δεν θα γίνει και χρήση-εγκατάσταση των ταχυθερμοσύφονων.

 

Το ερώτημα μου είναι το εξής : κάνοντας μία αναθεώρηση της μελέτης κάυσιμου αερίου ώστε να εξαιρεθουν αυτές οι εγκαταστάσεις τα βήματα είναι τα ακόλουθα?

 

1.Νέα μελέτη---->αμοιβή μηχανολόγου

 

2.κατάθεση της μελέτης σε πολαιοδομία (δεν ξέρω αν αυτό συνεπάγεται αναθεώρηση ή ενημέρωση ) στην μέν αναθεώρηση πλήρωνεται κάποιο ποσό ενώ στην ενημέρωση όχι απο ότι ξέρω.

 

3.Η νέα μελέτη πάει για έγκριση στην ΕΠΑ και έπιστρέφει στην πολαιοδομία για επικύρωση

 

4.αυτοψία απο πολαιοδομία??? (δεν ξέρω αν χρειάζεται μιας και η εγκατάσταση δεν έχει γίνει ακόμα.)

 

5.εγκατάσταση σωληνώσεων καύσιμου αερίου

 

6.Περνάει η ΕΠΑ για έλεγχο ώστε να εγκρίνει την ρευματοδότηση του έργου.

 

Υπάρχει κάτι άλλο στην όλη διαδικασία που μου διαφεύγει??

 

 

Ευχαριστώ

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ. acnt

Link to comment
Share on other sites

Εάν υπάρξουν αλλαγές στην εγκατάσταση φυσικού αερίου αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο υποβολής τροποποιητικής μελέτης ή αναθεώρησης όλης της μελέτης φυσικού αερίου. Ρωτήστε στην ΕΠΑ αλλά κατά 99% στην περίπτωσή σας θα σας ζητήσουν αναθεώρηση μελέτης που συνεπάγεται και αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας. Θα πρέπει λοιπόν να υποβληθείτε στη διαδικασία αναθεώρησης της οικοδομικής άδειας η οποία είναι σχεδόν εξίσου χρονοβόρα (αν και όχι το ίδιο δαπανηρή) με την έκδοση νέας άδειας.

 

Τα βήματα που περιγράφετε είναι σε γενικές γραμμές σωστά. Πιό αναλυτικά:

 

1. Νέα μελέτη + αμοιβή μηχανολόγου (ελάχιστη = 5.000*λ)

 

2. Όπως είπαμε, θα γίνει αναθεώρηση, οπότε πληρώνετε τα φορολογικά επί του προϋπολογισμού (της αναθεώρησης εννοείται, όχι ολόκληρου του κτιρίου) και της αμοιβής

 

3. Κατάθεση στην ΕΠΑ, ραντεβού με ελεγκτή στη Σ. Πάτση, έγκριση, πληρωμή παραβόλου, προσκόμιση εγκεκριμένης μελέτης στην πολεοδομία. Η πολεοδομία δεν ελέγχει ούτε επικυρώνει τίποτα από τη μελέτη αερίου.

 

4. Αυτοψία από πολεοδομία κατά κανόνα όχι.

 

5. Κατασκευή εγκατάστασης ΑΚΡΙΒΩΣ όπως περιγράφεται στη μελέτη. Ο μηχανολόγος σας είναι σε θέση να καθοδηγήσει τα συνεργεία.

 

6. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης αίτηση αυτοψίας στην ΕΠΑ, λίγη υπομονή (έχουν αρκετές υποθέσεις), αυτοψία με παρουσία του μηχανολόγου σας, πληρωμή (νέου) παραβόλου και λήψη της βεβαίωσης.

Link to comment
Share on other sites

απο οτι γνωρίζω ο χρόνος που χρειάζεται για αναθεώρηση φτάνει και τους τέσσερις μήνες,αλλα ποντάρω στο ότι δεν μπλέκεται ή πολαιοδομία με εγκρίσεις των μηχανολογικών μελετών του αερίου μιας και έρχεται εγκεκριμένη απο ΕΠΑ,απλά αναθεώρει την άδεια με τις καινούργιες μελέτες. Είδωμεν ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα συμφορουμίτες. μήπως ξέρει κανείς που κυμαίνεται η αμοιβή για μελέτη-επίβλεψη και τρέξιμο γραφειοκρατικών σε διαμέρισμα που θέλει να βάλει αυτόνομο επίτοιχο λέβητα φυσ. αερίου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.