Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΙΚΙΑΚΟΥ Α/C ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Έχω ένα aircondition του 2008 (οχι inverter) το οποίο σταμάτησε να βγάζει κρύο αέρα ξαφνικά. Η εσωτερική μονάδα βγάζει αέρα περιβάλλοντος αλλά στην εξωτερική δεν ξεκινάει τίποτα(όυτε ανεμιστήρας όυτε κομπρέσορας). Ύστερα απο επίσκεψη τεχνικού η διάγνωση ήταν ότι θέλει αλλάγη ο κομπέσορας και συνέπως πέταμα καθότι δεν συμφέρει. Παρόλα αυτά είπα να το παιδέψω και λίγο μόνος μου με τις λιγοστές γνώσεις που έχω. Αρχικά διαπίστωσα οτι η εξωτερική μονάδα στην είσοδο της δεν έχει καθόλου τάση(μέτρηση ουδέτερου με φάση) και ως εκ τούτου διερωτώμαι πως γίνεται να διαγνώσει οτι είναι χαλασμένος ο κομπρέσορας τη στιγμή που δν παίρνει ρευμα η εξωτερική μονάδα. Υπάρχει κάποιος μηχανισμός που όταν είναι χαλασμένος ο κομπρέσορας δίνει σήμα στην εσωτερική μονάδα να μη στείλει ρέυμα έξω; Επίσης έλεγξα την πλακέτα του κλιματιστικού και διαπίστωσα οτι το ρελέ στην έξοδο προς την εξωτερική μονάδα δεν δίνει ρεύμα. Ωστόσο έλεγξα το ρελέ  δίνοντας την τάση που θέλει και λειτουργεί. Επίσης τσέκαρα τους πυκνωτές πάνω στην πλακέτα για τυχόν βραχυκύκλωμα και όλοι είναι εντάξει. Fuse και δίοδοι επίσης εντάξει. Αυτά σε γενικές γραμμές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε πρόταση.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας σε περίπτωση που χαλάσει ο κομπρέσσορας (locked motor protection, υπερθέρμανση κλπ) ώστε να μην παίρνει ρεύμα, αλλά το τι έχει η κάθε μονάδα επάνω της διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή και από μοντέλο σε μοντέλο.

Επειδή λες ότι άρχισες να μετράς ρευματα και στο προφιλ σου γράφεις ότι είσαι ιδιώτης θα σου πρότεινα να μην συνεχίσεις αν δεν ξέρεις τι κάνεις γιατί με το ρεύμα δεν παίζουμε. Επίσης δεν παίζουμε και με τα ψυκτικά αέρια και τις σωληνώσεις τους αν δεν ξέρουμε τι κάνουμε.

Edited by rootbreaker
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.